Setari Cookie-uri

Daniela Nane, despre intoleranta alimentara si diete

Daniela Nane ne-a acordat un interviu in care ne impartaseste experienta sa cu York Test. Citeste despre problema intolerantei alimentare, dar si sfaturi de dieta si mentinere din partea uneia dintre cele mai frumoase romance.

Daniela Nane ne-a acordat un interviu in care ne impartaseste experienta sa cu York Test. Citeste despre problema intolerantei alimentare, dar si sfaturi de dieta si mentinere din partea uneia dintre cele mai frumoase romance.

Ce stiai despre York Test si cum te-ai hotarat sa iti faci testul?

Stiam ca e un test britanic, cuprinzator, ca testeaza intoleranta la 113 alimente si ca a acumulat o experienta de 25 de ani la nivel mondial. M-am hotarat sa fac testul pentru a-i da curaj fiului meu si pentru ca unele intolerante alimentare pot fi ereditare. Acum cativa ani, cand Codrin era mai mic, aveam cu el cateva probleme, nu grave, dar agasante: periodic avea bubite in jurul incheieturilor de la maini si picioare, pe burtica, pe spate, era superkinetic si adormea greu, in fiecare seara il leganam aproape doua ore pana sa adoarma. Tot cautand informatii care sa ne ajute, am dedus ca ceva din alimentatia lui ar putea fi cauza si atunci i-am facut un test de intoleranta alimentara in strainatate, pentru ca in Romania testul nu era disponibil. Dupa o dieta stricta urmata timp de o luna, avem senzatia ca am alt copil: adormea usor, era mult mai linistit si avea din ce in ce mai rar episoade cu bubite si prurit. M-am bucurat cand am aflat de lansarea YorkTest in Romania si am decis sa repet testarea pentru fiul meu, pentru a vedea la cate produse alimentare mai are sau nu intoleranta, pentru ca multe dintre ele s-au rezolvat dupa dieta despre care v-am spus.

Care era situatia sanatatii tale in momentul respectiv?

Eu eram ok, pentru Codrin am vrut sa fac testul, pentru ca mai avea, uneori, acele probleme dermatologice. Si, intr-adevar, testul a revelat faptul ca mai are intoleranta alimentara la patru produse, printre care si cafea. M-am mirat, pentru ca el nu bea bauturi carbogazoase cu cofeina, pana cand mi-am amintit de eclerele cu ness pe care le prefera. Va trebui sa-i scot pentru o perioada din alimentatie orice produs care contine unul din cele patru ingrediente la care face reactie (albus de ou, kiwi, susan, cafea) si apoi sa incep sa i le reintroduc treptat, incepand de la produsul cu gradul cel mai mic de intoleranta si pana la cel cu grad mai mare.

Spune-ne cum ai procedat, cum s-a desfasurat testul.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.