De la: Tycu, la data 2012-08-15 13:53:06[quote name= Iorga a fost la inceput al legionarilor , chiar el le-a facut doctrina , programul , apoi i-a tradat a cerut condamnarea Garzii de fier !Iorga nu a fost ucis la comanda capetenilor legionare ,ci asa au hotarat un grup din politia lor,Conducerea legionara chiar a cerut sa se predea politiei cine l-a ucis .Nu este o tampenie extremismul, chiar e necesar si la noi asa ceva , extremism inseamna maxim !n-am auzit ca ceva maxim sa fie tampenie !
Nu,Mitica,extremismul s-a nascut ca urmare a indoctrinarii raului in om si disparitiei sentimentului dat de omenie,respect si toleranta fata de semeni!!Extremismul nu inseamna maxim,ci escaladarea maximului admis,,nu aduce nimic bun intr-o societate!!Extremism in Romania???? Pai,,nu este necesar sa se aplice asa ceva,deja suntem pe jumatate inexistenti ca natie,,la ce bun,,,"kamikaze-le"??????
|
MissRainbow Postat pe 15 August 2012 14:04
|
De la: MissRainbow, la data 2012-08-14 20:38:25De la: Tycu, la data 2012-08-14 18:45:45[quote name
Domnita , asta e rau ca multi nu inteleg ce inseamna nationalism , eu sunt membru cu legitimatie in partidul nationalist,si stiu ce spun !Domnita , patriotismul e incorporat in nationalism, e factorul de baza asa cum e gelozia in iubire, adica nu se poate una fara alta !Asa cum nu poti spune ca iubesti dar nu esti gelos , tot asa nu poti spune ca esti patriot dar nu esti nationalist , e imposibil !Numai ordinarii astia de USL SI PDL mint oamenii cu asa ceva !Nationalismul extremist inseamna sa iubesti pana la sacrificiul ceva , o idee,o conceptie, patria, obiceiuri ...! exemplu , ;Klanistii sunt nationalisti, urasc pe negrii, fascistii sunt nationalisti ,au dus razboi pentru rasa alba ,musulmanii aci m-am referit la purtatul valului la femei si rugaciunea si credinta in Alah tot nationalism este , sfintii, mucenicii sau lasat ucisi pentru credinta lor,tot nationalism este, domnitorul Brancoveanu, care a preferat sa ii fie ucisa familia pentru credinta ,tot nationalist era, Eminescu care a fost ucis de unguri ca dorea purificarea limbii romane, tot nationalist era ,comunistii tot nationalisti, numai ca foloseau nationalismul in scop propagandistic,Avram Iancu tot nationalist era ,legionarii care lupta pentru demnitatea si integitatea tarii si a poporului si mai multe au ei. Extremism inseamna maxim adica se jerfesc pentru ideile lor ceea ce Romania nu are asa ceva ! E mai mult de discutat trebuie un topic intreg sa discutam de nationalism !
Mitica,sa nu confundam nationalismul cu fanatismul ,indiferent de forma pe care o imbraca!!Etapele istorice argumenteaza, prin actiuni,tot ceea ce spui in postul tau!!!Exista dovezi graitoare in ceea ce priveste faptele celor ,care apartineau KuKlux Klan-ului din acea perioada nefericita a Americii,deasemenea,cinmatografia a redat,destul de fidel,de-alungul anilor,in pelicule exemplare,,influenta nefasta a acestora,dar,vin si iti spun,,eu,una,nu am vazut in Klu Klux Klan,,nimic nationalist sau urme de patriotism,dimpotriva,,am constientizat o lupta acerba,nedreapta ,impotriva negrilor!!Nu asta inseamna nationalism!!!Sa distrugi semintia omeneasca!!!Ai dat cateva exemple,pe cale le cataloghezi drept acte nationaliste sau facute in numele acestui spirit numit nationalism!!!Sunt bune pentru informarea celor care nu stiu aceste lucruri,dar esentialul se afla in profunzimea acelor evenimente de epoca1!Personal,,nu sunt de acord cu extremismul,,fanatismul religios,in numele carora se comit atatea crime impotriva umanitatii!!Nu in asa ceva consta nationalismul,,insotit de patriotism!!Ca sa fii patriot,,trebuie sa ai si motivatia,care sa stea la baza patriotismului personal!!!Romania nu este o tara cu patrioti,decat de moment si in functie de interesele existente,,imi pare rau ca fac aceasta afirmatie,,sper sa nu mi se stearga si acest post!!!Romanii sunt prea satui de suferinta si batjocura ,ca sa mai aiba dispozitia necesara manifestarilor de patriotism!!!Patriotismul se dovedeste in familia fiecaruia,unde parintii se jertfesc ,zilnic,pentru bucata de paine ,pe care o dau pruncilor lor!!!
Legionarii,un subiect controversat si discutat din ce in ce mai putin ,in amfiteatrele politicii romanesti!!!Si tu, si Dogu ,ati adus adnotarile respective,,peliculele cinematografice stau drept dovezi clare ,pe de o parte,in sprijinul curentului legionar,si,pe de alta parte ,impotriva acestuia!!Eu,spun ca adevarul este undeva la mijloc,,in culisele istoriei Romaniei!!!Parerea mea!!Respect memoria marelui Nicolaie Iorga,,persoana si personalitate de marca a tarii noastre!!!Aduc respectul si decenta cuvenite si acestei parti a istoriei,,reprezentata de legionari,,dar nu pot fi de acord cu actele duse la extrem,,distrugatoare de fiinte omenesti!!!Nationalismul nu se poate confunda cu martiriul ,decat poate in domeniul religios!!!Nu pot pune semnul de egalitate intre nationalism,patriotism si extremism insotit de fanatism!!!!Sa te jertfesti pentru o cauza nobila este un act devotional,un martiriu suprem,pe cand actul ,zis justitiar,prin care iei viata unui seaman de-al tau,,in numele a ceva sau al cuiva,mi se pare ca este o actiune cruda si nemiloasa!!!Si nedreapta,parerea mea!!!
Domnita eu am vorbit la modul general nationalism ca sa nu politizez acest topic , dar voi dechide un topic special depre nationalism . Vad ca matale vrei sa intri mai adanc in teoria nationalista,unde sunt lucruri care nu le intelegi !Hai sa explic aici pe larg,domnita nu condamna fanatismul,pana nu il intelegi !Nu tot ce e fanatism e si daunator,fanatismul inseamna atasamentul unei persoane sau grup fara alte conditii la o idee, la un scop , fara sa se tina cont de ce urmari ar putea sa apara .EXemplu si logodnicul Floricai doar dorinta lui extrema de a fi el care o "incepe " si ambitia de a face si cu el ce a facut inainte e tot un fanatism ! si nu e rau,sau la religia islamica, unde mai e si acum sclavagismul in familie , fanatismul lor cere ca sotiile(scavele) sotului sa asculte orbeste de el,asta tot un fanatism e cam religios si rau !La,nationalisti la fel, e fanatism laudabil si fanatism rau !Domnita organizatia rasiala Klanista nu este nationalista patriotica ci este extremista rasiala,un alt tip de nationalism, ideea lor este protejarea albilor de rasa neagra, nationalismul nu inseamna numai patriotism , am spus ca patriotismul e unul din factorii nationalismului, mai este un nationalism sovin (fara patriotism), ( cazul ungurilor de la noi ) , apoi nationalism rasial cazul fascistilor si klanistilor. Nationalismul defineste o etnie , un grup de oameni care lupta pentru o idee , un scop al lor , si daca lupta e dusa pana la maxim e extremist !E mult mai adanc de discutat despre nationalism , chiar mi-ai dat ideeea sa deschid un topic despre nationalism legionar , sa intrii si matale acolo !
|
Tycu Postat pe 15 August 2012 14:40
|
De la: MissRainbow, la data 2012-08-15 14:04:10De la: Tycu, la data 2012-08-15 13:53:06[quote name= Iorga a fost la inceput al legionarilor , chiar el le-a facut doctrina , programul , apoi i-a tradat a cerut condamnarea Garzii de fier !Iorga nu a fost ucis la comanda capetenilor legionare ,ci asa au hotarat un grup din politia lor,Conducerea legionara chiar a cerut sa se predea politiei cine l-a ucis .Nu este o tampenie extremismul, chiar e necesar si la noi asa ceva , extremism inseamna maxim !n-am auzit ca ceva maxim sa fie tampenie !
Nu,Mitica,extremismul s-a nascut ca urmare a indoctrinarii raului in om si disparitiei sentimentului dat de omenie,respect si toleranta fata de semeni!!Extremismul nu inseamna maxim,ci escaladarea maximului admis,,nu aduce nimic bun intr-o societate!!Extremism in Romania???? Pai,,nu este necesar sa se aplice asa ceva,deja suntem pe jumatate inexistenti ca natie,,la ce bun,,,"kamikaze-le"??????
Nu in toate cazurile extremism inseamna rau.Extremism este atunci cand niste opinii , idei,metode cauze... sunt impinse la maxim, pai dupa cum spui matale daca ar fi numai rau , inseamna sa condamnam si pe eroii tarii care au murit in razboi, ca ei au murit pentru cauza de aparare a tarii , dorintalor de libetate a fost dusa la maxim , sau de Brancoveanu care atat de mult a inpins dorinta de a ramane crestin la maxim , incat a permis sa ii fie ucisa familia si el !Apoi spui ca.."Extremismul nu inseamna maxim,ci escaladarea maximului admis"...pai excaladarea maximului admis inseamna inseamna maxim , inseamna extremism !Matale ai dreptate cu.."deja suntem pe jumatate inexistenti ca natie,,la ce bun,,,"kamikaze-le"??????
|
|
|
Tycu Postat pe 15 August 2012 15:08
|
De la: Tycu, la data 2012-08-15 14:40:34[quote name= Domnita eu am vorbit la modul general nationalism ca sa nu politizez acest topic , dar voi dechide un topic special depre nationalism . Vad ca matale vrei sa intri mai adanc in teoria nationalista,unde sunt lucruri care nu le intelegi !Hai sa explic aici pe larg,domnita nu condamna fanatismul,pana nu il intelegi !Nu tot ce e fanatism e si daunator,fanatismul inseamna atasamentul unei persoane sau grup fara alte conditii la o idee, la un scop , fara sa se tina cont de ce urmari ar putea sa apara .......................................
Mitica ,multumesc pentru documentare,dar eu nu accept fanatismul si nu inteleg cum ar putea fi bun si rau,,fanatismul este astfel si atat!!
Logodnicul,cred ca de-acum,sotul Floricai,,nu mi-a risipit calificarea ,pe care i-am facut-o anterior,,referitor la religia islamica si dogma ei,,o elimin fara drept de apel,,,este cea mai anosta forma de minimalizare si subjugare a femeii in societate,rasismul practicat la acele timpuri,,referitor la rasa neagra si cea superioara,,mi se par a fi acte de maxima cruzime asupra fiintei umane si de exterminare in masa a acesteia,sovinismul ungurilor,,a demonstrat comportamentul adecvat doctrinei lui,ceea ce mi i-a facut antipatici iremediabil,deci,,ce se mai poate spune,,decat ca sunt impotriva tuturor formelor de asuprire si descalificare ale omului!!Sa fii nationalist,poate,este o calitate,dar sa ucizi si sa-ti justifici actele de cruzime in numele lui,,este un gest incalificabil,indiferent de compartimentarea nationalismului.
Ne putem iubi tara,patria,poporul,neamul,,incepand sa ne iubim pe noi insine,cred ca ar fi un gest salutar,benefic lumii intregi!!Sunt o militanta a binelui si iubirii,,,nu pot fi o nationalista ,decat in conditiile acceptarii binelui si prosperitatii personale si universale,,in schimbul actelor de sacrificiu extrem!!!
Referitor la deschiderea unui asemenea subiect de anvergura,,poate fi o actiune incununata de succes sau nu,totul depinzand de capacitatile de digerare ale Kudicii!!!Sau de potentialul intelectual al userilor existenti pe acest forum!!!
|
MissRainbow Postat pe 15 August 2012 15:16
|
De la: Tycu, la data 2012-08-15 15:08:20[quote name= Nu in toate cazurile extremism inseamna rau.Extremism este atunci cand niste opinii , idei,metode cauze... sunt impinse la maxim, pai dupa cum spui matale daca ar fi numai rau , inseamna sa condamnam si pe eroii tarii care au murit in razboi, ca ei au murit pentru cauza de aparare a tarii , dorintalor de libetate a fost dusa la maxim , sau de Brancoveanu care atat de mult a inpins dorinta de a ramane crestin la maxim , incat a permis sa ii fie ucisa familia si el !Apoi spui ca.."Extremismul nu inseamna maxim,ci escaladarea maximului admis"...pai excaladarea maximului admis inseamna inseamna maxim , inseamna extremism !Matale ai dreptate cu.."deja suntem pe jumatate inexistenti ca natie,,la ce bun,,,"kamikaze-le"??????
Eroismul nu este extremism,ci sacrificiu suprem!!!Eroii neamului romanesc si- au sapat cu sange curs,,numele in pamantul acestei tari,spre cinstirea numelelor lor in vesnicie!!!Ceea ce a facut Brancoveanu si familia sa se incadreaza la martiriul religios,spre slava numelui lui Dumnezeu,si ca ei,,,s-au lasat ucisi multi crestini,totul a ramas intiparit in istoria crestinismului!!!Prin escaladrea maximului admis,,eu,consider ca se trece in zona negativa a nationalismului,fapt de neconceput in acceptiunea mea!!Recunosc faptul ca politica imi lasa gust amar in suflet,,si o calific ca parte din subteranul conducerii unei societati,,nepracticata si neaplicata corect,si ea poate naste monstri!!!
|
MissRainbow Postat pe 15 August 2012 15:36
|
De la: MissRainbow, la data 2012-08-15 15:16:31De la: Tycu, la data 2012-08-15 14:40:34[quote name= Domnita eu am vorbit la modul general nationalism ca sa nu politizez acest topic , dar voi dechide un topic special depre nationalism . Vad ca matale vrei sa intri mai adanc in teoria nationalista,unde sunt lucruri care nu le intelegi !Hai sa explic aici pe larg,domnita nu condamna fanatismul,pana nu il intelegi !Nu tot ce e fanatism e si daunator,fanatismul inseamna atasamentul unei persoane sau grup fara alte conditii la o idee, la un scop , fara sa se tina cont de ce urmari ar putea sa apara .......................................
Mitica ,multumesc pentru documentare,dar eu nu accept fanatismul si nu inteleg cum ar putea fi bun si rau,,fanatismul este astfel si atat!!
Logodnicul,cred ca de-acum,sotul Floricai,,nu mi-a risipit calificarea ,pe care i-am facut-o anterior,,referitor la religia islamica si dogma ei,,o elimin fara drept de apel,,,este cea mai anosta forma de minimalizare si subjugare a femeii in societate,rasismul practicat la acele timpuri,,referitor la rasa neagra si cea superioara,,mi se par a fi acte de maxima cruzime asupra fiintei umane si de exterminare in masa a acesteia,sovinismul ungurilor,,a demonstrat comportamentul adecvat doctrinei lui,ceea ce mi i-a facut antipatici iremediabil,deci,,ce se mai poate spune,,decat ca sunt impotriva tuturor formelor de asuprire si descalificare ale omului!!Sa fii nationalist,poate,este o calitate,dar sa ucizi si sa-ti justifici actele de cruzime in numele lui,,este un gest incalificabil,indiferent de compartimentarea nationalismului.
Ne putem iubi tara,patria,poporul,neamul,,incepand sa ne iubim pe noi insine,cred ca ar fi un gest salutar,benefic lumii intregi!!Sunt o militanta a binelui si iubirii,,,nu pot fi o nationalista ,decat in conditiile acceptarii binelui si prosperitatii personale si universale,,in schimbul actelor de sacrificiu extrem!!!
Referitor la deschiderea unui asemenea subiect de anvergura,,poate fi o actiune incununata de succes sau nu,totul depinzand de capacitatile de digerare ale Kudicii!!!Sau de potentialul intelectual al userilor existenti pe acest forum!!!
Pai matale nu accepti fanatismul pentru ca inca nu il intelegi ce este. Logodnicul( sotul) Floricai este un barbat cu ambitie care poate sa dea exemplu cum trebuie sa fie un adevarat barbat , felicitari lui !Cu religia islamica , cu rasismul , si cu ungurii sunt de acord cu matale , defapt nici miscarea legionara nu ar aproba aceste conceptii islamice , sau ura fata de rasa umana,si nici cu faptele iredentiste dusmanoase maghiare !Foarte bine asta..."Sunt o militanta a binelui si iubirii,,,nu pot fi o nationalista ,decat in conditiile acceptarii binelui si prosperitatii personale si universale..."pai asta e si in conceptia noastra,asta vrem si noi nationalistii !
|
Tycu Postat pe 15 August 2012 18:15
|
De la: Tycu, la data 2012-08-15 18:15:39[quote name='
Pai matale nu accepti fanatismul pentru ca inca nu il intelegi ce este. Logodnicul( sotul) Floricai este un barbat cu ambitie care poate sa dea exemplu cum trebuie sa fie un adevarat barbat , felicitari lui !Cu religia islamica , cu rasismul , si cu ungurii sunt de acord cu matale , defapt nici miscarea legionara nu ar aproba aceste conceptii islamice , sau ura fata de rasa umana,si nici cu faptele iredentiste dusmanoase maghiare !Foarte bine asta..."Sunt o militanta a binelui si iubirii,,,nu pot fi o nationalista ,decat in conditiile acceptarii binelui si prosperitatii personale si universale..."pai asta e si in conceptia noastra,asta vrem si noi nationalistii !
Mitica,ma ia durerea de cap!!!!!! Ce inseamna "barbat cu ambitie"???Mitica,,ambitia dovedita de un barbat ,,inseamna cu totul altceva!!!Barbatul trebuie sa fie ambitios in a multumi si a face fericita femeia,familia,,prietenii!!!!Nu incurca ambitia cu mandria sau orgoliul,pacate capitale dealtfel!!!De multe ori,,ambitia prosteasca ,conduce la situatii ,ce intra in dezarmonie!!!
|
MissRainbow Postat pe 15 August 2012 18:22
|
De la: MissRainbow, la data 2012-08-15 15:36:53De la: Tycu, la data 2012-08-15 15:08:20[quote name= Nu in toate cazurile extremism inseamna rau.Extremism este atunci cand niste opinii , idei,metode cauze... sunt impinse la maxim, pai dupa cum spui matale daca ar fi numai rau , inseamna sa condamnam si pe eroii tarii care au murit in razboi, ca ei au murit pentru cauza de aparare a tarii , dorintalor de libetate a fost dusa la maxim , sau de Brancoveanu care atat de mult a inpins dorinta de a ramane crestin la maxim , incat a permis sa ii fie ucisa familia si el !Apoi spui ca.."Extremismul nu inseamna maxim,ci escaladarea maximului admis"...pai excaladarea maximului admis inseamna inseamna maxim , inseamna extremism !Matale ai dreptate cu.."deja suntem pe jumatate inexistenti ca natie,,la ce bun,,,"kamikaze-le"??????
Eroismul nu este extremism,ci sacrificiu suprem!!!Eroii neamului romanesc si- au sapat cu sange curs,,numele in pamantul acestei tari,spre cinstirea numelelor lor in vesnicie!!!Ceea ce a facut Brancoveanu si familia sa se incadreaza la martiriul religios,spre slava numelui lui Dumnezeu,si ca ei,,,s-au lasat ucisi multi crestini,totul a ramas intiparit in istoria crestinismului!!!Prin escaladrea maximului admis,,eu,consider ca se trece in zona negativa a nationalismului,fapt de neconceput in acceptiunea mea!!Recunosc faptul ca politica imi lasa gust amar in suflet,,si o calific ca parte din subteranul conducerii unei societati,,nepracticata si neaplicata corect,si ea poate naste monstri!!!
Matale spui...."Eroismul nu este extremism,ci sacrificiu suprem!!!Pai domnita cu scuze, dar sacrificiu suprem inseamna extremism !Eroii tarii, si-au dus idealul de libertate a tarii pana la sacrificiu suprem , ei cand au plecat la lupta se asteptau si la varianta cu moartea si totusi s-au dus, puteau sa stea acasa , ori asta cum se numeste ?un fanatism eroic, Brancoveanu putea sa renute la crestinism si isi salva familia , dar cu fanatismul lui pentru crestinism nu a facut-o ! Se trece in zona negativa daca situatia o cere, dar se poate opri si la maximul binelui !
|
Tycu Postat pe 15 August 2012 18:26
|
De la: Tycu, la data 2012-08-15 18:26:09[quote name='
Matale spui...."Eroismul nu este extremism,ci sacrificiu suprem!!!Pai domnita cu scuze, dar sacrificiu suprem inseamna extremism !Eroii tarii, si-au dus idealul de libertate a tarii pana la sacrificiu suprem , ei cand au plecat la lupta se asteptau si la varianta cu moartea si totusi s-au dus, puteau sa stea acasa , ori asta cum se numeste ?un fanatism eroic, Brancoveanu putea sa renute la crestinism si isi salva familia , dar cu fanatismul lui pentru crestinism nu a facut-o ! Se trece in zona negativa daca situatia o cere, dar se poate opri si la maximul binelui !
Ei,aici doream sa ajung,,atunci cand se opreste la maximul binelui,,,doar atunci putem defini nationalismul!!!
Mitica,citeste definitia extremismului,,daca are vreo legatura cu patriotismul sau sacrificiul dus la maxim,,eu sunt regina Regatului Unit al Marii Britanii!!!!
Look this!!!
EXTREMÍSM n. Atitudine (politicã) caracterizatã prin idei, pãreri exagerate, unilaterale, bazatã pe urã și intoleranțã. /
|
MissRainbow Postat pe 15 August 2012 18:32
|
De la: Tycu, la data 2012-08-15 13:53:06De la: kudika_13106, la data 2012-08-14 20:46:35De la: MissRainbow, la data 2012-08-14 20:38:25De la: Tycu, la data 2012-08-14 18:45:45[quote name
Domnita , asta e rau ca multi nu inteleg ce inseamna nationalism , eu sunt membru cu legitimatie in partidul nationalist,si stiu ce spun !Domnita , patriotismul e incorporat in nationalism, e factorul de baza asa cum e gelozia in iubire, adica nu se poate una fara alta !Asa cum nu poti spune ca iubesti dar nu esti gelos , tot asa nu poti spune ca esti patriot dar nu esti nationalist , e imposibil !Numai ordinarii astia de USL SI PDL mint oamenii cu asa ceva !Nationalismul extremist inseamna sa iubesti pana la sacrificiul ceva , o idee,o conceptie, patria, obiceiuri ...! exemplu , ;Klanistii sunt nationalisti, urasc pe negrii, fascistii sunt nationalisti ,au dus razboi pentru rasa alba ,musulmanii aci m-am referit la purtatul valului la femei si rugaciunea si credinta in Alah tot nationalism este , sfintii, mucenicii sau lasat ucisi pentru credinta lor,tot nationalism este, domnitorul Brancoveanu, care a preferat sa ii fie ucisa familia pentru credinta ,tot nationalist era, Eminescu care a fost ucis de unguri ca dorea purificarea limbii romane, tot nationalist era ,comunistii tot nationalisti, numai ca foloseau nationalismul in scop propagandistic,Avram Iancu tot nationalist era ,legionarii care lupta pentru demnitatea si integitatea tarii si a poporului si mai multe au ei. Extremism inseamna maxim adica se jerfesc pentru ideile lor ceea ce Romania nu are asa ceva ! E mai mult de discutat trebuie un topic intreg sa discutam de nationalism !
Mitica,sa nu confundam nationalismul cu fanatismul ,indiferent de forma pe care o imbraca!!Etapele istorice argumenteaza, prin actiuni,tot ceea ce spui in postul tau!!!Exista dovezi graitoare in ceea ce priveste faptele celor ,care apartineau KuKlux Klan-ului din acea perioada nefericita a Americii,deasemenea,cinmatografia a redat,destul de fidel,de-alungul anilor,in pelicule exemplare,,influenta nefasta a acestora,dar,vin si iti spun,,eu,una,nu am vazut in Klu Klux Klan,,nimic nationalist sau urme de patriotism,dimpotriva,,am constientizat o lupta acerba,nedreapta ,impotriva negrilor!!Nu asta inseamna nationalism!!!Sa distrugi semintia omeneasca!!!Ai dat cateva exemple,pe cale le cataloghezi drept acte nationaliste sau facute in numele acestui spirit numit nationalism!!!Sunt bune pentru informarea celor care nu stiu aceste lucruri,dar esentialul se afla in profunzimea acelor evenimente de epoca1!Personal,,nu sunt de acord cu extremismul,,fanatismul religios,in numele carora se comit atatea crime impotriva umanitatii!!Nu in asa ceva consta nationalismul,,insotit de patriotism!!Ca sa fii patriot,,trebuie sa ai si motivatia,care sa stea la baza patriotismului personal!!!Romania nu este o tara cu patrioti,decat de moment si in functie de interesele existente,,imi pare rau ca fac aceasta afirmatie,,sper sa nu mi se stearga si acest post!!!Romanii sunt prea satui de suferinta si batjocura ,ca sa mai aiba dispozitia necesara manifestarilor de patriotism!!!Patriotismul se dovedeste in familia fiecaruia,unde parintii se jertfesc ,zilnic,pentru bucata de paine ,pe care o dau pruncilor lor!!!
Legionarii,un subiect controversat si discutat din ce in ce mai putin ,in amfiteatrele politicii romanesti!!!Si tu, si Dogu ,ati adus adnotarile respective,,peliculele cinematografice stau drept dovezi clare ,pe de o parte,in sprijinul curentului legionar,si,pe de alta parte ,impotriva acestuia!!Eu,spun ca adevarul este undeva la mijloc,,in culisele istoriei Romaniei!!!Parerea mea!!Respect memoria marelui Nicolaie Iorga,,persoana si personalitate de marca a tarii noastre!!!Aduc respectul si decenta cuvenite si acestei parti a istoriei,,reprezentata de legionari,,dar nu pot fi de acord cu actele duse la extrem,,distrugatoare de fiinte omenesti!!!Nationalismul nu se poate confunda cu martiriul ,decat poate in domeniul religios!!!Nu pot pune semnul de egalitate intre nationalism,patriotism si extremism insotit de fanatism!!!!Sa te jertfesti pentru o cauza nobila este un act devotional,un martiriu suprem,pe cand actul ,zis justitiar,prin care iei viata unui seaman de-al tau,,in numele a ceva sau al cuiva,mi se pare ca este o actiune cruda si nemiloasa!!!Si nedreapta,parerea mea!!! legionari l au respectat enorm pe iorga,de fapt chiar il vroiau de partea lor,si nu o mai tot aburi si ametii cu nationalismul normal ca nationalismul extrem este o tampenie
Iorga a fost la inceput al legionarilor , chiar el le-a facut doctrina , programul , apoi i-a tradat a cerut condamnarea Garzii de fier !Iorga nu a fost ucis la comanda capetenilor legionare ,ci asa au hotarat un grup din politia lor,Conducerea legionara chiar a cerut sa se predea politiei cine l-a ucis .Nu este o tampenie extremismul, chiar e necesar si la noi asa ceva , extremism inseamna maxim !n-am auzit ca ceva maxim sa fie tampenie ! minti,sau vb tampenii doctrina a facuto horia sima,,si extremism inseamna prostia din capul tau,,codreanu nu era extremist deloc era doar neinteles
|
kudika_13106 Postat pe 15 August 2012 21:26
|
8.9. Scrisoarea lui Corneliu Zelea Codreanu, cãtre Nicolae Iorga
(26 martie 1938)
Pentru profesorul Iorga
Comerþul legionar de la Obor ºi de la Lazãr
Astãzi, sâmbãtã 26 martie 1938, orele 9 dim., cele douã restaurante, de la Obor ºi de la Liceul Lazãr, au fost închise de autoritãþi.
La cel dintâi s-a prezentat comisarul ªef Furducescu, de la Circ. a 18-a, însoþit de trei comisari ajutori ºi de un pluton de jandarmi sub comanda unui sergent.
La cel de al doilea, comisarul ºef Malamuceanu, însoþit de doi comisari ajutori, punând în vedere personalului sã se retragã, deoarece au ordin sã evacueze ºi sã închidã imediat localul. […]
Când acum 15 ani în urmã, tineretul manifesta zgomotos împotriva cuceririi iudaice (nu mai zgomotos decât dl. Iorga la 1906), domnii de astãzi ne spuneau:
“Nu aºa veþi rezolva problema evreiascã.
Apucaþi-vã de comerþ. Faceþi comerþ, ca ei!”
Iatã, ne-am apucat, cu sufletul plin de speranþe. Cu dor de muncã.
Când aþi vãzut însã cã pornim, cã suntem corecþi, cã suntem capabili, cã munca noastrã e binecuvântatã de Dumnezeu, veniþi tot voi, ºi distrugeþi acest început de comerþ românesc, poate cel dintâi început serios din vremea noastrã, veniþi ºi, fãrã milã, înãbuºiþi aceste încercãri, tot avântul nostru ºi atâtea speranþe.
Ce epitete pot sã vã dau? Ce cuvânt din limba românã vi s-ar potrivi? Ne acuzaþi cã am greºit în trecut? Dar cine n-a greºit dintre voi? Spuneþi-ne însã ce am greºit acum? Ne scoateþi o crimã din ceea ce voi înºivã ne îndemnaþi ieri sã facem?
Vine profesorul Iorga, care striga acum 4 luni, dând alarma în linia comerþului românesc creºtin rãpus de jidani, ºi fãcând apel, chiar la violenþa noastrã, vine, ne murdãreºte gândurile noastre curate ºi ne rãpune el pe noi, pe români.
Sub guvernarea fericitã ºi creºtinã a I.P.S. Patriarhul Miron, nu mai existã în România nici jidani, nici comerþ jidãnesc, nici problema jidãneascã.
Nu mai existãm decât noi, care trebuie sã fim nimiciþi prin orice mijloace.
Niciodatã nici un cuvânt rãu pentru profesorul Iorga. Totdeauna cu respect ºi bunã cuviinþã.
De câtva timp plouã cu articole de otravã peste noi.
“Între bliduri (adicã la restaurantele noastre) facem comploturi, punem la cale revoluþii îngrozitoare ºi vrem sã ucidem oameni. Suflete de asasini, oameni cu revolverele în mânã ºi în buzunare”.
Ei bine, nu mai pot!
Din marginile puterilor mele omeneºti, cu care te-am respectat, îþi strig:
Eºti un incorect. Eºti un necinstit sufleteºte.
Datoria elementarã a unui om corect este sã se informeze ºi la omul pe care îl judecã, nu numai la agenþii mincinoºi ai domnului Armand Cãlinescu (care lansaserã ieri pe piaþã cã 16 echipe sub conducerea lui Alexandru Cantacuzino vor sã-l omoare pe d-sa.).
Eu nu mã pot bate cu d-ta. N-am nici geniul, nici vârsta, nici condeiul ºi nici situaþia d-tale.
N-am nimic. D-ta ai totul.
Dar din adâncul sufletului lovit ºi nedreptãþit îþi strig ºi îþi voi striga din adâncul gropii: eºti un necinstit sufleteºte, cãci þi-ai bãtut joc pe nedrept de sufletele noastre nevinovate!
Voi, care ne acuzaþi de violenþã, dupã ce aþi întrebuinþat în contra noastrã cele mai mari violenþe, împingându-ne la disperare ºi pãcat, voi, cãrora dacã cineva v-ar fi dat numai o palmã, aþi fi reacþionat la fel ca mine, fãrã ca sã mai fi trecut prin chinurile fizice ºi umilinþele prin care am trecut noi, voi necinstiþilor sufleteºte, vã vom dovedi acum, cã nu vom reacþiona în nici un fel la toate provocãrile voastre.
Nu sã ne înãbuºiþi comerþul nostru, sã ne înãbuºiþi avântul, ci ca sã ne bateþi la tãlpi, sã ne trimiteþi în Insula ªerpilor, sã ne ucideþi cu pietre, sã ne spânzuraþi cu tãlpile în sus, ºi sã ni le bateþi în cuie, sã ne supuneþi la cele mai mari umilinþe.
Nu veþi întâmpina nici dvs., Domnule Profesor Iorga ºi nici ceilalþi toþi care v-aþi asumat rãspunderea unei sângeroase ºi nedrepte opresiuni, nu numai o violenþã, ci nici mãcar o opunere.
Dar de acum ºi pânã voi închide ochii, domnule Iorga, ºi dupã aceea, te voi privi aºa cum meriþi.
Bucureºti, 26 martie 1938
Corneliu Zelea Codreanu
|
kudika_13106 Postat pe 15 August 2012 21:26
|
madogule! stai linistit ca nu ecazul
|
picard-jean-luc Postat pe 15 August 2012 21:48
|
De la: kudika_13106, la data 2012-08-15 21:26:08De la: Tycu, la data 2012-08-15 13:53:06De la: kudika_13106, la data 2012-08-14 20:46:35De la: MissRainbow, la data 2012-08-14 20:38:25De la: Tycu, la data 2012-08-14 18:45:45[quote name
Legionarii,un subiect controversat si discutat din ce in ce mai putin ,in amfiteatrele politicii romanesti!!!Si tu, si Dogu ,ati adus adnotarile respective,,peliculele cinematografice stau drept dovezi clare ,pe de o parte,in sprijinul curentului legionar,si,pe de alta parte ,impotriva acestuia!!Eu,spun ca adevarul este undeva la mijloc,,in culisele istoriei Romaniei!!!Parerea mea!!Respect memoria marelui Nicolaie Iorga,,persoana si personalitate de marca a tarii noastre!!!Aduc respectul si decenta cuvenite si acestei parti a istoriei,,reprezentata de legionari,,dar nu pot fi de acord cu actele duse la extrem,,distrugatoare de fiinte omenesti!!!Nationalismul nu se poate confunda cu martiriul ,decat poate in domeniul religios!!!Nu pot pune semnul de egalitate intre nationalism,patriotism si extremism insotit de fanatism!!!!Sa te jertfesti pentru o cauza nobila este un act devotional,un martiriu suprem,pe cand actul ,zis justitiar,prin care iei viata unui seaman de-al tau,,in numele a ceva sau al cuiva,mi se pare ca este o actiune cruda si nemiloasa!!!Si nedreapta,parerea mea!!! legionari l au respectat enorm pe iorga,de fapt chiar il vroiau de partea lor,si nu o mai tot aburi si ametii cu nationalismul normal ca nationalismul extrem este o tampenie
Iorga a fost la inceput al legionarilor , chiar el le-a facut doctrina , programul , apoi i-a tradat a cerut condamnarea Garzii de fier !Iorga nu a fost ucis la comanda capetenilor legionare ,ci asa au hotarat un grup din politia lor,Conducerea legionara chiar a cerut sa se predea politiei cine l-a ucis .Nu este o tampenie extremismul, chiar e necesar si la noi asa ceva , extremism inseamna maxim !n-am auzit ca ceva maxim sa fie tampenie ! minti,sau vb tampenii doctrina a facuto horia sima,,si extremism inseamna prostia din capul tau,,codreanu nu era extremist deloc era doar neinteles
E adevarat ca am cam gresit (exagerat) folosind cuvantul 'Doctrina' la Iorga.Iorga a fost tot un nationalist , chiar el impreuna cu Alexandru Cuza a infitat in 1910 Partidul Nationalist Democrat,care in el a facut parte si Codreanu si acest partid a stat la baza formarii miscarii legionare !cam asta am vrut sa spun cu ajutorul lui Iorga.Important de stiut este ,cei din c onducerea Legionara nu au fost de acord cu asasinarea lui Iorga ,legionarii nu ucideau oameni de geaba , ei chiar au ajutat si iubit poporul roman, chiar au vrut sa-l previna , dar uciderea dupa cum spun unele dovezi s-a facut la comanda lui Stalin , a comunismului sovietic care atunci prindea putere.Sima a preluat conducerea legioara dupa moartea lui Codreanu,a contribuit si el la doctrina lor dar a fost tradat de rege si a fugit in Germania . In legatura cu scrisoarea postata a lui Codreanu catre Iorga , da! Despre extremism , citeste ce am spus domnitei Rainbow , invata ce inseamna extremism ca nu cunosti ce inseamna si apoi sa comentezi cu mine despre acest termen extremism !
|
Tycu Postat pe 16 August 2012 10:07
|
|
...la ghiveciul de azi credeti ca o picanterie ca asta ne mai lipsea ca sa simtim gustul amar al neputintei in care zace tara!!!???
|
mia2123 Postat pe 16 August 2012 10:14
|
Ce scrieti VOI pe aici sa inteleg ca inseamna ambitie barbateasca
POLITICA sant satulaaaa,cu ei s-au fara ei,tot fac astia ce vor eu una nu ma mai enervez
|
Titanika Postat pe 16 August 2012 10:40
|
De la: Titanika, la data 2012-08-16 10:40:56Ce scrieti VOI pe aici sa inteleg ca inseamna ambitie barbateasca
POLITICA sant satulaaaa,cu ei s-au fara ei,tot fac astia ce vor eu una nu ma mai enervez
Buna ziua,Titanika!!!!
Si a-ti exprima,tacit si insistent,opinia ,legat de politica veche sau actuala,tot ambitie barbateasca se numeste!!! Nu te enerva,,razi,,eu,,asa ma destind in momentele de stres!!!!
|
MissRainbow Postat pe 16 August 2012 10:48
|
De la: Tycu, la data 2012-08-16 10:07:49De la: kudika_13106, la data 2012-08-15 21:26:08De la: Tycu, la data 2012-08-15 13:53:06De la: kudika_13106, la data 2012-08-14 20:46:35De la: MissRainbow, la data 2012-08-14 20:38:25De la: Tycu, la data 2012-08-14 18:45:45[quote name
E adevarat ca am cam gresit (exagerat) folosind cuvantul 'Doctrina' la Iorga.Iorga a fost tot un nationalist , chiar el impreuna cu Alexandru Cuza a infitat in 1910 Partidul Nationalist Democrat,care in el a facut parte si Codreanu si acest partid a stat la baza formarii miscarii legionare !cam asta am vrut sa spun cu ajutorul lui Iorga.Important de stiut este ,cei din c onducerea Legionara nu au fost de acord cu asasinarea lui Iorga ,legionarii nu ucideau oameni de geaba , ei chiar au ajutat si iubit poporul roman, chiar au vrut sa-l previna , dar uciderea dupa cum spun unele dovezi s-a facut la comanda lui Stalin , a comunismului sovietic care atunci prindea putere.Sima a preluat conducerea legioara dupa moartea lui Codreanu,a contribuit si el la doctrina lor dar a fost tradat de rege si a fugit in Germania . In legatura cu scrisoarea postata a lui Codreanu catre Iorga , da! Despre extremism , citeste ce am spus domnitei Rainbow , invata ce inseamna extremism ca nu cunosti ce inseamna si apoi sa comentezi cu mine despre acest termen extremism ! iar minti partidul nationalist nu a stat la baza niciunei miscari legionare,la baza ei a stat codreanu si cand spui ca nu ucideau oameni degeaba tot din putul gandiri tale tampite o scoti,,pai daca tu furi acum o paine sa nu ti para rau ca te khilaresc ca nu o sa o fac degeaba,o fac cu motiv si extremismul asta il practicati voi astia novici decat cei carora le slujiti,,inca o data legionari nu au fost delok asa rai cum i au creionat comunisti insa nici sfinti
|
kudika_13106 Postat pe 16 August 2012 11:00
|
De la: kudika_13901, la data 2012-08-09 12:32:57Ma numesc Florica, sunt din Letea, am avut un prieten cu care eram in vorba , cu care urma sa ne casatorim , pe are il voia si parintii mei ! eram impreuna aproape zilnic ,cu toate ca aici nu prea ai ce face dar e frumos seara eram numai in preuna,nu i- am dat voie sa se culce cu mine ,eram virgina si voiam asa sa intru in biserica si el era de acord cu asta chiar ii placea asta ! poate chiar il iubeam , sau poate tineam doar ca prieten ca dupa un timp a venit un baiat la un vecin de- al meu , nu inteleg ce am vazut la el poate vorbele lui,m- au fascinat promisiuni ca ma va duce in orasul Tulcea, voiam sa scap dinDelta, a fost ceva iute ca m- am casatorit cu el am stat peste un an in Tulcea, imediat mi- am dat seama ca facusem o greseala ca ma casatorisem cu cine nu trebuia, ma insela, consuma mult alcool , nu a mers casatoria ne- am desparit, nu am avut copii, am incercat sa reiau legatura cu fostul prieten , numai ca aici e problema, baiatul nu mai ma vrea decat asa cum ma stia, adica virgina, si mi- a cerut sa merg la un doctor in Tulcea sa ma faca fecioara ,el a spus ca fecioara am plecat de la el , fecioara sa ma intorc ,nu femeie, apoi sa ii scriu pe un caiet tot , dar absolut tot c am facut cu sotul, si cum faceam sex , si ce mancam , si unde mergeam , absolut totul,ca voia sa faca si cu mine la fel ! Eu il iubesc , ce sa fac ?
|
angelo_micnegrusiurat Postat pe 16 August 2012 11:10
|
De la: MissRainbow, la data 2012-08-15 18:32:44De la: Tycu, la data 2012-08-15 18:26:09[quote name='
Ei,aici doream sa ajung,,atunci cand se opreste la maximul binelui,,,doar atunci putem defini nationalismul!!!
Mitica,citeste definitia extremismului,,daca are vreo legatura cu patriotismul sau sacrificiul dus la maxim,,eu sunt regina Regatului Unit al Marii Britanii!!!!
Look this!!!
EXTREMÍSM n. Atitudine (politicã) caracterizatã prin idei, pãreri exagerate, unilaterale, bazatã pe urã și intoleranțã. /
Domnita sa incerc altfel ca sa intelegi si matale .Nationalismul e o ideologie care sustie o natiune,care are in comun un drept stramosesc caracterizat prin limba, traditii, istorie, si sta la baza formarii natiunii ca etnie.Naþionalismul se poate manifesta în diferite moduri – de la cel artistic, cultural ºi pânã la cel politic.
Legatura nationalismului cu binele este numai la natioalismul patriotic, am mai spus ca mai e si nationalism sovin si nationalism rasial , care nu are legatura cu binele , Maximul binelui , al raului sau a ce vrei matale are legatura cu extremism ,nu cu nationalism !Extremismul exista cand depãșește limitele normale, moderate, adica se ajunge la maxim privitor la teoriile, ideile, opiniile, metodele, mãsurile etc. adica astea sunt împinse la extrem !Este o greseala ca se face confuzie dintre nationalism si extremism, e adevarat ca se poate duce nationalismul la extrmism si cel patriotic , dar mai ales cel sovin la extremism periculos cum fac ungurii.Extremismul are legatura cu sacrificiul suprem,dar daca are sau nu legatura cu patriotismul asta depinde de la caz la caz(aici e mai mult de discutat in ce conditii are sau nu legatura ) Am vazut ca unele state defapt cei interesati sa profite de pe alte state chiar si in UE condamna extremismul , chiar si nationalismul,si baga in cap populatiei idei tampite ca trebuie sa nu promovam nationalismul ,.Ei fac asta ca sa profite de pe spatele altor tarii chiar si al tarii noastre , ei sunt adevaratii dusmani ai Romaniei !Le e frica ca se desteapta romanul si ii da afara in suturi pe acesti profitori straini !
|
Tycu Postat pe 16 August 2012 11:11
|
De la: angelo_micnegrusiurat, la data 2012-08-16 11:10:06De la: kudika_13901, la data 2012-08-09 12:32:57Ma numesc Florica, sunt din Letea, am avut un prieten cu care eram in vorba , cu care urma sa ne casatorim , pe are il voia si parintii mei ! eram impreuna aproape zilnic ,cu toate ca aici nu prea ai ce face dar e frumos seara eram numai in preuna,nu i- am dat voie sa se culce cu mine ,eram virgina si voiam asa sa intru in biserica si el era de acord cu asta chiar ii placea asta ! poate chiar il iubeam , sau poate tineam doar ca prieten ca dupa un timp a venit un baiat la un vecin de- al meu , nu inteleg ce am vazut la el poate vorbele lui,m- au fascinat promisiuni ca ma va duce in orasul Tulcea, voiam sa scap dinDelta, a fost ceva iute ca m- am casatorit cu el am stat peste un an in Tulcea, imediat mi- am dat seama ca facusem o greseala ca ma casatorisem cu cine nu trebuia, ma insela, consuma mult alcool , nu a mers casatoria ne- am desparit, nu am avut copii, am incercat sa reiau legatura cu fostul prieten , numai ca aici e problema, baiatul nu mai ma vrea decat asa cum ma stia, adica virgina, si mi- a cerut sa merg la un doctor in Tulcea sa ma faca fecioara ,el a spus ca fecioara am plecat de la el , fecioara sa ma intorc ,nu femeie, apoi sa ii scriu pe un caiet tot , dar absolut tot c am facut cu sotul, si cum faceam sex , si ce mancam , si unde mergeam , absolut totul,ca voia sa faca si cu mine la fel ! Eu il iubesc , ce sa fac ?
tu chiar crezi tot ce citesti pe aici?!
|
kiss_my_ass Postat pe 16 August 2012 11:12
|
De la: Tycu, la data 2012-08-16 11:11:41De la: MissRainbow, la data 2012-08-15 18:32:44De la: Tycu, la data 2012-08-15 18:26:09[quote name='
Look this!!!
Domnita sa incerc altfel ca sa intelegi si matale .Nationalismul e o ideologie care sustie o natiune,care are in comun un drept stramosesc caracterizat prin limba, traditii, istorie, si sta la baza formarii natiunii ca etnie.Naþionalismul se poate manifesta în diferite moduri – de la cel artistic, cultural ºi pânã la cel politic.
Legatura nationalismului cu binele este numai la natioalismul patriotic, am mai spus ca mai e si nationalism sovin si nationalism rasial , care nu are legatura cu binele , Maximul binelui , al raului sau a ce vrei matale are legatura cu extremism ,nu cu nationalism !Extremismul exista cand depãșește limitele normale, moderate, adica se ajunge la maxim privitor la teoriile, ideile, opiniile, metodele, mãsurile etc. adica astea sunt împinse la extrem !Este o greseala ca se face confuzie dintre nationalism si extremism, e adevarat ca se poate duce nationalismul la extrmism si cel patriotic , dar mai ales cel sovin la extremism periculos cum fac ungurii.Extremismul are legatura cu sacrificiul suprem,dar daca are sau nu legatura cu patriotismul asta depinde de la caz la caz(aici e mai mult de discutat in ce conditii are sau nu legatura ) Am vazut ca unele state defapt cei interesati sa profite de pe alte state chiar si in UE condamna extremismul , chiar si nationalismul,si baga in cap populatiei idei tampite ca trebuie sa nu promovam nationalismul ,.Ei fac asta ca sa profite de pe spatele altor tarii chiar si al tarii noastre , ei sunt adevaratii dusmani ai Romaniei !Le e frica ca se desteapta romanul si ii da afara in suturi pe acesti profitori straini !
plagiatorule!!
|
kiss_my_ass Postat pe 16 August 2012 11:13
|
io cu cine votez ?
cu hotzii , banditzii sau nebunii
|
Postat pe 16 August 2012 11:22
|
De la: MissRainbow, la data 2012-08-15 18:22:38De la: Tycu, la data 2012-08-15 18:15:39[quote name='
Mitica,ma ia durerea de cap!!!!!! Ce inseamna "barbat cu ambitie"???Mitica,,ambitia dovedita de un barbat ,,inseamna cu totul altceva!!!Barbatul trebuie sa fie ambitios in a multumi si a face fericita femeia,familia,,prietenii!!!!Nu incurca ambitia cu mandria sau orgoliul,pacate capitale dealtfel!!!De multe ori,,ambitia prosteasca ,conduce la situatii ,ce intra in dezarmonie!!!
Domnita, am mai spus asta , in afara de alte deosebiri dintre barbat si femeie, barbatul se deosebeste si brin ambitia care "ar trebui " sa il caracterizeze! Matale spui ca..."Barbatul trebuie sa fie ambitios in a multumi si a face fericita femeia,familia,,prietenii!"..nu domnita , asta nu are legatura cu ambitia ci cu datoria de sot daaca are familie si cu omenia, respectul ,dar nu cu ambitia.Ambitia are legatura cu orgoliu !Cel mai bun exemplu in ambitie l-a dat sotul Floricai.Femeia e obligata de legile firesti ale societatii ca sa ii respecte ambitia, ca barbatul e baza familiei , a societatii. !
|
Tycu Postat pe 16 August 2012 11:33
|
De la: Tycu, la data 2012-08-16 11:33:04[quote name=Domnita, am mai spus asta , in afara de alte deosebiri dintre barbat si femeie, barbatul se deosebeste si brin ambitia care "ar trebui " sa il caracterizeze! Matale spui ca..."Barbatul trebuie sa fie ambitios in a multumi si a face fericita femeia,familia,,prietenii!"..nu domnita , asta nu are legatura cu ambitia ci cu datoria de sot daaca are familie si cu omenia, respectul ,dar nu cu ambitia.Ambitia are legatura cu orgoliu !Cel mai bun exemplu in ambitie l-a dat sotul Floricai.Femeia e obligata de legile firesti ale societatii ca sa ii respecte ambitia, ca barbatul e baza familiei , a societatii. !
Despre care legi vorbim aici???? Ce lege poate conduce femeia??Niciuna!!!Mitica,ambitia,orgoliul sunt pacate si nu este recomandat sa le utilizezi,cu atta mai mult in viata de familie!!
Referitor la importanta barbatului,,aici am rezerve ,si,prin urmare,,te contrazic!!!
|
MissRainbow Postat pe 16 August 2012 11:44
|
De la: kudika_13106, la data 2012-08-16 11:00:49De la: Tycu, la data 2012-08-16 10:07:49De la: kudika_13106, la data 2012-08-15 21:26:08De la: Tycu, la data 2012-08-15 13:53:06De la: kudika_13106, la data 2012-08-14 20:46:35De la: MissRainbow, la data 2012-08-14 20:38:25De la: Tycu, la data 2012-08-14 18:45:45[quote name
E adevarat ca am cam gresit (exagerat) folosind cuvantul 'Doctrina' la Iorga.Iorga a fost tot un nationalist , chiar el impreuna cu Alexandru Cuza a infitat in 1910 Partidul Nationalist Democrat,care in el a facut parte si Codreanu si acest partid a stat la baza formarii miscarii legionare !cam asta am vrut sa spun cu ajutorul lui Iorga.Important de stiut este ,cei din c onducerea Legionara nu au fost de acord cu asasinarea lui Iorga ,legionarii nu ucideau oameni de geaba , ei chiar au ajutat si iubit poporul roman, chiar au vrut sa-l previna , dar uciderea dupa cum spun unele dovezi s-a facut la comanda lui Stalin , a comunismului sovietic care atunci prindea putere.Sima a preluat conducerea legioara dupa moartea lui Codreanu,a contribuit si el la doctrina lor dar a fost tradat de rege si a fugit in Germania . In legatura cu scrisoarea postata a lui Codreanu catre Iorga , da! Despre extremism , citeste ce am spus domnitei Rainbow , invata ce inseamna extremism ca nu cunosti ce inseamna si apoi sa comentezi cu mine despre acest termen extremism ! iar minti partidul nationalist nu a stat la baza niciunei miscari legionare,la baza ei a stat codreanu si cand spui ca nu ucideau oameni degeaba tot din putul gandiri tale tampite o scoti,,pai daca tu furi acum o paine sa nu ti para rau ca te khilaresc ca nu o sa o fac degeaba,o fac cu motiv si extremismul asta il practicati voi astia novici decat cei carora le slujiti,,inca o data legionari nu au fost delok asa rai cum i au creionat comunisti insa nici sfinti
iar minti partidul nationalist nu a stat la baza niciunei miscari legionare,la baza ei a stat codreanu si cand spui ca nu ucideau oameni degeaba tot din putul gandiri tale tampite o scoti,,pai daca tu furi acum o paine sa nu ti para rau ca te khilaresc ca nu o sa o fac degeaba,o fac cu motiv si extremismul asta il practicati voi astia novici decat cei carora le slujiti,,inca o data legionari nu au fost delok asa rai cum i au creionat comunisti insa nici sfinti
Nu prea cunosti despre legionari ,Stii ceva dar nu e chiar asa.!E adevarat ca miscarea legionara (partidul Social- Nationalist )e infintata de Codreanu Zelea , Mota si alti trei oameni, dar multe idei ale lor in formarea miscarii sunt din partidul lui A.C. Cuza! Ex. Antisemitismul, sau lupta impotriva sovietizarii sau antimasonismul, sau acordarea cetateniei ...!Pai astea trebuia sa le stii bre .!A aparut un conflict politic intre Cuza si Codeanu, si atunci , marele erou al neamului romanesc C.Z. Codreanu infinteaza aceasta miscare parca prin 1927 !Ti-am mai spus ca despre extremism sa nu mai vorbesti ca nu sti ce inseamna,asa e legionarii nu au fost rai cum spuneau comunistii,dar cred ca au fost sfinti !Eu ca membru legitim in miscarea lor sa nu cunosc despre ei ?Un nationalist nu are voie sa nu cunoasca despre ei !
|
Tycu Postat pe 16 August 2012 13:00
|
De la: MissRainbow, la data 2012-08-16 11:44:27De la: Tycu, la data 2012-08-16 11:33:04[quote name=Domnita, am mai spus asta , in afara de alte deosebiri dintre barbat si femeie, barbatul se deosebeste si brin ambitia care "ar trebui " sa il caracterizeze! Matale spui ca..."Barbatul trebuie sa fie ambitios in a multumi si a face fericita femeia,familia,,prietenii!"..nu domnita , asta nu are legatura cu ambitia ci cu datoria de sot daaca are familie si cu omenia, respectul ,dar nu cu ambitia.Ambitia are legatura cu orgoliu !Cel mai bun exemplu in ambitie l-a dat sotul Floricai.Femeia e obligata de legile firesti ale societatii ca sa ii respecte ambitia, ca barbatul e baza familiei , a societatii. !
Despre care legi vorbim aici???? Ce lege poate conduce femeia??Niciuna!!!Mitica,ambitia,orgoliul sunt pacate si nu este recomandat sa le utilizezi,cu atta mai mult in viata de familie!!
Referitor la importanta barbatului,,aici am rezerve ,si,prin urmare,,te contrazic!!!
Cum care legi? legile omenirii"legile" e figurativ,adica asa e normal sa fie, ca barbatul sa fie mai ambitios si ca el sa conduca societatea si familia deoarce e mai capabil !Domnita , ambitia si orgoliu sunt chiar recomandate mai ales la barbat, altfel s-ar alege praful de aceasta societate ! Un barbat fara ambitie , orgoliu , este o "mamaliga" o buturuga de se urineaza cainii pe el, si il tine nevasta pe post de stergator in fata usii !
|
Tycu Postat pe 16 August 2012 13:09
|
De la: kudika_12473, la data 2012-08-16 11:22:28io cu cine votez ?
cu hotzii , banditzii sau nebunii
Cu toti trei ca altii nu avem !
|
Tycu Postat pe 16 August 2012 13:11
|
De la: Tycu, la data 2012-08-16 13:00:45De la: kudika_13106, la data 2012-08-16 11:00:49De la: Tycu, la data 2012-08-16 10:07:49De la: kudika_13106, la data 2012-08-15 21:26:08De la: Tycu, la data 2012-08-15 13:53:06De la: kudika_13106, la data 2012-08-14 20:46:35De la: MissRainbow, la data 2012-08-14 20:38:25De la: Tycu, la data 2012-08-14 18:45:45[quote name
iar minti partidul nationalist nu a stat la baza niciunei miscari legionare,la baza ei a stat codreanu si cand spui ca nu ucideau oameni degeaba tot din putul gandiri tale tampite o scoti,,pai daca tu furi acum o paine sa nu ti para rau ca te khilaresc ca nu o sa o fac degeaba,o fac cu motiv si extremismul asta il practicati voi astia novici decat cei carora le slujiti,,inca o data legionari nu au fost delok asa rai cum i au creionat comunisti insa nici sfinti
Nu prea cunosti despre legionari ,Stii ceva dar nu e chiar asa.!E adevarat ca miscarea legionara (partidul Social- Nationalist )e infintata de Codreanu Zelea , Mota si alti trei oameni, dar multe idei ale lor in formarea miscarii sunt din partidul lui A.C. Cuza! Ex. Antisemitismul, sau lupta impotriva sovietizarii sau antimasonismul, sau acordarea cetateniei ...!Pai astea trebuia sa le stii bre .!A aparut un conflict politic intre Cuza si Codeanu, si atunci , marele erou al neamului romanesc C.Z. Codreanu infinteaza aceasta miscare parca prin 1927 !Ti-am mai spus ca despre extremism sa nu mai vorbesti ca nu sti ce inseamna,asa e legionarii nu au fost rai cum spuneau comunistii,dar cred ca au fost sfinti !Eu ca membru legitim in miscarea lor sa nu cunosc despre ei ?Un nationalist nu are voie sa nu cunoasca despre ei ! iar minti nu este nici o idee a lui cuza sau iorga,sunt doar ale lui codreanu,iar extremismul inseamna prostia din capul tau
|
kudika_13106 Postat pe 16 August 2012 15:02
|
madogule!
|
picard-jean-luc Postat pe 16 August 2012 15:05
|
De la: kudika_10951, la data 2012-08-16 15:05:30
madogule!
tu ce vrei ma extremistule a lu vadim
|
kudika_13106 Postat pe 16 August 2012 15:11