Cauzele pot fi multiple, la fel și soluțiile. Pentru a înțelege ce se află în spatele suferinței, dar și cum se pot schimba perspectivele de viață atunci când manifestările depresiei și anxietății devin ele însele un mod nefericit de a exista, Editura Trei propune cititorilor 7 lecturi esențiale, pornind de la întrebarea „Cum putem dobândi libertatea interioară, cea care ne îngăduie să abordăm, cu seninătate, culmile și abisurile existenţei și ne permite să ne desprindem de cauzele suferinţei?” a celor trei autori Christophe André, Alexandre Jollien, Matthieu Ricard.

1. Libertatea interioară. Cum să ne eliberăm de temerile, prejudecățile, și dependențele noastre, Christophe André, Alexandre Jollien, Matthieu Ricard

Cea mai recentă apariție editorială a Editurii Trei, „Libertatea interioară” le aduce cititorilor o continuare foarte frumoasă a dialogurilor din „Trei prieteni, în căutarea înţelepciunii”, purtate între psihiatrul Christophe André, filosoful Alexandre Jollien și călugărul budist Matthieu Ricard, despre temele esențiale ale prezentului.

Încă din copilărie, viaţa ne este copleșită de temeri, prejudecăţi și de alte mii și mii de condiţionări care stau în calea fericirii noastre. Dacă vrem să ne câștigăm libertatea, va fi nevoie să smulgem rând pe rând toate aceste gratii, pe care noi înșine le-am forjat sau care ne-au fost impuse de societatea de azi, dominată de performanţă, consum și competiţie, consideră cei trei autori. Ei îi invită pe cititori să parcurgă un itinerariu menit să ne scoată din închisorile noastre mentale și să ne apropie de semenii noștri. Christophe André este medic psihiatru și unul dintre cei mai mari specialiști francezi în psihologia emoţiilor. Alexandre Jollien, filosof și eseist, a fost premiat de Academia Franceză pentru cartea „Éloge de la faiblesse” și a contribuit la volumul colectiv „Meditaţi cu noi”, coordonat de Christophe André. Matthieu Ricard, fost cercetător în biologie, a devenit călugăr budist și interpretul în spaţiul francofon al lui Dalai Lama.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: