Setari Cookie-uri

Ura pentru Kudika: Am aflat secretele slabirii!

Distractie, voie buna, fresh-uri racoritoare, discutii aprinse si atmosfera vesela! Ne aflam la workshop-ul interactiv Kudika Go Summer si suntem alaturi de specialistii invitati sa ne vorbeasca despre nutritie, fitness, dermatologie, moda, Food Psychology! Primim astfel cele mai bune sfaturi si indrumari sa avem o silueta de invidiat, sa ne ingrijim pielea, sanatatea si de asemenea sa fim mereu in pas cu moda! Iar toate aceste informatii le impartim cu voi!

Oana ne sfatuieste sa avem trei mese principale pe zi si doua gustari.

Micul dejun: - suntem sfatuite sa nu ocolim micul dejun, "este cea mai importanta masa din zi" ne subliniaza Oana. La micul dejun putem consuma lapte degresat cu cereale integrale, dar si omleta sau un aliment de care ne este pofta. Este de preferat sa mancam dimineata un aliment "interzis" decat sa-l consumam in timpul zilei. Din oua Oana ne recomanda sa consumam in special albusurile, galbenusurile rar pentru ca sunt bogate in colesterol.

Pranz: Oana ne recomanda sa consumam carne de pui, curcan, peste sau fructe de mare insa cu legume crude, sa incercam sa evitam garniturile. Ne recomanda sa alegem o salata sau muraturi (iarna) decat o garnitura de orez sau cartofi.

Cina: peste. "Se spune ca nu putem consuma suficient peste cat sa ne faca rau" ne spune Oana. Mai putem consuma si supe sau mese lichide.

Gustarile constau in iaurt sau fructe si sunt recomandate intre micul dejun si pranz, dar si intre pranz ci cina.

slabire

NU dietelor restrictive!



Dietele restrictive, sarace in calorii sau hipocalorice se pare ca nu ne ajuta cu nimic, ci ne fac mai mult rau. "Infometarea psihologica" determina organismul sa depoziteze si mai mult, asadar metabolismul se indreapta spre depunere.


Cat de mult putem manca la o masa?

Oana ne recomanda sa mancam putin si des, un singur fel de mancare fiind suficient. O masa copioasa ne destinde stomacul si in timp vom manca din ce in ce mai mult.

Este bine sa mancam daca ne este foame!


Da, este bine sa mancam daca simtim foame pentru a nu ajunge la acea "infometare psihologica" de care am vorbit mai sus.

Sfaturi si concluzii:
- sa mancam putin si des;
- obligatoriu sa urmam schema de meniu "3 mese pe zi si 2 gustari"
- micul dejun este cea mai importanta masa din zi si nu trebuie ocolit;
- "sa te opresti inainte sa te simti satula" - aceasta pentru ca senzatia de satietate se instaleaza mai greu;
- sa evitam grasimile animale. Sunt recomandate alunele, nucile, caju - dar crude;
- evitati alcoolul: INGRASA!

Si exercitiul fizic


Oana ne recomanda sa mergem. "Conteaza cum mergem. Trebuie sa mergem repede pana la limita intre mers si alergare" ne indeamna Oana. Se pare ca studiile au demonstrat ca cei care au urmat acest sfat su slabit pana la 5 kg pe luna doar prin mers. Este cea mai buna alternativa daca nu va place sala de fitness.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.