Studii recente au demonstrat ca secretul lor consta tocmai in peste si fructe de mare, si, pe langa acestea, portiile mai mici si placerea de a sta la masa. Deoarece la ei nu prea exista termenul de “a mâanca pe fuga”, ci doar placerea de a manca incet si de a se bucura de fiecare aroma.

Sub dictonul ”Serveste portii mai mici si mananca incet!”, japonezii (in special femeile japoneze) nu urmeaza diete drastice de slabire. Este adevarat ca japonezele sunt minione in mod natural, cu o structura osoasa fina si delicată. Naomi Moriyama, autoarea cartii ”Japanese Women Don’t Get Old or Fat” (“Femeile din Japonia nu imbatranesc si nu se ingrasa”), spune despre dieta japoneza ca este “iPod-ul alimentelor” si, in speta, al siluetei de vis.

Japonezii au zicala “Hara hachi bu”, care se bazeaza pe o invatatura confucianista conform careia oamenii trebuie sa manance pana cand stomacul este 80% plin. Dieteticienii spun ca ar fi culmea sa credem ca japonezii sunt perfecti la capitolul alimentatie. Si lor le place carnea, de porc, de vita, de pui, mananca gras, le plac si lor uneori lucrurile occidentale, asa cum occidentalii apreciaza bucataria japoneza.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Prostock-studio, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: