Daca am alcatui un calendar al roadelor cu ajutorul carora natura ne tine in viata si ne ajuta sa ramanem sanatosi, in luna octombrie, castanele s-ar bate puternic pentru a fi considerate vioara intai. Spre deosebire de alte fructe cu coaja, castanele sunt relativ scazute in calorii, transporta mai putine grasimi, dar reprezinta o sursa bogata de minerale, vitamine si fito-nutrienti.

O caracteristica unica este ca ele sunt formate in principal din amidon, in contrast cu alte seminte si fructe cu coaja, care sunt bogate in calorii, proteine si grasimi. Amidonul lor este comparabil cu cel din cartofi dulci, porumb sau patlagina, dar constituie o sursa mai buna de minerale, vitamine si unele proteine.

De asemenea, 100 de grame de castane furnizeaza a cincea parte din doza zilnica recomandata de fibre dietetice, care ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange, prin limitarea excesului absorbtiei acestuia in intestine.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: koss13, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: