Setari Cookie-uri

Sarbatorile de iarna: un dans cu depresia sau un dans cu bucuria?

Vartejul dulce si amar al activitatilor zilnice de pe parcursul anului poate fi stresant.

Propune-ti lucruri noi pentru anul ce vine. Fa o lista cu 3 dorinte (cele mai mari), 3 aspecte pe care vrei sa le imbunatatesi la tine si 3 comportamente de care nu mai ai nevoie si pe care esti gata sa le eliberezi, sa renunti la ele. Priveste-le si seteaza-le ca si obiective pentru esti cea/cel care va misca lucrurile, ele nu se vor schimba singure. Incarca-te cu energia care se degaja acum de Sarbatori, si transforma-te, depinde numai si numai de tine sa accesezi implinirea.

Da-ti vie sa fii copil

Poate ca odata cu maturizarea, magia a pierdut teren in fata realismului in viata ta insa cu siguranta, copilul tau interior a crezut la un moment dat in spiritul magic al sarbatorilor si intr-un Mos Craciun real care este capabil sa auda dorintele.

Da voie acestui copil sa se manifeste in aceasta perioada: incearca sa iti amintesti cum te bucurai de prima zapada, de jocurile copilariei, de nerabdarea cu care il asteptai pe Mos Craciun. Incearca sa-ti amintesti de lucrurile marunte care te umpleau de fericire si reconecteaza-te cu ele. Iti vei aminti astfel ca au fost momente in care perioada Sarbatorilor ti-a adus bucurie si fericire. Sunt multe lucruri simple care iti pot face viata mai frumoasa, trebuie doar sa iti dai voie sa le vezi. Alege sa dansezi cu bucuria ci nu cu tristetea.

Citește și:

Cel mai adesea imi amintesc cum veneam inghetata sloi dupa o zi intreaga de joaca in zapada. Dupa ce reusesea sa ma dezbrace, bunica ma punea sa stau in pat cu picioarele pe soba pentru a ma incalzi. Auzeam focul cum trosneste si pisica torcand, facuta ghem langa soba. Indeajuns pentru a fi fericita.

Monica Burcea
Psihoterapeut, trainer formator
Fondator Centrul de Terapie prin ras Mandarin
www.terapieprinras.ro

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.