Setari Cookie-uri

Vitamine pentru par

Parul frumos si lung – unanim apreciat - merge mana in mana cu o serie de vitamine importante pentru sanatatea scalpului, intarirea foliculilor, prevenirea grizonarii premature si regenerare. Afla mai jos care sunt aceste vitamine si ce alimente le contin!

Vitaminele necesare parului

Ingrijirea parului devine astfel o problema esentiala pentru toate femeile, avand in vedere stransa si inexorabila legatura dintre aspectul acestuia si sexualitate. Una dintre cele mai frecvente cauze ale caderii parului este lipsa anumitor vitamine care influenteaza puternic starea acestuia, precum: vitamina H sau biotina – se gaseste in lapte si in albusul oualor – este cea care previne caderea si grizonarea prematura a parului; fierul este important pentru regenerarea parului si este continut de carnea rosie.
Complexul vitaminelor B va ajuta la intarirea foliculilor de par, vitamina B simpla gasindu-se in cereale, peste si pui; acidul pantotenic – sau vitamina B5 - vitala pentru sanatatea scalpului, este continuta de cereale integrale, drojdie si albus de ou ; vitamina B12 care previne caderea parului se gaseste in pui, peste, lapte si oua; iar niacina sau vitamina B3 se afla tot in pui, peste si germeni de grau.
Vitaminele A, C si E care sunt in general recomandate pentru o piele elastica sunt folositoare in acelasi fel si parului, acest complex de vitamine ajutand la eliminarea toxinelor din corp si la revigorarea sistemului imunitar, se pot gasi in cereale integrale, fructe, in special nuci si seminte uleioase; zincul este de asemenea foarte important, si este continut in mare masura de carnea rosie; in afara de aceste numeroase vitamine, proteinele sunt cele care reprezinta si 90% din compozitia parului, fiind si ele la fel de necesare, impreuna cu aminoacizii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.