Setari Cookie-uri

Top 10 alimente de sezon care te ajuta sa slabesti

Sunt bogate in vitamine, nutrienti si grasimi benefice organismului. Au putine calorii si reprezinta baza alimentatiei! Ai ghicit: legumele si fructele proaspete!

Cum incep sa iasa furnicutele la soare si cum da coltul verde al ierbii in parc ni se aprinde beculetul ce ne spune ca trebuie sa facem ceva cu acei colacei de pe burtica si cu coaja de portocala de pe picioare pentru ca imediat vine sezonul de lenevit la plaja sau la piscina si noi trebuie sa aratam ca scoase din cutie.

Primavara si vara este sezonul fructelor si al legumelor si ar trebui sa profitam din plin de acest lucru. Le gasim oricand si la orice ora mai proaspete ca niciodata. Un mic sfat: consumati produse romanesti (atat cat este posibil). Nu va spun asta doar pentru a incuraja economia nationala ci si pentru faptul ca sunt mult mai sanatoase decat cele importate.

foto: cos cu legume, Shutterstock

Iata lista alimentelor de sezon care ne ajuta sa slabim si care ne mentin silueta asa cum ne dorim:

1. Kiwi

Gustul dulce-acrisor al acestui fruct delicios te face sa il transformi intr-o gustare zilnica. Poti sa il combini si cu alte fructe din aceeasi categorie si sa prepari o salata de fructe gustoasa care contribuie la lupta cu kilogramele in plus.

Citește și:

2. Fasole verde

Fasolea verde este un aliment foarte usor de preparat si foarte gustos. Cu o pasta de rosii, un pic de sare si piper, fierbe pentru cateva minute si ai masa gata cat ai zice “fasole verde”. Este bogata in Omega3.

3. Laptuci

Este vremea sa consumam ceva verde! Laptuci! Stiati ca un bol mare de laptuci contine o singura calorie? Ei bine, ele nu contin deloc sodiu, grasimi sau colesterol si contin foarte mult acid folic. Salata de laptuci sau mancarea de laptuci sunt unele dintre cele mai bune preparate ale sezonului.

4. Patrunjel

Patrunjelul este unul dintre ingredientele mele preferate cand vine vorba de salate, supe, ciorbe si preparate proaspete. Aroma perfecta pe care o ofera patrunjelul este de neegalat si gustul este delicios. Are un continut ridicat de Vitamina K si ajuta la eliminarea apei din organism.

Citește și:

5. Pepene verde

Nu trebuie sa mai spun ca este delicios si racoritor in zilele toride de vara. Servit rece de la frigider constituie o gustare perfecta intre mese sau poate tine locul uneia dintre mesele principale ale zilei. De asemenea, pepenele verde ne apara de razele UV si stimuleaza productia de colagen.

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.