Setari Cookie-uri

Daniela Nane, despre intoleranta alimentara si diete

Daniela Nane ne-a acordat un interviu in care ne impartaseste experienta sa cu York Test. Citeste despre problema intolerantei alimentare, dar si sfaturi de dieta si mentinere din partea uneia dintre cele mai frumoase romance.

Testul in sine este un procedeu foarte simplu, comod si ne-intruziv: printr-o simpla intepatura in deget s-a recoltat o proba de sange care, in conditii sterile, a fost trimisa la laboratoarele din Marea Britanie spre analiza. Codrin a fost la inceput un pic speriat de ideea intepaturii, insa a ramas surprins cat de simplu s-a recoltat. Aceasta informatie ar putea fi de folos mai ales mamelor, daca au copiii mai mari de 2 ani, pentru ca testul se poate face si acasa, astfel incat sa fie cat mai confortabil pentru micuti, din punct de vedere psihologic.

Cat de repede ai primit rezultatele si cum au fost interpretate?

In aproximativ 2 saptamani de la efectuarea YorkTestului am primit rezultatele succint prezentate pe email, iar la scurt timp am fost invitata la clinica unde am primit consultanta de specialitate din partea unui medic nutritionist. Mi s-a spus ca alimentele la care avem intoleranta alimentara sunt grupate in functie de gradul de intoleranta, mi s-a explicat de ce reactioneaza organismul asa la consumul acestora si ni s-a recomandat o dieta personalizata, care implica neconsumarea alimentelor “problema” pentru o perioada de timp, urmand ca apoi sa le reintroducem treptat, sub supravegherea medicului.

Ti-a fost greu sa elimini din meniul tau alimentele la care faci reactie?

Absolut deloc, pentru ca eu sunt obisnuita sa tin post, cand oricum nu consum oua. Lui Codrin ii e mai greu, pentru ca nu-i convine sa renunte la alimente care ii plac, insa e un copil intelegator, plus ca am primit o lista cu produse cu care putem sa le inlocuim pe cele care nu ne fac bine.

In cat timp ai inceput sa simti rezultatele?

In mai putin de o luna eu am slabit doua kilograme, fara nici un efort, eliminand doar albusul de ou, la care am intoleranta alimentara. Nu ma mai simt obosita, adorm usor si in general ma simt mult mai bine, plina de energie. S-ar putea ca intoleranta mea la albus de ou sa fie, totusi, genetica si atunci va trebui sa elimin de tot albusul de ou din dieta, pentru ca, daca voi continua sa il consum, ma voi ingrasa iar.

Pe termen lung, cum iti va schimba asta regimul alimentar si stilul de viata?

Dupa dieta de eliminare si reintroducerea treptata a alimentelor la care avem intoleranta alimentara, voi tine sub observatie evolutia starii noastre si voi repeta testarea peste cativa ani, ca un barometru ca suntem pe calea cea buna. Si asta pentru ca, chiar si atunci cand nu vorbim de cauze genetice ale intolerantei alimentare, ea poate fi declansata in anumite perioade de factori greu de evitat: stresul, scaderea imunitatii, etc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.