Setari Cookie-uri

herpesul genital! ajutor!!!

De la: katerina, la data 2009-03-05 23:34:09Ai fi la fel de deprimata daca ai fi aflat ca ai diabet? Daca da, iti recomand sa vorbesti cu un psiholog. Daca nu informeaza-te despre acest virus, intareste-ti sistemul imunitar cu produse naturiste si pastreaza mereu la indemana zoviraxul si pastilutele de aciclovir.

Eu am primit acest "cadou" de la fostul meu prieten, care s-a jurat ca nu m-a inselat. Dupa ce ne-am despartit am aflat de la niste "prietene" ca m-a inselat.....

Am avut si eu o perioada foarte proasta, in care am crezut ca o sa raman singura, ca nimeni nu o sa se mai atinga de mine, dar din fericire, mai sunt si oameni deschisi la minte, cum este actualul meu prieten de un an jumatate.
Am avut intotdeauna grija sa ne protejam (nu avem contact sexual daca eu am eruptie sau daca simt ca urmeaza sa imi apara, imi calc cu fierul cu aburi lenjeria intima, avem prosoape de corp separate, pe care le spal separat la 90 de grade, etc) si pana acum din fericire nu i-am transmis virusul.

Trebuie sa stii ca desi de virus nu scapi toata viata, pot sa treaca ani fara sa ai nici o eruptie. Eruptiile apar pe fondul unui sistem imunitar scazut. Iti recomand produsele naturiste, care sunt foarte bune (si nici nu mai racesti iarna). De asemenea, eruptiile mai apar si in momentul schimbarilor hormonale (ovulatie, menstruatie). Eu iau anticonceptionale, si probabil datorita si acestui lucru, nu mai am eruptii.

Mananca multe fructe si legume, ia vitamine, fa sport in aer liber si pur si simplu bucura-te de viata. La urma urmei, 30% din populatia globului are herpes, si din fericire nu se moare din asta, asa ca lasa gandurile negre si bucura-te de viata......!!!

Aaa, daca esti single si cunosti pe cineva, fii fair-play si spune-i despre situatia ta inainte sa deveniti intimi... Daca te intelege si va continua sa fie cu tine, ai tras lozul castigator. Daca te respinge, sa-i fie de bine, mai sunt si altii......






Poti incerca si cu asa ceva:
Absorbantele igienice LOVE MOON Anion sunt singurele absorbante cu actiune profilactica si terapeutica bazata pe actunea naturala a ionilor negativi ( anioni ).
Daca pana acum absorbantele "igienice" pentru femei acopereau ( ca functionalitate ) o "necesitate" - de acum, prin gama LOVE MOON Anion absorbantele igienice pentru femei capata o noua dimensiune - aceea a ingrijirii sanatatii prin metode profilactice si terapeutice active.
Datorita actiunii lor, absorbantele LOVE MOON sunt indicate pentru o serie larga de infectii si disfunctii : inflamatii si dermatite, infectii cu bacterii de toate tipurile, candidoze, mancarimi, arsuri vaginale, scurgeri excesive, dismenoree, herpes genital, migrene , cancer de col uterin, hemoroizi.
De asemenea materialele din care sunt fabricate sunt pure si de cea mai inalta calitate ( nu sunt folosite materiale reciclate ) - nu contin mercur, plumb, formaldehide sau componente din plastic nonbiodegradabil - care din pacate sunt de gasit in aproape orice alt absorbant. Sunt in conformitate cu standardele Comunitatii Europene. detalii loapersonal@yahoo.com 0766685295
kudika028076
Postat pe 12 Iunie 2009 11:48
Eu am fost la medic dermatolog si mi-a dat sa iau: Valtrex, una dimineata si una seara, 5 zile. si in acelasi timp sa iau 3x2 Isoprinosine care este imunostimulant. Nu am mai avut de mult timp herpes, decat usoare mancarimi care treceau cu unguent. Dar acum mi-a iesit unul mare si cu vezicule, ce mai! de record mondial.
floare_de_crin
Postat pe 12 Iunie 2009 22:37
De la: , la data 2008-07-31 06:01:14Draga mea,
Ti-am raspuns acum citeva zile cu sfaturi , zic eu, importante.Nu stiu daca l-ai citit sau nu, ca nu prea inteleg cum functioneaza site-ul asta asa ca daca primesti mesajul asta scrie-mi la adresa mea mrs.tiru@yahoo.com
O sa-mi faca placere sa-ti impartasesc din experienta mea.
Mica,
healthy004686
Postat pe 15 August 2009 12:44
si eu ma confrunt cu aceasta problema de ceva vreme si crede-ma ca ACICLOVIR 5% CREMA face minuni in 2 zile ai scapat de el cu doar 3 aplicatii/zi rezultatele se vad imediat!
healthy004686
Postat pe 15 August 2009 12:46
De la: healthy004686, la data 2009-08-15 12:46:26si eu ma confrunt cu aceasta problema de ceva vreme si crede-ma ca ACICLOVIR 5% CREMA face minuni in 2 zile ai scapat de el cu doar 3 aplicatii/zi rezultatele se vad imediat!
ITI DAI SEAMA CE MINUNI FACE DACA PESTE PUTIN TIMP ITI APARE IARASI !!!!!
ca si orice alt remediu alopat trateaza efectul,nu si cauza care ramane si isi face in continuare de cap...si apoi iarasi dai cu aciclovir si dispare,dupa putin trimp iarasi reapare si uite cum afectiunea se cronicizeaza cu ajutorul medicatiei alopate !!!!
4Life
Postat pe 15 August 2009 13:59
contratubexul de care ai amintit este f bun.se gaseste la noi in farmacii si costa in jur de 50 ron
amarutza
Postat pe 16 August 2009 16:41
buna. in primul rand herpesul genital se trasmite prin contact sexual.in al doilea rand pentru femeile care vor sa aiba copii nasterea se va face numai prin cezariana.in al treilea rand este ca acest herpes virus nu se trateaza o sa l aveti toata viata in organism. un remediu foarte bun este aciclovirul si trebuie sa va mai spun ca herpesul genital apare atunci cand sunteti stresati sau cand aveti imunitatea slabita. odata luat acest herpes trebuie sa aveti o igiena foarte buna si sa aveti grija sa nu mai imbolnaviti si altii oameni.daca aveti un partener intim trebuie sa si faca neaparat analizele.
anghelanca
Postat pe 29 Decembrie 2009 10:11
Cine e interesata de aceste absorbante New Moon, va pot oferi eu aceste produse, nici eu nu am crezut pana nu am incercat, mai nou acum folosesc si colegele mele de servici, deoarece locul de munca este unul activ si cu absorbantele normale de la Always le observam cat de des le schimba ba chiar se patau, le-am spus si lor de aceste produse, si mi-au zis "Sa facem un test si apoi vedem daca se merita sa le cumparam sau nu" si binenteles ca le-am facut un test pe 1 absorbant Always cu unul de la Love Moon, am luat 60 ml de apa si am pus cate 30 ml pe fiecare, cel de la always era fleasca tot si curgea pe margini, iar celalalt era uscat si inca mai putea absorbii, atunci colegele mi-au cerut cate 1 pachet sa le folosesca in primele zile cand menstruatia e mai abundenta.
Deci eu va recomand cu inceredere.
Pretul la:
1 pachet ciclu zi (albastre) 10 abs. (echiv. 50 buc. obisnuite) 19 RON
1 pachet ciclu noapte (mov) 8 abs. (echiv. 40 buc. obisnuite) 19 RON
1 pachet zilnice - in afara ciclului (verzi) 30 abs. 20 RON

Cine e interesat imi poate lasa un mesaj privat.
Georgya7
Postat pe 16 Ianuarie 2010 11:06
1.Herpesul se ia prin contact sexual, dar doar in perioada in care e activ.Cand e pe cale de vindecare nu se mai ia.
2. Se poate naste si normal, dar in momentul nasterii nu trebuie sa ai eruptie herpetica.
3. da, nu se poate vindeca, desi exista o metoda f costisitoare, dar nu e la indemana noastra. Aciclovirul e bun intr-adevar. Eu mai pun si o bucatica cu biter si il mai usuca putin.
Nu e chiar cel mai grav lucru pe care poti sa il ai...dar trebuie sa stim cum sa il rarim. Nu stiu daca neaparat apare cand ai imunitatea scazuta. Eu am luat tratamentul ala de la marea specialista si de atunci imi apare haotic si destul de des. Si mi-a dat si imunostimulator!!!! Asa ca apelati cu incredere la medici, ca sunt vai de capul lor! Si chiar cei care au multe titluri si se face reclama in jurul lor, aia nu mai stiu sa iti dea nimic folositor!
floare_de_crin
Postat pe 16 Ianuarie 2010 16:12
Buna Floare de crin,

Ai mare dreptate in ceea ce spui.

In primul rand acest virus rectioneaza diferit de la organism la organism. Eu una nu sunt stresata si nici nu am o imunitate scazuta si tot imi apare. Am fost la Vicor Babes la un medic dermatovenerolog s chiar mi-a placut, a fost foarte sincera, mi-a zis ca nici un medic nu stie exact cum reactioneaza insa trebuie sa fie atenta ptr ca exista un risc sa fie activ in organismul meu si eu sa nu am nici un simptom, adica eruptie, asta intradevar m-a ingrijorat.

Sunt un pic curioasa, care este metoda costisitoare care nu este la indemana noastra???

Pup
uuuu
Postat pe 18 Ianuarie 2010 09:06
Buna fetelor ,din pacate am si eu aceeasi problema ..Acum cand citesc despre el imi dau seama cat este de grav ..Am mai multe intrebari si m-as bucura sa imi raspunda cineva : In toata durata cat ai negii genitali nu poti ramane insarcinata ??? ..Si doar prin transmitere sexuala se pot lua? eu am acelasi partener de viata de 4 ani si este singurul care l-am avut ..am avut si o discutie importanta si am incredere ca nu m-a inselat ...Stiu ca nu mi-ar pune sanatatea in asa pericol ..VA ROG AJUTATI_MA :(((((((((((((
healthy011510
Postat pe 22 Ianuarie 2010 00:03
Buna iubita,

Nu te nelinisti, in primul rand negii genitali nu au nici o legatura cu hepesul genital.

Negii din cate stiu eu sunt o cauza a a virusului HPV. Acum daca apar si fara sa ai acest virus in organism cred ca da nu stiu inca ( saptamana viitoare ma voi duce la medic si o sa va spun).

Cat despre herpes, eu zic ca stai linistita este un virus intradevar pe care il vei avea toata viata in organism si care iti va da ceva batai de cap insa daca te-ai ales cu el, este al tau si trebuie sa "convietuiti".

Trebuie sa fii optimista si pozitiva, sunt lucruri si boli mult mai ingrozitoare. Trebuie in schimb sa ai mai multa grija de tine si de partenerul de viata. Poti face copii insa este indicata cezariana.
Un lucru este cert acest HSV2 asa se numeste virusul, se ia prin contact sexual, exclus altfel, este un BTS (boala cu transmitere sexuala). Iar de la acest HSV2 faci herpes genital.

Multa sanatate si curaj.
uuuu
Postat pe 22 Ianuarie 2010 15:14
Herpesul imi mananca zilele.Ce se poate face ?
elisa1987
Postat pe 28 Februarie 2010 11:58
buna!si eu m-am pricopsit cu asa ceva si eram insarcinata cand a aparut prima data eruptia.eram in 3 luni.am trait cu frica si cu furie(pe sotul meu care m-a infectat)dar dumnezeu a vrut sa nu am probleme la nastere.am facut cezariana.copilul e bn ,e sanatos,are 4 ani.asa ca,cu speranta si grija...poate ai noroc.succes
timaritza
Postat pe 25 Martie 2010 22:39
Buna ziua, tuturor!

Va urmaresc cu mare interes discutiile de pe forum si astept cu sufletul la gura informatii noi despre posibile tratamente pentru virusul asta ingrozitor. Am citit si eu articolele din formula As despre Rodilemid, dar din pacate, am sunat la toate marile lanturi de farmacii din tara: Catena, Help Net, City Pharma, Sensiblue, etc....care s-au uitat pe retreaua interna intranet si mi-au spus acelasi lucru:"Ne pare rau, dar nu exista in lantul nostru de farmacii din toata tara!"...concluzia e ca nu se mai fabrica.
Si daca ati stii cate sperante imi pusesem in aceste fiole, mai ales ca o prietena de a mea, a facut ani de zile tratament cu el, pe vremea cand era mai tanara, ca acum are peste 40 si nu a mai avut nici picior de herpes....
Aciclovirul la mine nu functioneaza iar medicii se uita la mine de parca as avea "ciuma" si imi spun ca nu exista tratament pentru asa ceva.
Voi ziceati ceva de un vaccin din Italia...sau de un alt tratament foarte costisitor pe care nu si-l poate permite oricine...As vrea sa imi spuna cineva daca si-a facut vaccinul asta sau Floarea de crin sa ne dea mai multe informatii despre tratamentul costisitor...ca poate asa mai rasare soarele un pic si pentru mine....
Va multumesc anticipat!
healthy015522
Postat pe 27 Aprilie 2010 12:24
Draga mea Healthy,

Ai incercat Valtrex? este tot acciclovir insa am inteles ca este absorbit mai usor de organism, nu stiu sa-ti exolic exact insa poti incerca.
Cat despre rodilemid si alte tratamente............eu cred ca este vorba de organism cat de puternic este.....nu stiu ce sa zic.....Sunt sigura ca exista tratemente mai bune si de ce nu si un antidot dar gandeste-te.......... ce ar mai castiga industria farmaceutica daca ar opri productia de zovirax, aciclovir, valtrex si alte medicamente pe baza de aciclovir :)

mult sucees
uuuu
Postat pe 27 Aprilie 2010 15:14
tarot_healthy
Postat pe 10 Iunie 2010 18:07
buna.
si eu am fost diagnosticata cu acest virus genital nu stiu prea multe despre pentru ca nu am vrut sa ma sperii, eram in anglia cand mi'a aparut herpes la gura si apoi la 1sapt mi'a aparut pe labie m'am speriat rau si am deschis un site de acolo unde am gasit cateva sfaturi, pentru ca nu puteam sa imi cumpar pastile fara prescriptie am luat ce am putut vitamina e 400iu calciu si centrum vitamine sunt 3luni de cand nu mi'a mai aparut nimk nicaieri dar trebuie sa recunosc ca sunt foarte speriata am citit ce ai scris tu si as vrea tare mult sa iau legatura cu tine sa imi dai sfaturi eu vreau sa am o relatie normala si un copil m'as bucura enorm sa aud ca pot avea contact sexual normal cand nu am recurente si as plati oricat pentru un vaccin minune te rog sa ma contactezi orice sfat de la tine ar putea sa ma ajute enorm
Multumesc si Multa Sanatate.
kudika329743
Postat pe 13 Noiembrie 2010 01:01
doamnelor, in aceasta lume nu exista medicament care sa combata infectiile virale !!! NU SA INVENTAT INCA !!!! singurul capabil sa combata infectiile virale este insasi propriul sistem imunitar !!!

puteti vedea aici mecanismul prin care sistemul imunitar distruge celulele infecate viral sau cele canceroase:

http://www.youtube.com/watch?v=5uPAgF0Seus

iar aici detalii despre cel mai eficient produs destinat stimularii celulelor NK la care face referire clipul de mai sus:

http://media.4life.com/us/pdf/pps/TRI-FACTOR%20PLUS_PPS_110509_US.pdf
4Life
Postat pe 13 Noiembrie 2010 17:00
Transferel, iar te-a apucat?
kudika226898
Postat pe 13 Noiembrie 2010 22:09
mda atitudinea ta imi demonstreaza cat de disperat esti sa iti vinzi produsul lol
kudika329743
Postat pe 16 Noiembrie 2010 13:52
De la: kudika329743, la data 2010-11-16 13:52:31mda atitudinea ta imi demonstreaza cat de disperat esti sa iti vinzi produsul lol
atitudiea mea ar trebui sa-ti dea de banuit....poate are dreptate tampitul ala, nu-ti pui problema si asa ???eu nu-ti cer sa ma crezi pe mine, pune mana si cauta-it detalii in alta parte, poate o sursa mai de incredere decat mine....si vezi tu, eu NU VAND NIMIC !!! am dat decat niste informatii gratis, ce poate la un moment dat va ajuta niste oameni care intr-adevar au nevoie de asa ceva !!!
4Life
Postat pe 18 Noiembrie 2010 22:33
Tratamentul herpesului - o solutie naturala pentru un virus nu chiar atat de simplu
Omenirea cunoaste herpesul de buze de sute de ani. V-ati gandit insa ca abia in acest secol a devenit cunoscut faptul ca herpesul este cauzat de un virus ?

Infectarea cu virusul herpetic este deosebit de frecventa; conform statisticilor, 70 - 80 % din populatia in varsta este purtatoare de virus. Virusul se raspandeste prin contact, de la om la om. In multe cazuri, ne infectam fara sa ne dam seama. Cand simptomele au trecut si leziunile s-au vindecat, credem ca totul este in ordine. Din pacate, nu e asa. Virusurile, prin intermediul nervilor senzitivi, ajung, din mucoasa bucala, in ganglionii nervosi, mai ales in ganglionii senzitivi, unde vietuiesc in mod latent si asteapta ca sanatatea noastra sa fie alterata (de exemplu, in caz de febra, indigestie, traume psihice, stres, menopauza etc). Atunci se activeaza din nou. Se inmultesc si cauzeaza simptomele specifice herpesului. In fiecare din noi se ascunde virusul herpetic, dar, la persoanele la care s-a activat o data, va aparea intotdeauna. Slabirea sistemului imunitar faciliteaza aparitia simptomelor, care se pot repeta chiar si lunar.

Se cunoaste intr-o mai mica masura faptul ca exista mai multe tipuri de virusuri herpetice.

Din aceeasi familie cu virusul herpetic care apare pe buze si se numeste HSV-1 (herpes simplex virus 1) face parte si virusul Varicella, care declanseaza varicela - boala de care am suferit multi dintre noi in copilarie. Dupa perioada de infectare, acest virus se comporta la fel ca ceilalti. Ramane in organism intr-o forma latenta, in celulele nervoase ale coarnelor posterioare medulare si, cand organismul este slabit, in etapa de adult sau chiar la o varsta mai inaintata, declanseaza boala numita zona zoster, care nu numai ca este neplacuta, cu un aspect urat, dar este si dureroasa. In schimb, virusul numit la fel de simplu, HSV-2 (herpes simplex virus 2), afecteaza organele genitale, cauzand in aceste zone vezicule si chiar ulceratii; se raspandeste pe cale genitala si la nastere poate cauza complicatii. Recent, s-a observat ca virusurile 1 si 2, in culturile experimentale de tesuturi, pot induce transformarea celulelor sanatoase in celule maligne si pot cauza dezvoltarea tumorilor canceroase.

Trebuie sa mentionam faptul ca herpesul care apre foarte des poate cauza si probleme psihice. Herpesul ingreuneaza relatia cu partenerul, ba poate crea chiar piedici in indeplinirea sarcinilor de serviciu (sa ne gandim, de exemplu, la angajatii din sistemul sanitar sau alimentar). Aparitia sa frecventa creaza o stare de tensiune permanenta si groaza la gandul ca simptomele s-ar putea ivi in momentul cel mai nepotrivit. Ba chiar si acest factor psihologic in sine poate declansa herpesul.

Ce puteti face?

Cel mai important este sa va fortificati sistemul imunitar. Pentru aceasta, puteti alege cateva preparate din gama produselor naturale oferite de CaliVita International.

Va prezentam in continuare unul din cele mai moderne si mai accesibile produse naturiste - VirAgo (http://www.terapii-naturiste.com/calivita/prospecte-produse-calivita/virago.htm) - obtinut din componente exclusiv naturale, destinat in mod special protectiei organismului impotriva bacteriilor si virusilor si recomandat cu precadere in tratamentul impotriva herpesului.

Iata o scurta prezentare a plantelor din compozitie si a proprietatilor terapeutice ale acestora:

- Frunza de maslin

Are proprietati antimicrobiene. S-a constatat ca este eficienta in afectiunile virale, bacteriene si fungice, respectiv in alergii si sindromul oboselii cronice.

- Echinacea

Este una din cele mai cunoscute plante cu efecte imunostimulatoare si antivirale. Impiedica raspandirea virusului herpetic si gripal, imbunatateste sistemul nespecific de aparare al organismului, impiedica inmultirea agentilor patogeni.

- Pau d'Arco

Proprietati imunostimulatoare, antibacterian, antifungic, antiparazitar, antiviral, antioxidant, analgezic, antiinflamator. Este utilizat cu succes si in candidoze.

- Lizina

Deoarece lizina se poate fixa in locul argininei (aminoacid necesar inmultirii virusului herpetic), impiedica inmultirea virusului si dezvolta un efect antiviral puternic.

- Gheara matei

Este unul dintre cei mai eficienti imunostimulatori. In plus, are proprietati antiinflamatoare si antivirale.

- Zincul

Este indispensabil pentru functionarea sistemului imunitar.
anamariatoma
Postat pe 19 Noiembrie 2010 14:58
sunt "fericitul" posesor al virusului hsv 2 de cativa ani si caut o femeie singura ca sa incercam o relatie civilizata .
littlebig77
Postat pe 21 Noiembrie 2010 18:02
De la: uuuu, la data 2010-01-18 09:06:43Buna Floare de crin,

Ai mare dreptate in ceea ce spui.

In primul rand acest virus rectioneaza diferit de la organism la organism. Eu una nu sunt stresata si nici nu am o imunitate scazuta si tot imi apare. Am fost la Vicor Babes la un medic dermatovenerolog s chiar mi-a placut, a fost foarte sincera, mi-a zis ca nici un medic nu stie exact cum reactioneaza insa trebuie sa fie atenta ptr ca exista un risc sa fie activ in organismul meu si eu sa nu am nici un simptom, adica eruptie, asta intradevar m-a ingrijorat.

Sunt un pic curioasa, care este metoda costisitoare care nu este la indemana noastra???

Pup
metoda costisitoare , care la mine si nu numai la mine a dat roade, fiindu-mi recomandata de catre un medic din Barcelona este cu Transfer Factor Plus si Riovida. Te costa 185 euro/ luna si trebuie tinuta cel putin 3 luni. La mine a functionat si acum numai am nimic, am acut analizele la 3 laboratoare diferite si toate mi-au aratat ca numai am acest virus in corp.
kudika331037
Postat pe 23 Noiembrie 2010 00:02
Daaaa.....fix cu "transferul"...ce-mi plac dialogurile astea inventate, in scop de reclama....
kudika226898
Postat pe 23 Noiembrie 2010 08:08
De la: kudika331037, la data 2010-11-23 00:02:38
De la: uuuu, la data 2010-01-18 09:06:43Buna Floare de crin,

Ai mare dreptate in ceea ce spui.

In primul rand acest virus rectioneaza diferit de la organism la organism. Eu una nu sunt stresata si nici nu am o imunitate scazuta si tot imi apare. Am fost la Vicor Babes la un medic dermatovenerolog s chiar mi-a placut, a fost foarte sincera, mi-a zis ca nici un medic nu stie exact cum reactioneaza insa trebuie sa fie atenta ptr ca exista un risc sa fie activ in organismul meu si eu sa nu am nici un simptom, adica eruptie, asta intradevar m-a ingrijorat.

Sunt un pic curioasa, care este metoda costisitoare care nu este la indemana noastra???

Pup
metoda costisitoare , care la mine si nu numai la mine a dat roade, fiindu-mi recomandata de catre un medic din Barcelona este cu Transfer Factor Plus si Riovida. Te costa 185 euro/ luna si trebuie tinuta cel putin 3 luni. La mine a functionat si acum numai am nimic, am acut analizele la 3 laboratoare diferite si toate mi-au aratat ca numai am acest virus in corp.
kudika333637
Postat pe 29 Noiembrie 2010 10:25
Si eu imi doresc sa nu mai am acest virus in corp. Ce tratament exact sa urmam in Romania: medicament, firma producatoare, mod de administrare?
kudika333637
Postat pe 29 Noiembrie 2010 10:26
Vrei s t vindeci de herpes genital? Repde la cabinet gh Sarbu/ 0742 139999/ www.sarbu.ro
sursa: anunturi gratuite.com
kudika384885
Postat pe 18 Aprilie 2011 09:54
incearca sa tamponezi zona cu ceaiuri din orice fel de planta salbatica cucuta e buna . da daca vrei in unguient ia canamicina ala usuca foarte repede si cade bubita.canamicina oate sa fie ori sulfat ori oftalmica. e usor o sa treaca. credema.
kudika388832
Postat pe 7 Mai 2011 00:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cat mai costa un avort? 46 De la: oxxana 17 Iunie 2013 09:54
anticonceptionale 6 De la: happyastrid 7 Iunie 2011 20:08
cancerul maxillo facial al cavitatii bucale-URGENT 17 De la: Terra_Mater 30 Ianuarie 2010 21:28
intrebare 4 De la: Oana25 12 Iunie 2009 17:21
Yasmina 2 De la: Valy90 10 Martie 2011 16:12