Setari Cookie-uri

Iubire sau dependenta ?!

Am un sfat pentru tine, stiu ca sunt doar o necunoscuta,dar intr-o relatie adevarata amandoua persoanele investesc la fel de mult. Asta e iubirea adevarata cu concesii din partea la amandoi. Renunta acum cand inca mai poti si cat mai constientizezi ca il iubesti enorm doar tu. O sa iti fie mai greu la inceput ,dar timpul vindeca toate ranile.Fii sigura ca vei gasi pe cineva care va stii sa tina cont di de visurile si dorintele tale, Atunci ai gasit cu adevarat iubirea. Renunta acum cat mai poti. Doar o singura viata avem . nu iti bate joc de ea,
decembrie67
Postat pe 5 Iulie 2012 21:02
Pai asta zic si eu...ca a facut prea multe compromisuri si prea mari...si spun ca in viata nu tre' sa faci compromisuri, pentru ca daca te indragostesti de cineva, tre sa te indragostesti de EL asa cum este, si nu de ceea ce ai vrea tu sa fie...parerea mea este ca daca acest baiat o iubea, nu o punea sa faca astfel de lucruri. In primul rand trebuia sa vorbeasca cu ea, sa cada de comun acord, si nu sa spuna din start "NU"
CoKNeZaGirL
Postat pe 6 Iulie 2012 18:24
Sa cada de comun acord inseamna deja un mic compromis din partea amandurora. Fiecare dintre parteneri ar fi lasat un pic de la ei ca sa le fie amandurora bine.
kudika_10817
Postat pe 6 Iulie 2012 19:58
Buna, m primit acest articol...poate te va ajuta....numai bine!

Iubirea nu limiteazã, nu pune bariere, nu creeazã închisori!

Iubirea extinde libertatea. Iubirea autenticã îl ajutã pe celãlalt sã evolueze, sã-ºi depãºeascã limitele, sã-ºi îmbogãþeascã experienþa, sã se cunoascã în profunzime. Iubirea adevãratã nu limiteazã, nu pune bariere, nu creeazã închisori. Inchisorile sunt create din fricã. Majoritatea sunt invizibile. Controlul nu este iubire! Rãdãcina nevoii de control este insecuritatea. Dacã ai fi sigur pe tine, i-ai acorda celuilalt toatã libertatea din lume. A iubi necondiþionat este o mare putere!
Dacã el sau ea pleacã într-o altã direcþie, tu nu vei fugi dupã el ca sã-þi exprimi iubirea. Este ca ºi cum un trandafir ar alerga dupã cineva ca sa-i ofere parfumul. Iubirea este parfumul fiinþei tale. Cum se iubeºte fãrã a fi dependent? Cum sã separi iubirea de nevoia de a poseda, teama de abandon, nevoia de control, teama de respingere? Într-un singur fel. Aflând cine eºti! Când ºtii cine eºti, la nivelul cel mai profund din tine însuþi, poþi iubi fãrã condiþii. Când eºti în contact cu Sinele nu mai ai nevoie de nimic de la celãlalt ºi nici nu te mai aºtepþi la ceva de la el. Altfel e ca ºi cum i-ai cere sã-þi aprindã o lumânare ziua în amiaza mare. E ridicol.
Sã-þi simþi Sinele este o fericire atât de mare încât primul lucru care-þi vine sã-l faci este sã o împãrþi cu cineva, sã o dãruieºti cuiva.
A afla cine eºti ºi a-þi manifesta Sinele este esenþa cãutãrii spirituale. Cei care depind de o altã fiinþã pentru a fi fericiþi sunt undeva pe traseu sau fac primele miºcãri de încãlzire pentru a pleca la drum. Nimeni din afara ta nu te poate face cu adevãrat fericit. Poþi avea momente de bucurie, poþi sã te simþi bine perioade mai mari de timp, poþi trãi chiar o viaþã agreabilã. Dar fericit în sensul cel mai înalt eºti doar în contact cu Sinele. Cum ai putea sã te mai agãþi de cineva când trãieºti aceastã fericire?
Poþi sã te bucuri împreunã cu cineva, sã împãrtãºeºti aceastã fericire cu ea. Dar ea, dacã pleacã, nu pleacã ºi cu fericirea ta. Fericirea rãmâne cu tine! De aceea nu te cramponezi, de aceea respecþi libertatea. Posesivitatea este strâns legatã de ignoranþã. Iatã în ce fel. Ce faci atunci când încerci sã posezi o altã persoanã? Ce faci când încerci sã pui stãpânire pe partenerul sau partenera ta? Te agãþi de celãlalt, încerci sã-l transformi într-un bun personal, deoarece nu ºtii cine eºti.
Dacã ai ºti ce comori deþii înlãuntrul tãu, nici prin cap nu þi-ar trece sã încerci sã posezi, sã controlezi sau sã domini o altã persoanã. Dar tu nu ºtii cine eºti. Crezi cã eºti un biet cerºetor care s-a trezit peste noapte cu ceva valoros. A devenit posesia ta. Te agãþi cu disperare deoarece relaþia te face sã te simþi mai bine. Totul este, evident, o iluzie. Iubirea nu ia ostatici. Nu leagã oamenii de piciorul scaunului, ºoptindu-le: "Eºti atât de important pentru mine. Te preþuiesc atât de mult."
A iubi înseamnã a dãrui. Când iubeºti îi oferi celuilalt ceea ce ai tu mai bun. Nu îi oferi ceea ce nu ai. Ceea ce s-ar putea dovedi satisfãcãtor pentru el/ea. Sau nu. Asta este o altã problemã. Important este cã atunci când iubeºti, oferi ceea ce ai de oferit ºi nu ceri nimic în schimb. Desigur, primeºti dacã þi se oferã. Ar fi o nebunie sã refuzi. Dar nu pretinzi. Iubirea nu obligã pe nimeni sã facã nimic. În acest sens iubirea este libertate. Acesta e un criteriul dupã care poþi ºti dacã iubeºti sau nu pe cineva. Dacã iubeºti o persoanã îi respecþi libertatea.
Mai mult decât atât. Dacã poþi, o ajuþi sã-ºi extindã libertatea. Hrãnitã cu iubirea ta, iubita ta devine o persoanã din ce în ce mai liberã. Ea se extinde în mai multe direcþii, îºi reveleazã aspecte noi ale personalitãþii, învaþã sã-ºi protejeze adecvat vulnerabilitãþile, transformã ceea ce este grosier. Tu nu iubeºti pentru cã ai nevoie de celãlalt. Nu eºti un cerºetor. Eºti un împãrat! Nu se pune problema sã iei ceva, ci sã dãruieºti ceva. Repet: poate cã ºi celãlalt are ceva sã-þi dãruiascã. Asta este ceea ce numesc o relaþie minunatã. Este o relaþie între un împãrat ºi o împãrãteasã. Doi oameni care îºi oferã reciproc ceva din bucuria, calitãþile, energia sau timpul lor, fãrã sã cearã nimic în schimb. Orice altceva nu este o relaþie de iubire realã. Este întâlnirea a doi cerºetori, care din când în când poate mai dau câte ceva ºi gratuit.
Când iubeºti cu adevãrat te reverºi. Dai pe dinafarã. Eºti plin cu energia iubirii ºi o împãrtãºeºti cu cineva. Este foarte simplu. Iubirea a apãrut în tine ºi de la tine curge spre altcineva. De aceea nu ceri nimic în schimb. De aceea nu existã posesivitate. Dacã cel spre care curge iubirea ta o respinge, asta nu reprezintã o problemã pentru tine. Nu apare nici o suferinþã. O orientezi spre altcineva (nu neapãrat o persoanã). Eºti exact ca o apã curgãtoare în calea cãreia a apãrut un obstacol. Vei înceta sã curgi? Nici pomenealã, o sã virezi puþin la stânga sau la dreapta. Vei continua sã curgi. Existã oameni a cãror iubire a fost respinsã ºi care au hotãrât sã nu mai curgã. Ei au încercat sau încearcã sã blocheze iubirea. Dar iubirea care nu se exprimã naºte monºtri interiori! Energia care nu-ºi urmeazã cursul natural se transformã în contrariul ei. Chinezii ºtiu asta de foarte mult timp. Excesul de Yin începe sã devinã Yang, excesul de Yang începe sã devinã Yin. O apã a cãrei curgere este blocatã ce devine? O mlaºtinã. Nu cred cã þi-ar plãcea sã conþii o mlaºtinã în interiorul tãu. Iubirii adevãrate îi pasã de bucuria celuilalt. Iubirii iluzorii îi pasã de Eu. Reþine acest criteriu: dacã iubirea ta te-a condus la suferinþã, a fost o iubire în mare parte imaginatã; în spatele ei nu s-a aflat Sinele, ci Eul. Eul are aceastã particularitate: orice ar face, genereazã, într-un final, suferinþã. Revenind, aceasta înseamnã cã nu ºtii cine eºti. Crezi cã eºti Eul. Nu eºti! Câtã vreme te vei identifica cu Eul, îþi va fi imposibil sã iubeºti cu adevãrat. Nu vei putea fi un om fericit. Eul este limitat ºi luptã cu toate mijloacele pentru supravieþuire. Esenþa lui este frica. O modalitate de a face faþã acestei frici este încercarea de a acapara. Se agaþã de o persoanã ºi încearcã sã punã stãpânire pe ea. Dar celãlalt, în adâncul lui, îºi doreºte sã fie liber. Aºa începe lupta! Lupta nu este întotdeauna pe faþã ºi consecinþele ei (rãni, vãtãmãri grave) nu sunt întotdeauna vizibile. Eul creeazã suferinþã. Iubirea creeazã libertate ºi bucurie. Dacã simþi cã ai eºuat în dragoste, te rog, nu acuza iubirea de asta. Fii cât de lucid poþi ºi vezi care este responsabilitatea ta. Poate ai avut anumite aºteptãri. Cereri pe care nu le-ai exprimat niciodatã. Dorinþe de care nici tu nu erai conºtient. Toate acestea îþi aparþin. Nu au nici o legãturã cu iubirea. Iubirea este dãruire, împãrtãºire. În iubire nu existã victime. Victimile existã doar în luptã. Dacã stai acum ºi plângi, acesta nu e semnul cã ai iubit. Este semnul cã ai pierdut lupta. Dacã vei continua sã visezi cã iubeºti, nu vei experimenta niciodatã iubirea realã!
Inchisorile invizibile - Adrian Nuþã
filip_ana_maria2007
Postat pe 7 Iulie 2012 21:49
Sunt convins ca daca ai ajuns sa scrii lucrurile astea esti si tu constienta ca nu il iubesti. Ai nevoie insa de un impuls exterior care sa te faca sa hotarasti daca sa ramai cu el sau nu.

Iubirea este parsiva, vei realiza cat de mult il iubesti daca-l vei pierde.
Daca ramaneti asa insa, nu-l vei iubi niciodata.

parerea mea
life sucks:p
odotiah
Postat pe 17 Iulie 2012 00:06
ce anume te-ar face sã te simþi împlinitã ? ºtii sigur, de exemplu, cã dacã ai pleca în Germania, dupã un timp nu te-ar încerca acelaºi simþãmânt cã nu þi-ai gãsit locul potrivit ??? ce anume îþi doreºti legat strict de tine (prieteni, viaþã socialã, job) ? de aici cred cã ar trebui sã porneºti... ºi sã discuþi apoi cu prietenul tãu cinstit... oare l-ar lãsa indiferent dacã i-ai spune cã eºti nefericitã ?... dar, în acel moment, ar trebui sã ºtii clar cam ce vrei.... sau ce nu mai vrei...
contessyna
Postat pe 17 Iulie 2012 10:43
Buna!Am dat întîmplãtor de acest articol, și nu am putut sã nu comentez, pentru cã sunt și eu într-o astfel de relație, cu un EGOIST! Scapã de el, cã în continuare o sã fie mult mai rãu.
Ai spus cã te gelozeazã fãrã motiv??? Degrabã îți va cere sã nu mai ieși în genere nicãieri,pe mine și de mama mea a încercat sã mã izoleze, nu mai spun de prietene, și mai ales prieteni.
Asta e greșeala noastrã, cã permitem așa ceva.
Am ajuns sã fiu și eu depresivã, nemulțumitã de viața mea, dezamãgitã....nu pot sã descriu aceastã stare de gol. Scapã de el, și nu privi înapoi, pt cã vei fi nefericitã, taie acum, dupa doi ani mai ușor. O sã înțelegi, dar sã nu fie tîrziu. Bucurã-te de viațã. Sã nu ajungi sã te sacrifici, sa-i naști un copil, și sã nu mai prezinți nimic, sã rãmîi doar umbra lui. Succes!
kudika155760
Postat pe 24 Februarie 2013 15:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Sa fiu inca una pe lista lui,,,,,????? 11 De la: denisebogdan 7 Mai 2009 21:56
Buna tuturor! 13 De la: kudika_3391 4 Martie 2012 16:42
m-am saturat de tot si toate 66 De la: Muse__ 22 Iulie 2013 11:03
durerea din suflet !!!!!!!!!!!! 25 De la: kudika410734 31 August 2011 13:15
Dragostea pt o alta femeie... 114 De la: leo_ 4 Mai 2011 23:12