Setari Cookie-uri

Alerta: Mancarea ajunge sa ne controleze mintea

Traim intr-o lume in care absolut orice lucru este manevrabil, foarte usor de schimbat. De curand am aflat ca pana si mancarea joaca un rol foarte important in ceea ce priveste modul in care noi gandim si cum ne manifestam in societate.

Traim intr-o lume in care absolut orice lucru este manevrabil, foarte usor de schimbat. De curand am aflat ca pana si mancarea joaca un rol foarte important in ceea ce priveste modul in care noi gandim si cum ne manifestam in societate.

Anorexia nervoasa este o interactiune complexa intre factorii de mediu, psihici si cei genetici. Exista femei care duc o lupta continua cu kilogramele in plus si, indiferent de dietele pe care le tin sau de exercitiile pe care le fac nu reusesc sa slabeasca. In acel moment intervin deceptia si autodistrugerea psihica. Controlul de sine dispare, iar iubirea pentru propria persoana este inlocuita cu rusinea.

Mancarea ne controleaza mintea

Lipsa mancarii in viata noastra

Cu cat iti pierzi timpul refuzand sa mananci cu atat pofta pentru anumite alimente este mult mai intensa, in special in momentul in care esti nelinistita sau stresata. Astfel apare o tulburare de alimentatie. Produsele alimentare si pierderea in greutate ajung sa te controleze, sa te domine, sa fie asociate cu propria identitate.

O data cu trecerea timpului ajungi sa iti controlezi propriul corp si sa nu mai raspunzi la senzatiile interne transmise de organism cum ar fi foametea sau, din contra, starea de de saturatie. In situatiile dificile ajungi sa uiti de dieta si sa te infrupti cu tot felul de alimente. Astfel apar tulburarile de alimentatie.

Societatea ne cere sa fim perfecte

Mancarea si manipularea societatii

Pe afisele publicitare care apar prin tot orasul, in reclamele de la televizor sau pe podiumurile din intreaga lume ne incanta privire doar modele slabe, dezbracate, machiate, care par perfecte. Problema este ca noi stim doar sa apreciem frumusetea altora, in timp ce parerea despre propria persoana nu este una tocmai buna.

Ceea ce nu bagam de seama este faptul ca pentru o sedinta foto, o reclama tv sau un drum pe pasarela, acele modele sunt aranjate ore in sir, in spatele “frumusetii” lor aflandu-se munca a unei echipe intregi de make up artisti, designeri, consilieri si stilisti. Sa nu mai vorbim de Sfantul Photoshop.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.