Setari Cookie-uri

Incalzire prin pardoseala

Eu am astfel de incalzire dar numai pe hol, bucatarie si baie...inca nu am ajuns si in camere, nu am terminat cu amenajarea apartamentului inca, dar ma voi interesa daca se poate si pe sub parchet. Camera copilului este parchetata, dar nu am introdus acest sistem de incalzire...
Este foarte bine sa ai asa ceva in casa, sa nu-ti mai fie rece la picioare din cauza racelii gresiei..
m3rlinetza
Postat pe 22 Ianuarie 2009 15:37
colega imi pare rau dar trebuie sa te contrazic,puterea instalata trebuie sa fie de maxim 150w/mp.
eu de exemplu am instalat acasa 120w/mp si e foarte ok
silviu_bita77
Postat pe 31 Ianuarie 2009 23:40
De la: silviu_bita77, la data 2009-01-31 23:40:44colega imi pare rau dar trebuie sa te contrazic,puterea instalata trebuie sa fie de maxim 150w/mp.
eu de exemplu am instalat acasa 120w/mp si e foarte ok


Fiecare lucrare de incalzire electrica prin pardoseala trebuie tratata cu atentia cuvenita, deoarece se diferentiaza de altele asemanatoare prin particularitatile oferite de locul de montaj: gradul de izolare termica al peretilor, necesarul de caldura pentru incalzirea spatiului respectiv, puterea totala a cablurilor etc.
In practica, estimam la inceput o putere medie instalata de 150 W/mp pentru a putea estima puterea electrica necesara pentru alimentarea sistemului. Apoi, din calculele de finete, pe parcursul realizarii proiectului lucrarii de incalzire prin pardoseala, stabilim puterea instalata in fiecare zona a cladirii, rezultand astfel unele zone cu 80 W/mp, iar altele cu 200 W/mp. In final, daca trebuie, reajustam si puterea electrica totala a bransamentului electric de alimentare!

In lucrarea de specialitate "Manualul de Instalatii" volumul "Incalzire", aparut la editura ARTECNO - Bucuresti sub egida Asociatiei Inginerilor de Instalatii din Romania, la pagina 180, capitolul 4.7.5.1 "Incalzirea electrica prin pardoseala", subcapitolul 4.7.5.1.1 "Descrierea sistemului de incalzire" scrie, citez: ".... In incaperile cu geamuri si usi mari (spre exterior) se recomanda realizarea unor zone perimetrale de incalzire prin pardoseala in care puterea instalata poate ajunge pana la 200W/mp. In cazul incalzirii prin pardoseala cu acumulare, cablurile incalzitoare se monteaza intr-un strat gros de beton (de minimum 10 cm); acesta acumuleaza caldura pe care o produc cablurile in perioada de tarif redus (de regula noaptea) si o cedeaza in timpul zilei si seara. Puterea maxima instalata este de 175 W/mp." Am incheiat citatul!

Prin interventiile mele nu am dorit (si nu doresc) altceva decat sa aduc o orientare stiintifica celor care sunt interesati de incalzirea electrica fie ea prin pardoseala sau cu centrala termica electrica.
teo_balan
Postat pe 1 Februarie 2009 17:22
Salutari tuturor!

Firma la care lucrez instaleaza sisteme electrice de incalzire sub orice tip de pardoseala. Puteti gasi mai multe informatii pe www.incalzire-pardoseala.com



SA FIE CALD SI BIINE!
MoshGerila
Postat pe 3 Februarie 2009 10:37
Incalzirea prin pardoseala este buna si pentru o vila ?
gheo_aura
Postat pe 17 Februarie 2009 16:31
De la: gheo_aura, la data 2009-02-17 16:31:43Incalzirea prin pardoseala este buna si pentru o vila ?


Da! Incalzirea electrica prin pardoseala este buna si pentru incalzirea unei vile! Subiectul fiind foarte serios, trebuie tratat ca atare. In acest sens va trebui sa va adresati unei firme care desfasoara un astfel de obiect de activitate si sa stabiliti impreuna detaliile tehnice si de pret.
Puteti instala un sistem electric de incalzire prin pardoseala ca sursa unica, situatie in care toate considerentele tehnice au niste coordonate, sau ca sursa de incalzire complementara, pe langa alt sistem de baza, care duce "greul", iar in aceasta situatie sistemul de incalzire prin pardoseala are cu totul alte coordonate tehnice.

Este bine de stiut ca veti avea nevoie de un bransament electric trifazat pentru alimentarea sistemului de incalzire, lucru care se realizeaza numai prin intreprinderea unor demersiuri oficiale la distribuitorul Dvs. de energie electrica si care de asemenea, costa! Puterea electrica instalata a acestui bransament trifazat o veti stabili tot impreuna cu firma care va face studiul tehnic privind sistemul electric de incalzire prin pardoseala pe care il doriti.
teo_balan
Postat pe 18 Februarie 2009 15:48
Eu m-am mutat de curand intr-un apartament cu incalzire prin pardoseala si e super.Imi place f mult,mai ales la baie unde in loc de gresia rece,simt caldut pe jos Si nu mai am calorifere deloc,care ocupau ceva spatiu.De dezavantaje inca nu am dat...
monique_unik_condo
Postat pe 18 Februarie 2009 15:58
Despre plasele electrice de incalzire din benzi de metal amorf:

Instalarea plasei din sticla metalica se face simplu si repede. In cazul instalarii sub gresie se pune direct intre materialul izolator(polistiren extrudat) de pe shapa si gresie(in stratul de adeziv). In cazul montarii sub parchet sau dushumea, plasa de benzi se asaza direct sub acestea fiind in contact direct permanent cu parchetul sau dushumeaua. Un electrician autorizat va face legaturile la reteaua electrica si la sistemul de control al temperaturii. Sistemul de control al temperaturii poate fi automat centralizat(pe cladire sau pe nivel), automat local(pe incapere) si semiautomat(manual).

Intrucat benzile din metal amorf sunt ultrasubtiri, circa 25 de microni, caldura produsa este transmisa integral in pardoseala. Transferul de caldura catre pardoseala este aproape instantaneu in timp ce temperatura plaselor nu trece de un maxim de 40 de grade C. Aceasta calitate unica este cruciala la montarea sub lemn sau mocheta care pot fi afectate de temperaturile de peste 50 de grade C.

Inca de pe linia de fabricatie plasele sunt testate la o tensiune de 2500 de Volti pentru a controla calitatea izolatiei electrice. Dupa instalare, la fiecare plasa se controleaza cu aparatul de masura rezistenta electrica, iar valoarea acesteia se trece in cartea de garantie. Pentru a se evita electrocutarea recomandam cu insistenta sa nu se bata cuie, sa nu se gaureasca si sa nu se insurubeze autofiletante in pardoseala incalzita cu benzi din metal amorf. Pe zonele umede(baie si bucatarie) odata cu benzile din metal amorf se monteaza plasa de siguranta care se conecteaza cu legatura la pamant a imobilului. Circuitele electrice care alimenteaza plasele de incalzire se vor echipa cu sigurante diferentiale de 30 de mA. Pentru zonele umede se monteaza sigurantele diferentiale de 5mA.

Aliajele de metale amorfe, intalnite sub denumirea de sticla metalica, sunt materiale relativ noi si cel mai adesea sunt disponibile sub forma de benzi ultrasubtiri. Acestea se obtin din topitura de aliaj printr-un proces de racire rapida. Racirea rapida se realizeaza turnand aliajul topit pe un cilundru rece din cupru care se roteste cu viteza foarte mare. Grosimea foarte mica(20-30 microni) asigura o racire rapida la o viteza de 1.000.000 grade pe secunda. Pentru ca solidificarea se realizeaza atat de rapid aliajul isi pastreaza structura amorfa in loc sa realizeze o retea cristalina ce caracterizeaza acelas aliaj atunci cand solidificarea este lenta. Latimea benzii din metal amorf variaza de la cativa milimetri pana la 100 de mm.

In mod evident, absenta structurii cristaline face din banda de aliaj din metal amorf un produs cu caracteristici speciale. In materialele cu structura cristalina neregularitatile retelei cristaline stau la baza tuturor disfunctionalitatilor. Omogenitatea aliajelor metalice cu structura amorfa genereaza proprietati mecanice si magnetice superioare, rezistenta la coroziune si suprafata de transfer termic superioara. Asta face din sticla metalica un material superior din multe puncte de vedere fata de multe metale obisnuite cu structura cristalina.

Datorita absentei structurii cristaline benzile din aliaj de metal amorf au rezistenta electrica mult mai mare decat aliajele cristaline cu aceeasi compozitie. Toate aceste calitati impreuna cu forma fizica a benzii care creaza o masa mica de metal cu suprafata mare face din banda de sticla metalica un candidat foarte atractiv ca element de incalzire. De ce? Explicatia este simpla: transferul de energie din orice element incalzitor este direct proportional cu aria suprafetei sale si diferenta de temperatura dintre elementul incalzitor si mediul sau de lucru. Cu cat suprafata incalzita este mai mare cu atat este mai mica diferenta de temperatura necesara pentru a face transferul de caldura intre elementul incalzitor si mediul de lucru(aerul din incapere).

Intrucat suprafata benzii de metal amorf este incomparabil mai mare decat a cablurilor de incalzire obisnuite apare capabilitatea de a transmite mai eficient caldura in mediul de lucru la temperaturi mai mici. Caldura la temperaturi mici inseamna un mediu de viata mai sanatos, mai sigur si mult mai durabil.

Rezistenta la coroziune este comparativa cu cea a nichelului sau a aliajelor pe baza de crom.

Inertia termica si temperatura de lucru reduse asigura consumuri energetice scazute si confort de cea mai inalta clasa.

Ar mai fi de adaugat garantia de 15 ani acordata de producator si durata de viata estimata la circa 100 de ani pentru plasele de benzi din metal amorf.
MoshGerila
Postat pe 4 Martie 2009 14:24
A aparut un nou sistem de incalzire in pardoseala care aduce mai multe avantaje decat cea sub forma de spirala si anume un sistem pe baza de carbon. Sistemul functioneaza pe baza de ionizare(nu ridica praful) si radiatii infrarosii care sunt benefice pentru corp. Cu un cost redus lunar de 30% pot spune ca sunt foarte incantat. Daca aveti nevoie de detalii va pot da un contact in persoana domnului Sorin Mocanu 0745670773.
andreibth
Postat pe 18 Martie 2009 19:09
Buna, noi am pus incalzire prin pardoseala in toata casa (daca iti vine sa crezi si in garaj - dar acolo nu dam drumul circuitului) si vreau sa-ti spun ca sunt foaret multumita. Ca si costuri a fost vreo 200 mil tot cu materiale aduse dirct din Germania si binenteles manopera. Am prins iarna asta cu aceasta instalatie si chiar a fost foarte bine si cald. Centrala noastra e pe gaz si la o suprafata de 188 mp locuibili am avut in cele mai fruguroase luni - dec si ianuarie cam 650 lei gazul, ceea ce nu mi se pare mult avand in vedere suprafata incalzita.Nu uita ca trebuie pusa gresie peste tot unde pui acest sistem de incalzire. Am incercat cu tot felul de parchet dar nu merge. Si inca ceva ce am observat, in dormitor aerul e ceva mai uscat si a trebuit sa apelam la un umidificator. In rest mi se pare chiar ok si super usor de intretinut totul.
Simona
PS. daca ai nev pot sa-ti trimit poze din faza de instalare.
cojocarusimona_condo
Postat pe 19 Martie 2009 08:34
buna ziua,
incalzirea in pardoseala este foarta buna pentru vile, dar in special in spatii libere, deschise (living, hol,) acolo unde suprafata nu este acoperita de corpuri (mobilier), este foarta buna si in baie (daca este suficient de mare). Eu o recomand la toate lucrarile pe care le execut, cu toate ca pretul este putin mai mare decat la incalzirea cu radiatoare , dar investitia este recuperata in cativa ani, deoarece se merge pe temperaturi joase si asta inseamna costuri reduse la combustibil (recomandat impreuna cu panouri solare).
O zi placuta in continuare!

Cu respect,
ing. Marius Largeanu
0729631221 0749064636
marius_lmd
Postat pe 25 Martie 2009 13:24
De la: madi, la data 2008-12-04 14:47:17
De la: marylin, la data 2008-12-02 13:03:01Buna.Si eu sunt interesata de incalzire cu panouri solare daca este posibil sa pot obtine ajutorul oferit prin programul de la
mediu si nu stiu cum sa procedez (m-am interesat de pret si este intre 7000 -10000 euro ceea ce mi se pare prea scump )daca stie cineva mai iftin rog sa-mi trimita e-mail pe adresa
titimargas@yahoo.com VA MULTUMESC

aceeasi problema ca si marylin ...... Ceva raspunsuri????????


in cel mai scurt timp o sa aveti ras[unsurile dorite pe electroqi.ro
personalqiararo
Postat pe 7 Aprilie 2009 22:16
Stimata doamna, va rog sa imi oferiti informatii despre sistemul dvs , deoarece trebuie sa montez instalatia de incalzire intr-un duplex (am 2 baieti)in care fiecare apartament sa zicem asa, e compus din subsol 80 mp, parter cu living baie bucatarie 80 mp si etaj cu 3 dormitoare si baie de 120 mp.
Cum suprafata expusa de dvs. fara subsol , e cam aceeasi, m-ar interesa unele amanunte, mai bine zis in ce au constat materialele procurate de dvs si tipul de centrala.
Va multumesc. Si inca ceva, daca casa dvs este termoizolata exterior.

Postat pe 13 Mai 2009 14:04
chestie de gust si mentalitate ......se vb de incalzire prin pardoseala...electrica...aia care poate fi bagat-n prizsa ....uita--te la subiect !!!!!papitzoance...si ce stergi prafu' daca-l ai
anaiise
Postat pe 14 Mai 2009 08:25
Incalzirea in pardoseala cu apa,in cazul dumneavoastra se poate realiza cu una sau doua centrale,in principal in functie de lungimea circuitelor.
Acest tip de instalatie se realizeaza inainte de turnarea sapelor.
Se poate monta sistem de termostatare pe fiecare plecare din distribuitor.
Este recomandabil sa cuplati si o instalatie solara care sa va aduca aport la incalzire,respectiv sa va furnizeze apa calda.
Se poate monta sub orice suport,inclusiv parchet,dar trebuie dimensionat in asa fel incat sa obtineti o incalzire corespunzatoare.
Mai aveti si posibilitatea de a monta sisteme de incalzire pe perete(cea mai buna solutie energetica in momentul de fata),care de asemenea este recomandabil sa se completeze cu aport din partea captatoarelor de energie solara.
Pentru orice detalii va stau la dispozitie.
Cu respect
design
Postat pe 14 Mai 2009 08:49
Da! Incalzirea prin pardoseala este buna si pentru o vila!
Apar din ce in ce mai multe situatii in care case cu cele mai diferite dimensiuni si numar de camere utilizeaza ca sursa exclusiva pentru incalzire sisteme instalate prin pardoseala. Dintre acestea, cele realizate exclusiv din echipamente electrice (intr-o gama foarte variata de tipuri, producatori etc.) devin mai interesante si mai numeroase!
Daca va hotarati sa mergeti pe acest "drum", va asteptam sa reveniti!
teo_balan
Postat pe 14 Mai 2009 15:41
eu de exemplu am incalzire in pardoseala dar nu electrica ci prin agent termic,dar nu cu pexal sau alte magarii ci cu tub de 6 mm care pleaca in serie dintr-un distribuitor.fiecare camera e calculata in functie de necesarul termic al camerei asfel n "elemente" care fac tur retur prin sapa.da sunt multumit in felul asta nu sunt discutii despre radiatii si alte chestii negative legat de varianta electrica.am garantie 100 ani..cel putin mie imi ajunge
corvindci
Postat pe 23 Iulie 2009 12:59
am uitat sa mentionez ca am renovat apartamentul spre sfarsitul iernii,dar am prins destule perioade sub 10 grade..marele avantaj este ca merge centrala cateva ore pana incalzeste sapa,apoi nu mai porneste pentru ca sapa odaca incalzita se raceste f greu(ca o soba)desi agentul termic nu depaseste 40 grade.pentru cine vrea sa se lege la agentul termic zonal(al blocului sau orasului)nu trebuie decat un contor de energie termica si instalatia in sine.intradevar e mai complicat si e posibil de facut doar daca renovezi intreg apartamentul sau camera incalzita in felul acesta,dar merita.confortul si eficienta e net superioara
corvindci
Postat pe 23 Iulie 2009 13:18
Salut. cred ca pot ajuta pe toata lumea in privinta incalzirilor prin pardoseala si a sistemelor de aspirare centralizata. Am o experienta de 8 ani lucrati in domeniu pe santier si nu la birou. Am lucrat 8 ani in italia in domeniul incalzirilor prin pardoseala si acum vreau sa promovez si in Romania acest sistem care la noi este inca un mister pentru multe persoane.Pentru mai multe detalii: www.hidrocasa.ro sau hidrocasa2008@yahoo.com

Sucaciu Bogdan
0742750447
Apelati cu incredere si va pot oferi raspuns la toate intrebarile referitoare in acest domeniu.
hidrocasa2008
Postat pe 8 Octombrie 2009 21:43
Va rog vizualizati si pozele din album pt. a va face o idee despre ceea ce inseamna o incalzire prin pardoseala cu agent termic si o instalatie de aspirare centralizata realizate de o firma de specialitate in acest domeniu !!!!
hidrocasa2008
Postat pe 15 Octombrie 2009 23:00
Este ideala daca este facuta corespunzator(pe sistem electric) si fara rabat de la calitatea materialelor, aici intrand inclusiv si instalatia electrica a vilei! Este mai economic cu pana la 40 la suta mai ieftina ca si consum pe timp de functionare chiar daca initial costurile par destul de piperate , vor fi amortizate in max 5 ani.
adrianm
Postat pe 16 Octombrie 2009 15:08
De la: cristi_tvs, la data 2008-12-26 07:43:14sal eu am incalzire electrica in pardoseata la o casa pe langa nehoiu este super ok nu mai am nevoie de alta sursa de incalzire


ce imi puteti spune despre consumuri de energie, costuri?
daca se poate comparativ cu alte tipuri de incalzire gaz, lemne, etc.
Teo60
Postat pe 17 Octombrie 2009 07:44
si daca, doamne fereste, tzi se inunda casa, la incalzirea electrica , ce faci?
ionut_rapid2005
Postat pe 20 Octombrie 2009 15:12
De la: ionut_rapid2005, la data 2009-10-20 15:12:31si daca, doamne fereste, tzi se inunda casa, la incalzirea electrica , ce faci?

Nu se intampla nimic,daca se face montajul corect care presupune si un intreruptor diferential de 30mA.
design
Postat pe 21 Octombrie 2009 17:47
Cine spune ca peste incalzirea in pardoseala nu se poate pune parchet spune o mare tampenie. incalzirea in pardoseala trebuie proiectata de la bun inceput pt. a lucra prin parchet pt. ca este o diferenta la montaj si diferenta la reglaj in partile unde vine montat parchet dar MESERIASII nostri nu au de unde sa stie asa ceva pt. ca nu s-au confruntat cu asa ceva pana acum si decat sa recunoasca ca sunt depasiti de situatie mai bine spune omului ca nu functioneaza cu parchet deasupra. Cei care nu sunt convinsi cu functionarea cu parchet deasupra ii invit sa vada lucrarile facute de mine care au 90% di suprafata parchet. Nu mai ascultati toate balivernele de la toti asa-zisi MESERIASI si documentativa inainte de a spune niste tampenii.
hidrocasa2008
Postat pe 27 Decembrie 2009 22:49
Exista si solutii de incalzire electrica in pardoseala dedicate suprafetelor cu parchet. In general, pentru incalzirea zonelor cu parchet pardoseala nu trebuie sa depaseasca 27grC pentru o functionare corecta. O astfel de solutie o puteti vedea la http://heatplus.ro/produse.php?p=3&a=12. Instalarea este una uscata direct sub parchet sau laminat!
condo002646
Postat pe 29 Decembrie 2009 10:26
De la: anaiise, la data 2009-05-14 08:25:43chestie de gust si mentalitate ......se vb de incalzire prin pardoseala...electrica...aia care poate fi bagat-n prizsa ....uita--te la subiect !!!!!papitzoance...si ce stergi prafu' daca-l ai
esti foarte rea dar ai dreptate taman uneori prea pute este doar un moft si apoi de o cadea curentul ingheata ......
gigibrbr_condo
Postat pe 31 Decembrie 2009 03:07
Foarte tare...pareri pro si contra...Vreti sa vedeti incalzire in pardoseala beton...veniti la mine...am 145mp de pardoseala calda si parchet peste tot...doar in hol la intrare am gresie...beton...nu mi-a sarit factura de gaz de 3 mil si nevastamea zici ca a trait doar in caraibe...se c... pe ea la frig..si trebuie sa tin 25 gr. in casa ca se urca pe tavan. ma intru si mai discutam...chiar asa ..o am de 4 ani
micutu_2000
Postat pe 23 Ianuarie 2010 17:00
Salutare !
Ai facut-o tu....adica instalatia ...si ce ai folosit ..cupru sau tuburi de plastic ....cit ai platit ???? da mai multe informatii.Eu vreu sa imi pun pe agent termic si nu prea sint sigur ce dimensiuni sa cumpar .....si mai ales ptr parchet .....astept

Si de la toate persoanele inplicate in aceasta discutie ......... daca se poate mai multe informatii ,modul de instalare si toate necesare .Sau un site .Repet...ptr parchet
Multam!
ieftin
Postat pe 23 Ianuarie 2010 17:23
nu am facut eu instalatia...am vb cu o firma...mi s-a parut destul foarte dificil...nu la partea de montaj...ci la partea de calcul...am platit vreo 6200 euro si este facuta cu materiale rehau ..o teava rosie...aia au adus materiale aia au si montat...nu e bine sa o faci din cupru pt ca nu trebuie sa piarda caldura imediat cum e cupru si aia de la firma chiar stiau ce fac si aveau si experienta..au dat si un certificat de garantie stampilat de rehau care este si o polita de asigurare in caz de avarie. eu unul sunt super multumit si i-am tot recomandat mai ales ca m-am dus sa vad si vreociteva lucrari de la ei. tot ei mi-au recomandat si parchetul...e unul subtire de 8mm...nici nu mai stiu cum il chema pe ala de la firma...da ma uit in contract si iti zic...asta daca mai lucreaza acolo
micutu_2000
Postat pe 23 Ianuarie 2010 17:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
compartimentare baie 3 De la: condo002976 27 Ianuarie 2010 18:04
PARCHET PESTE GRESIE? 3 De la: vasilecroitoru 9 Martie 2010 16:55
TABLOURI 82 De la: getasart 6 August 2014 12:36
Trucuri pentru o locuinta de vis 1 De la: cristianamenajari 2 Iulie 2010 22:14
amenajari mansarde 11 De la: condo_2009 12 Decembrie 2009 03:20