Setari Cookie-uri

Sarbatorile de iarna: un dans cu depresia sau un dans cu bucuria?

Vartejul dulce si amar al activitatilor zilnice de pe parcursul anului poate fi stresant.

Disparitia acestor preocupari te poate impinge in bratele depresiei si din stransoarea acestei imbratisari ajungi sa vezi aceasta perioada ca fiind cenusie si lipsita de sens pentru tine. Realizezi ca toate acele activitati care iti injectau entuziasm in vene dispar si simti cum ultima farama de magie in care credeai, pleaca izgonita de tristete.

Acesta poate fi momentul in care alegi sa pui zavor al usa sufletului, sa tragi oboanele si sa te inchizi in tine pentru a te tine departe de manifestarile de bucurie ale celorlalti, de spiritul Sarbatorilor care pentru tine nu mai aduce nimic magic si iti doresti sa treaca mai repede aceasta perioada ca sa te poti intoarce la ale tale, departe de tine insuti.

Speranta, medicamentul pentru regret

Tine cont de faptul ca o suferinta, de orice natura ar fi, se elibereaza, se disipa, accesand pe rand doua stari: regretul si speranta. Regretul sparge in particule fine suferinta, le raspandeste prin tot corpul astfel incat ajungi sa le simti pretutindeni, parazitandu-te, controlandu-ti starile si gandurile.

Citește și:

Speranta iti curata fiinta de particulele suferintei, iti dreneaza emotiile separandu-le de suferinta asa cum se separa uleiul de apa. In final, speranta este cea care elimina, arunca in afara fiintei particulele regretului. E adevarat ca acest proces de curatare si recalibrare interna necesita timp insa adu-ti aminte ca atata vreme cat nu vei da voie sperantei sa-ti reimprospateze sufletul, vei ramane parazitat de regret.

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.