Setari Cookie-uri

Alimente care te streseaza si mai rau. Da, exista asa ceva!

Lista alimentelor care-ti inrautatesc starea proasta de spirit si pe care ar trebui sa le eviti atunci cand nu te simti bine.

Stresul: cu totii ne luptam cu el desi ne-am dori sa nu mai avem niciodata de-a face cu el. Si, cu toate ca exista multe modalitati sanatoase de combatere a acestuia, incepand cu meditatia si exercitiile fizice regulate, alimentele pe care le consumi joaca si ele un rol important. In timpul acelor perioade cand agenda este extrem de plina nu e tocmai indicat sa consumi aceste alimente care te streseaza si mai tare.

Atat adrenalina, cat si cortizolul cresc atunci cand esti stresata si-i semnalizeaza corpului tau ca trebuie sa te realimentezi cu energie, chiar daca esti epuizata sau nu. Rezultatul? Te simti mai des infometata si s-ar putea sa mananci mai des decat ai nevoie de fapt. Cortizolul incurajeaza totodata si stocarea de grasime, asa ca daca nu faci suficient sport aceasta s-ar putea sa fie o reteta pentru crestere rapida in greutate.

Citește și:

Pe mindbodygreen.com am gasit o lista a alimentelor care-ti inrautatesc starea proasta de spirit si pe care ar trebui sa le eviti atunci cand nu te simti bine:

Fereste-te de orice bautura care-ti confera energie sau de cafea

Atunci cand esti stresata, ultimul lucru de care au nevoie corpul si creierul tau este o doza de cafeina plus niste sirop de porumb cu continut ridicat de fructoza.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto prima pagina: Unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.