Mai multe
|
Draga mea, situatia ta nu este simpla dar asta cred ca o stii si tu. in primul rand nu incerca sa gasesti o solutie unica pentru problema ta. Eu am citit tot ce s-a postat si vad lucrurile din cu totul si cu totul alta perspectiva. in primul rand nu consider ca este o idee buna sa il pui pe sotul tau in situatia de a alege intre tine si sora lui si am sa iti explic de ce. Incearca sa te pui in locul lui si gandeste-te ce ai simti daca cineva te-ar pune sa alegi intre sora/fratele tau si sot. Pe de alta parte s-ar putea ca el sa o aleaga pe ea...ceea ce nu ti-ar placea si..daca te=ar alege pe tine exista sanse mari sa iti reproseze ca l-ai indepartat de sora lui. Eu consider ca marea voastra greseala a fost ca v-ati mutat cu sora lui si ca ati inclus-o prea mult in relatia voastra. O relatie sanatoasa are nevoie de spatiul ei. Cate cupluri care stau cu socrii/ cumnati ai auzit tu sa se inteleaga bine? Eu niciuna. Pe de alta parte trebuia sa o pui la punct din primele dati pe cumnata ta ca sa iti setezi un anumit cadru al relatiei voastre. Dar cum timpul nu poate fi dat inapoi haide sa vedem ce se poate face: -cred eu ca ar fi bine sa te gandesti in primul rand la tine, apoi la voi ca si cuplu sa va fie bine fara sa raniti pe nimeni din jur. Este important sa ramana in relatii bune cu familia cat si tu cu a ta pentru a exista o armorie per ansamblu dar nu iti sacrifica linistea interioara de dragul nimanui. Fa-ti o lista cu lucrurile care te deranjeaza la viata ta, alaturi de el si una cu cele care iti plac. Vis a vis de relatia cu el si numai cu el. Apoi fa o acceasi lista in legatura cu sora lui. Apoi gandeste-te ce ai putea sa faci in aceasta privinta. Eu pot doar sa iti sugerez dar sugestiile mele nu sunt relevante pentru ca fiecare priveste lucrurile din prisma lui si ceea ce mi se pare mie ca fiind solutia ideala s-ar putea sa fie catastrofala pentru tine asa ca ai grija de ce sfaturi tii cont. Asa ca...eu una m-as imbraca si aranja cum as sti eu mai bine, l-as lua pe sot de manuta si as merge cu el intr-un loc dragut si linistit si i-as spune ceva de genul: Trebuie sa il convingi ca cel mai bine este sa fiti singuri la casa voastra. inchiriati-va o garsoniera, la demisol, la mansarda, mancati paine cu sare numai sa fiti singuri si daca nici asa nu va este bine...atunci...situatia se complica. spunei cam asa: iubitule, mi-ar placea ca relatia noastra sa mearga la un alt nivel, sa fim doar noi, sa avem timp unul pentru celalalt (si adu-i aminte de ceva dragut care faceati voi inainte...gatit, gradinarit, sex de dim pana seara...sau orice altceva) si spune-i ca ti-ar placea asta. Stiu ca tu tii foarte mult la sora ta dar mi-ar placea sa stam singuri. Nu ii reprosa nimic pentru ca doar vei agrava situatia. Stiu ca este greu, ca ai adunat in tine multe frustrari si ca te simti singura si fara solutie dar intotdeauna exista o iesire din orice situatie. incearca sa fii calma si draguta si sa ii spui ceea ce simti. Asa sigur te va intelege. Mult succes! |
||
|
Luizaliz Postat pe 9 Iunie 2010 12:36 |
||
|---|---|---|
|
din ceea ce descrii tu , nu cred ca la ei gasesti vreo intelegere , am impresia ca ei s-ar amuza copios pe seama ta daca le-ai cere sa isi revizuiasca comportamentul.Solutia este sa vb cu sotul tau serios , dar daca esti dispusa sa faci un pas astfel incat sa pleci de acolo e bine sa pui si asa problema , altfel ve-i fii mereu 1 contra 3 si asta te va dezgusta foarte mult . |
||
|
banalulanonim Postat pe 9 Iunie 2010 16:36 |
||
M-am cm inspaimantat de ceea ce am citit ptr ca si eu sunt cam in aceeasi situatie, numai ca la mine e doar inceputul, norocul meu e ca sora sotului nu sta in acelasi oras cu mine, dar dupa ce se va desparti de actualul sot, care ii face viata o povara, vrea sa se mute in orasul meu..... dar dupa ce am cititi povestea ta, cred ca am sa ma gandesc de 2 ori inainte sa o chem in Bacau(de aici sunt eu). in ceea ce priveste situatia ta, cred ca e cel mai bine sa discuti cu sotul si sora lui fara sotul ei, iar daca spune ca doar glumeste, ar trebui sa ii spui ca sunt niste glume f proaste care te deranjeaza, iar daca in cel mai scurt timp nu se va rezolva problema, va trebui sa stati separat. Acum ma gandesc ce veti face dupa ce ea va naste ...... va trebui sa stati voi cu bebelul ca ei sa se distreze... trebui sa iei atitudine imediat. Mult succes si D-zeu sa te ajuta sa rezolvi situatia.
|
||
|
|
||
|
kudika193620 Postat pe 9 Iunie 2010 19:35 |
||
| Mutati-va,incercati sa gasiti o solutie,o garsoniera,sau cea mai ieftin,dai mai mult dar stai linistita,Multa bafta! | ||
|
cami_goanga10 Postat pe 9 Iunie 2010 23:23 |
||
De la: Luizaliz, la data 2010-06-09 12:36:04Draga mea, Draga Luizaliz, iti multumesc din suflet tie si celorlalti pentru sfaturile bune, ma simt mult mai bine stiind ca sunt totusi persoane care inteleg cum ma simt . Sunt o persoana puternica sau cel putin am fost dar in 2 ani de stat cu cumnata am ajuns sa nu ma mai recunosc, dintr-o persoana fericita, entuziasta si stapana pe situatie am ajuns sa devin un ghem de frustrari. Am sa incerc sa tin cont de sfaturile voastre, si sper sa imi regasesc cat de curand linistea interioara si sa ma bucur din plin de viata si de tot ceea ce mi a oferit Dumnezeu.Nu stiu daca are rosts a mai vorbesc cu sotul despre problema asta, chiar am incercat de cateva ori sa discutam ca 2 oameni maturi problema dar nu am parte de sustinere, lui nu i se pare nimic nelalocul lui....eu "exagerez"...in viziunea lui. vestea proasta este ca, dupa cum v-am spus stiti ca cumnata e insarcinata si am aflat ieri ca vrea sa o aduca pe soacra mea cateva luni dupa ce naste ca sa aiba grija de copil.Va inchipuiti ce bine o sa imi fie :P. Sa il indepartez de sora lui nu vreau pentru ca am si eu surori si stiu cum e. By the way anul trecut de craciun cand a venit sora mea la mine draguta de ea incarcata cu cadouri si pt mine si pt sotul meu a avut parte de o criza de gelozie din partea sotului meu care se simtea foarte ofensat ca imi petrec mult timp cu ea(asta tinand cont ca nu ne am vazut 1 an) si mi a stricat toata vacanta iar de anul nou sora mea saraca plangea si nu stia cum sa plece mai repede acasa vazand ca sotul meu are asa o atitudine, bineinteles ca plageam si io isi sufeream, iar el a dansat si petrecut toata seara cu invitatii cumnatei si nici nu s a intrebat ce fac pana a doua zi cand s a trezit din betie si totul i se parea normal. |
||
|
Brunetica25 Postat pe 11 Iunie 2010 00:43 |
||
|
Parerea mea in asemenea situatii, ca e cumnata, ca e vecina sau o prietena, in situatii de genul in care "tac si inghit".. este ca vina ne apartine in totalitate. Oricare dintre noi avem frustrari, nervi, zile proaste, antipatii s.a.m.d. Si cum scapam de ele? Cautand si gasind o persoana slaba care tace si inghite. Imagineaza-ti sa-i fi raspuns cu aceeasi moneda, in prima zi, la prima ironie sau vorba urata pe care ti-ar fi adresat-o. Ar fi inghitit in sec si si-ar fi cautat alta victima. Faptul ca i-ai permis te-a trasnformat in ceea ce esti acum: locul ei de dat cu capul cand ceva nu-i convine. Sigur ca ai de ales. Ori te impui (ce-i drept, cam tarziu) ori abandonezi lupta si pleci unde vezi cu ochii. Din cate am citit o sa pleci singura. Sa iei un sot "balast" dupa tine, nu merita. Dar macar plecarea sa-ti fie cu capul sus. Nu trebuie sa te justifici in fata ei ci doar in fata lui. Simplu: "Iimi ajunge, m-am saturat, f__k u all!" Mai da-i, Doamne iarta-ma, incolo! Nu mai stati si indurati de la toate javrele, toate mizeriile. Daca voua nu va pasa de voi, nimanui nu-i pasa. Cu siguranta iti va fi mai bine. |
||
|
rashela Postat pe 11 Iunie 2010 01:34 |
||
| Daca nici pe sot nu esti in stare sa-l pui la punct cand face ceva ce te deranjeaza, nici o sansa cu doamna cumnata! | ||
|
kitty_krieger Postat pe 11 Iunie 2010 02:03 |
||
|
Draga Luizaliz, iti multumesc din suflet tie si celorlalti pentru sfaturile bune, ma simt mult mai bine stiind ca sunt totusi persoane care inteleg cum ma simt . Sunt o persoana puternica sau cel putin am fost dar in 2 ani de stat cu cumnata am ajuns sa nu ma mai recunosc, dintr-o persoana fericita, entuziasta si stapana pe situatie am ajuns sa devin un ghem de frustrari. Am sa incerc sa tin cont de sfaturile voastre, si sper sa imi regasesc cat de curand linistea interioara si sa ma bucur din plin de viata si de tot ceea ce mi a oferit Dumnezeu.Nu stiu daca are rosts a mai vorbesc cu sotul despre problema asta, chiar am incercat de cateva ori sa discutam ca 2 oameni maturi problema dar nu am parte de sustinere, lui nu i se pare nimic nelalocul lui....eu "exagerez"...in viziunea lui. vestea proasta este ca, dupa cum v-am spus stiti ca cumnata e insarcinata si am aflat ieri ca vrea sa o aduca pe soacra mea cateva luni dupa ce naste ca sa aiba grija de copil.Va inchipuiti ce bine o sa imi fie :P. Sa il indepartez de sora lui nu vreau pentru ca am si eu surori si stiu cum e. By the way anul trecut de craciun cand a venit sora mea la mine draguta de ea incarcata cu cadouri si pt mine si pt sotul meu a avut parte de o criza de gelozie din partea sotului meu care se simtea foarte ofensat ca imi petrec mult timp cu ea(asta tinand cont ca nu ne am vazut 1 an) si mi a stricat toata vacanta iar de anul nou sora mea saraca plangea si nu stia cum sa plece mai repede acasa vazand ca sotul meu are asa o atitudine, bineinteles ca plageam si io isi sufeream, iar el a dansat si petrecut toata seara cu invitatii cumnatei si nici nu s a intrebat ce fac pana a doua zi cand s a trezit din betie si totul i se parea normal. Acum ca ai citit ce ai mai scris cred ca ar fi indicat sa ii spui cat mai repede ca nu iti convine situatia ca te simti inconfortabil si ca ai vrea sa va mutati, mai ales acum ca locuinta se va aglomera cu nasterea celui mic, venirea soacrei. Pff nici nu vreau sa ma gandesc cum iti va fi...ca intr-un cuib de viespi acolo si cu soacra pe cap si cumnata....no way!!! Pe de alta parte, ceea ce mi-ai povestit despre sotul tau in legatura cu vacanta de iarna scoate la iveala faptul ca el este egoist si ca este putin cam sigur pe el...la modul ca orice ti-ar face..tu il ierti ceea ce nu este ok. Da este sa fii intelegatoare, este ok sa fii asertiva si suportiva dar nu este ok ca el sa te faca sa suferi, sa iti jigneasca sora! Ia atitudine cat mai repede! Am impresia ca meriti ceva mai bun. Daca simti ca el este jumatatea ta atunci lupta pt relatie..altfel lupa ca sa poti deveni femeia de care tu sa fii mandra. Ai incredere in tine! P.S. Gandeste-te la cum ai vrea sa fie viata ta si cum este ea in prezent si analizeaza discrepantele si vezi unde trebuie sa lucrezi! |
||
|
Luizaliz Postat pe 11 Iunie 2010 11:44 |
||
OFFF... in situatia asta a fost soramea saraca prin strainatati impreuna cu sotul si cu cele 2 cumnate 2 SCORPII soramea a incercat si cu buna si cu rea sa se impace cu ele... a inchis ochii la multe... i-a spus si lui cum sta treaba dar el spunea ca este la mijloc si nu se baga ...ca daca tine parte la una se supara aialalta..samd in mod normal trebuia sa ii tina parte surorii mele si sa o sprijine ca doar ea ii facea de mancare si ea ii spala chilotii l-a rugat sa se mute cu el separat si nu a vrut ! zicea ca nu sunt bani....... in schimb cumpara surorilor lui adidasi ... de firma nu asa... ca cea mare plangea daca ii lua ceva la 30 sau 40 de euro... PLANGEA si are 20 de ani... SI AMANDOUA SURORI AU BARBATI SI SERVICI si fostul meu cumnat ca e fost de acu lua adidasi la 80 de euro.... na sa ii faca de mancare si sa ii spele sorusa daca cu nevasta nu era bine....
|
||
|
bumbu83 Postat pe 7 Iulie 2010 17:56 |
||
GRIJA MARE SA NU ITI PIERZI SOTUL DIN CAUZA SCORPIEI DE CUMNATA
|
||
|
bumbu83 Postat pe 7 Iulie 2010 18:00 |
||
| Eu i-as da peste nas de fiecare data cand ar face comentarii la adresa mea,dar nu inainte de a o atentiona ca ceea ca face nu este pe placul meu si daca vrea sa ne ironizam reciproc pentru mine nu e nici o problema.Daca o persoana nu intelege ca te deranjeaza cu ironiile ei atunci nu merita decat sa-i platesti cu aceeasi moneda.Poate asa o sa vada pe pielea ei cum e si o sa te lasa in pace.Bafta! | ||
|
Barbie30 Postat pe 7 Iulie 2010 18:14 |
||
| eu zic sa pleci de acolo cu el. | ||
|
monalisa81 Postat pe 9 Iulie 2010 22:27 |
||
| Sustin ce a spus Ramona; plecati de acolo cat nu naste inca cumnata pentru ca o sa zica ca o parasesti cand are nevoie de sustinere. Pe de alta parte o sa spuna ca a facut copilul in speranta ca erati toti si avea costuri mai putine. Ea iti conduce casnicia!! Plecati amandoi pana nu e prea traziu, iar daca vrea sa stea cu sor-sa sa-i planga nepotul in cap nu are decat. Esti tanara, astia sunt cei mai frumosi ani ai tai, nu-i lasa calcati in picoare de o neavenita. Ti-ai platit datoria fata de ea cat ai fost in Romania, acum fiecare cu viata lui. Lui ii este bine ca este cu neamul alaturi, dar la tine nu se gandeste ca suferi. Nu simte dorul de tara pentru are pe cineva aproape. pe cand tu te distrugi. Analizeaza si vezi daca merita pentru ca situatia devine complicata sa stati impreuna. Asa niciodata nu vei avea bani sa platesti, dar nici sa te complaci in situatia asta nu e bine. E vorba de viitorul vostru. | ||
|
quantex Postat pe 11 Martie 2011 14:59 |
||
|
o daaaaaaaa incerca sa te muti impreuna cu sotul tau cat mai repede !!!!!! NU STIU CE AU CUMNATELE ASTEA IN ZIUA DE AZI DIN PARTEA SOTULUI BINEINTELES, SUNT NISTE INVIDIOASE 80 LA SUTA DINTRE ELE, EXCLUD PE CELE 20 LA SUTA DEOARECE MAI EXISTA SI CUMNATE OK DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE, DAR CELELALTE IS DEZASTRU !!!!!!!!!!!!!!!!!! IGNORATILE SI SPUNETI LE CE AVETZI PE SUFLET SI GATA !!!!!!! SI DACA NU II CONVINE SOTULUI ATUNCI INSEMNA CA AR FI TREBUIT SA SE INSOARE CU SORASA !!!!!!!!
|
||
|
kudika_30568 Postat pe 27 Februarie 2013 21:37 |
||
|
CUMNATELE SOTULUI SUNT CELE MAI RELE SI INVIDIOASE PERSOANE DIN LUME , AM AVUT OCAZIA SA CITESC SI SA VAD MULTE SI AM AJUNS LA CONCLUZIA ACEASTA SUNT NISTE PERSONE INVIDIOASE SI GELOASE DE SUNT INSTARE UNLE SA TE DESPARTA DE SOT , DUMNEZEU SA NE FEREASCA DE ASEMENEA PERSONALITATI DE CUMNATE SI SOACRE !!!!!!!
|
||
|
kudika_30568 Postat pe 27 Februarie 2013 21:41 |
||
De la: kudika_30568, la data 2013-02-27 21:41:10CUMNATELE SOTULUI SUNT CELE MAI RELE SI INVIDIOASE PERSOANE DIN LUME , AM AVUT OCAZIA SA CITESC SI SA VAD MULTE SI AM AJUNS LA CONCLUZIA ACEASTA "Personalitati"???Hmmmmm,la catalogarea,pe care ai facut-o aici,ma indoiesc sa fie vorba de vreo personalitate. |
||
|
kudika_15804 Postat pe 28 Februarie 2013 07:43 |
||
| Dar plecati de acolo!faceti amandoi un credit lal banca si luatu-va un apartament cu doua camere,si platiti 100 euro rata luna amandoi!Cine zice sa stati cu chirie.Nu va duce capul deloc!Asa este cand stai cu altii | ||
|
kudika172071 Postat pe 7 Martie 2013 12:22 |
||
| referitor la sotul tau,eu in locul tau as divorta,daca tine cu ea sa fie sanatos,sa ramana cu ea! | ||
|
kudika172071 Postat pe 7 Martie 2013 12:24 |
||
De la: kudika172071, la data 2013-03-07 12:22:05Dar plecati de acolo!faceti amandoi un credit lal banca si luatu-va un apartament cu doua camere,si platiti 100 euro rata luna amandoi!Cine zice sa stati cu chirie.Nu va duce capul deloc!Asa este cand stai cu altii
|
||
|
kudika226898 Postat pe 9 Martie 2013 16:52 |
||
buna, seara cand mergi in camera ta cu sotul tau stai de vb cu el,explica i ca nu tea castigat la loz in plic si ca familia lui esti tu nu sora lui,de ce te a luat de nevasta sa si bata joc de tine??si eu trec prin asa ceva cam la fel ca tine singura problema este ca sotul meu se ia de ele de cumnate tine cu mine,,,ai grija de tine si nu uita ca sanatatea ta este mai presus de orice i viata asta,pup |
||
|
dauta Postat pe 19 Martie 2013 17:17 |
||
a vazut careva din astia care au raspuns in 2013,in ce an s-a postat subiectu'???
|
||
|
MissDarine Postat pe 19 Martie 2013 18:49 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| trecutul ma omoara... | 46 | De la: Biank26 30 Ianuarie 2013 14:06 |
| Am nevoie de un sfat si de sustinere... | 2 | De la: marco918 19 August 2010 18:46 |
| MONOTONIA IN CASNICIE | 50 | De la: kudika_1042305 18 Iulie 2021 09:53 |
|
|
||
| Pro/Contra casatoriei intre homosexuali ! | 365 | De la: battleofwits 4 Iunie 2011 17:42 |
| ce se poate spune despre o persoana care viziteaza cluburile de swingers? | 62 | De la: gabriela33 14 Septembrie 2015 18:20 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.