Setari Cookie-uri

Daniela Nane, despre intoleranta alimentara si diete

Daniela Nane ne-a acordat un interviu in care ne impartaseste experienta sa cu York Test. Citeste despre problema intolerantei alimentare, dar si sfaturi de dieta si mentinere din partea uneia dintre cele mai frumoase romance.

Cum te mentii in forma? Ce fel de exercitii fizice faci? Ce mananci?

Din pacate nu prea ajung la sala, insa fac cele cateva exercitii de dimineata, plus efortul fizic in cadrul spectacolelor pe care le joc sau le pregatesc. In schimb sunt foarte atenta la ce mananc, in dieta mea zilnica fructele si legumele sunt nelipsite. Imi plac strugurii, afinele, caisele, zmeura, ciresele, pepenele rosu. In general meniul meu include toate alimentele bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si orice compusi care intaresc starea de sanatate a organismului, dar si suplimentele vegetale, cu precadere acele substante de care, odata cu inaintarea in varsta, organismul are mai multa nevoie: coenzima Q10, omega 3 si 6, spirulina si catina, calciu, magneziu, zinc.

Ai vreo dieta speciala?

Nu neaparat, mananc ce-mi cere organismul in acel moment. De exemplu, dimineata aleg deseori un bol cu trei feluri de fructe peste care pun doua linguri de iaurt si doua de cereale fara zahar. La pranz prefer de obicei o salata “cu de toate”: ruccola, ardei, broccolli, morcov, mar, la care adaug uneori branza, alteori somon, alteori ton si boabe de porumb. Carne si alcool consum extrem de rar, beau apa sau suc proaspat stors, cam asta e.

Din experienta ta, ce i-ai recomanda unei fete tinere sa faca pentru a se ingriji si a se intretine astfel incat sa ramana supla si in forma?

Daca tine diete si nu slabeste, e recomandat sa faca testul de intoleranta alimentara, pentru ca, de exemplu, degeaba mananca numai salate daca are intoleranta alimentara la rosii, ca n-o sa slabeasca. Si inca un lucru: sa devina constienta ca trebuie sa evite sa acumuleze mai mult de 2 kg peste greutatea la care se simte bine, pentru ca e munca grea sa-si revina, e mai usor sa-si pastreze o silueta frumoasa. Si sa inteleaga ca ne hranim pentru a oferi trupului cele necesare, nu trebuie sa facem din mancare doar o sursa de placere, o obsesie. Asta nu inseamna sa mancam lucruri fade, ci sa invatam sa alegem produse care sa fie satisfacatoare si din punct de vedere al gustului, dar si al nutrientilor necesari. Si sa nu uite de miscare, de impacare sufleteasca si, nu in ultimul rand, de credinta.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.