Setari Cookie-uri

Reclamele TV si obiceiurile alimentare

Sedentarismul este un dusman de temut al sanatatii noastre. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, acesta este considerat a fi printre primele 10 cauze de deces din lume. De asemenea, tot OMS a anuntat recent ca un sfert dintre romani sunt obezi.

Reclamele TV la produse alimentare ne indeamna sa mancam mai mult decat avem nevoie pentru asigurarea necesarului zilnic de calorii. Cu cat mai mult? Daca ne-am propune sa ne asiguram necesarul zilnic de 2 000 de calorii exclusiv din alimentele prezente in reclamele TV, am consuma de 25 de ori mai mult zahar si de 20 de ori mai multe grasimi decat ratia zilnica recomandata. Alimentele din reclamele TV sunt atat de supraincarcate in grasimi si zahar incat, alegand un singur aliment din aceasta categorie, am consuma de peste 3 ori mai mult zahar si de 2 ori mai multe grasimi decat prevede ratia zilnica.

In urma unei analize nutritionale a alimentelor recomandate de reclamele difuzate in 84 de ore de programe TV din primetime si 12 ore de programe de sambata dimineata, cercetatorii au ajuns la concluzia ca, pe langa excesul de zahar, grasimi, sare si colesterol, aceste alimente sunt extrem de sarace in calciu, potasiu, vitamina A, vitamina D si fibre.

“In medie, vizionam 6 reclame la alimente pe ora, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa mancam tot ce vedem. Cu prima ocazie cand vedeti o reclama TV la un aliment, nu va indreptati spre frigider, ci luati o guma de mestecat, spalati-va pe dinti sau faceti cateva miscari ca sa va dezmortiti. Veti vedea ca veti fi mult mai in forma si este foarte posibil sa hotarati sa plecati din fata televizorului”, ne sfatuieste Dr. Luigi Gratton, Vice President, Medical Affairs & Education in cadrul Herbalife Ltd.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.