Setari Cookie-uri

Cea mai sanatoasa gustare din lume!

Am descoperit porridge-ul cu ani in urma, in timpul uneia dintre nenumaratele mele cure de slabire. La inceput nu stiam sa-l prepar corespunzator, asa ca l-am considerat mult timp un soi de mancare destinat exclusiv dietelor.

Chiar si asa am apreciat de la bun inceput la porridge faptul ca era usor, dar consistent si imi tinea de foame o perioada lunga de timp (datorita carbohidratilor cu indice glicemic redus si eliberare treptata). In plus, fulgii de ovaz sunt incredibil de sanatosi pentru tractul digestiv si pentru digestie si ajuta la slabire si la mentinerea greutatii optime.

Foto interior si prima pagina: porridge cu smochine, Shutterstock

Porridge-ul este de fapt o fiertura de ovaz si este probabil cea mai sanatoasa varianta de mic dejun din intreaga lume. In plus, prin cateva trucuri, poate deveni si una dintre cele mai delicioase gustari pe care le-ai preparat vreodata in mai putin de 5 minute.

Ingrediente

  • 50 g fulgi de ovaz - in timp, vei vedea ca fiecare tip de fulgi de ovaz are alt gust si vei putea identifica preferatul tau. Eu am ramas fidela variantei nemtesti disponibile in pungi de hartie precum cele de faina.
  • 250-300 ml lapte

Optiuni de servire:

  • o lingura sirop de agave/miere/zahar brun/siropul de la compot
  • fructe uscate, seminte, nuci, etc
  • fructe proaspete sau din compot
  • scortisoara

Mod de preparare

Citește și:

Foto: porridge cu mar si scortisoara, Shutterstock

Este incredibil de simplu sa prepari porridge! Pui la fiert ovazul cu laptele si amesteci pana cand ovazul se umfla si se formeaza un terci consistent. Lasi apoi porridge-ul sa se raceasca putin si adaugi siropul de agave sau ce optiune de indulcire ai ales (atentie, mierea se degradeaza si devine toxica la temperaturi inalte deci ai grija sa nu o adaugi in porridge-ul fierbinte). Rastoarna porridge-ul intr-un bol si orneaza-l cu fructe.

Foto: porridge cu zmeura si afine, Shutterstock

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.