Setari Cookie-uri

Cori Gramescu ne invata ce sa mancam pe timp de ger

Pentru ca se anunta zile de ger cumplit, Cori spune ca de aceasta data este bine sa mancam mai multi carbohidrati cu absorbtie lenta.

Cori Gramescu Cori Gramescu, cel mai renumit instructor de fitness din Romania, expert in dieta si stil de viata sanatos, ne sfatuieste ce alimente sa alegem in aceasta perioada de iarna.

Pentru ca se anunta zile de ger cumplit, Cori spune ca de aceasta data este bine sa mancam mai multi carbohidrati cu absorbtie lenta.

“Este bine sa mancam la fiecare masa radacinoase, ardei, quinoa, linte, naut, orez integral, ammaranth si putem consuma cantitati mai mari de salate, rosii si varza.

Putem consuma fara probleme carne mai grasa, dar de buna calitate: somon, macrou, rata, gasca, miel, iepure. Trebuie sa ne ferim de carnea grasa de porc si de prajeli.

Pentru intretinerea sistemului imunitar e indicat sa consumam citrice, iar suplimentele cu vitamina D, echinaceea si zinc se vor dovedi un aliat de incredere”, declara Cori.

Antrenoarea de fitness de la Lady Fit ne sfatuieste sa bem lichide, chiar daca in aceasta perioada nu simtim nevoia de sete.

„Este extrem de important sa ne hidratam, desi odata cu scaderea temperaturii scade si nevoia de a consuma lichide. Chiar daca nu ne este sete, e important sa consumam ceaiuri calde, supe, sa bem apa si limonada pentru mentinerea unui nivel optim de hidratare”, sustine Cori.

Daca in perioada de iarna grea obisnuiti sa mergeti la sala de sport, este bine sa alegeti haine dupa urmatoarele criterii.

La sport e important sa ne imbracam bine, in straturi, ca sa putem mentine constanta temperatura corpului. In sezonul rece trebuie sa ne ferim de sosetele de bumbac si tricourile de bumbac purtate direct pe piele, pentru ca daca transpiram, ele raman ude si ne scade temperatura corpului.

E mai indicat sa purtam stratul de baza al hainelor format din articole special concepute pentru sezonul rece: sosete de lana, colant sau maleta de lana sau din material sintetic ce mentine temperatura corpului.

Exercitiile trebuie sa fie o combinatie de exercitii pentru dezvoltarea masei musculare - BodyWorship, Kettlebelle, Fitness evolution - cu exercitii cardiovasculare intense - TaeBo, Capoeira, StepAerobic.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.