Setari Cookie-uri

Planul de 4 saptamani pentru a-ti transforma dieta

Schimbarea totala a dietei poate fi un lucru mult mai dificil decat ti-ai imaginat. Trebuie sa adopti un alt stil de viata, sa te interesezi si sa inveti sa prepari noi retete sau sa iti achizitionezi alte alimente decat cele cu care erai obisnuita.

Saptamana a treia: Consuma multe lactate

O dieta bogata in calciu este extrem de benefica pentru organismul tau deoarece calciul ajuta dezvoltarea oaselor, coagularea sangelui sau contractia musculara. De asemenea, calciul poate reprezenta un aliat puternic in lupta cu kilogramele.

Studiile au demonstrat ca daca, se consuma zilnic 1000 miligrame de calciu de catre persoanele cu varste cuprinse intre 19 si 50 de ani si 1200 miligrame de catre cei care au peste 50 de ani, alaturi de vitamina D (200 UI, respectiv 400 UI), tensiunea arteriala va scadea, iar anumite tipuri de cancer vor putea fi prevenite.

Asadar, timp de o saptamana mananca zilnic trei sau patru feluri de produse ce contin calciu: branza, iaurt (nu consuma iaurt cu fructe deoarece contine mult zahar), lapte.

Saptamana a patra: Consuma multe proteine

Daca in cele trei saptamani ale dietei ai consumat numai fructe, vegetale, cereale integrale si lactate (toate aceste produse au un numar ridicat de nutrienti si foarte putine calorii), acum este randul proteinelor sa te ajute in dieta.

Consuma zilnic carne slaba, bogata in proteine. Poti alege sa mananci intreaga portie o singura data pe zi sau, daca vrei, poti manca la fiecare masa portii mai mici.

Este important sa imparti farfuria in patru sectiuni: trei sferturi ar trebui sa contina cereale integrale si legume, iar celalalt sfert ar trebui sa fie reprezentat de produse bogate in proteine: peste, creveti, pui, fasole, carne de vita sau de porc (portia sa fie cat un pachet de carti de joc).

Este indicat sa nu prajesti carnea. O poti prepara pe gratar, la aburi, in staniol sau o poti fierbe.
De cele mai multe ori, mancarea bogata in proteine, contine si multe substante nutritive, precum omega 3 (grasimi bune intalnite in uleiul de peste, nuci sau in somonul salbatic).

Pentru a adauga savoare salatelor de legume, poti folosi nuci, alune, fistic, caju sau arahide. De asemenea, boabele de fasole sunt pline de proteine, fibre, vitamina B, fier, calciu si magneziu si contin un numar redus de grasimi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.