Setari Cookie-uri

Alimentatia grupelor sanguine

Suntem ceea ce mancam, dar ar trebui sa mancam ceea ce suntem.

“Suntem ceea ce mancam, dar ar trebui sa mancam ceea ce suntem.” Fiecare grupa sanguina reprezinta un mesaj genetic cu origini in viata stramosilor nostri. Astfel ca nutritia oamenilor variaza in functie de grupa de sange pe care o mostenesc. O dieta astfel sortata asigura sanatatea persoanei respective, incetineste imbatranirea, combate problemele digestive si endocrine, ii asigura vitalitatea si sursa zilnica de energie etc. Este recomandat sa mancati conform bagajului genetic pe care il dobanditi. Dupa numai doua saptamani veti simti cum starea voastra de sanatate se amelioareaza.

Grupa 0

Este cea mai veche grupa de sange, genele ei provenind de la stramosii nostri vanatori. Persoanele care au aceasta grupa sunt puternice si viguroase, cu un sistem imunitar puternic si au nevoie de multe proteine pentru a-si mentine sanatatea.

Caracteristici principale:

* Aceste persoane sunt mari consumatoare de carne.

* Au o reactivitate imuna promta, rapida si eficienta.

* Rezista stresului in special prin consum fizic (le sunt indicate exercitiile fizice saptamanale).

* Au o digestie rapida si sucuri gastrice acide, fiind predispusi la ulcere, gastrite etc.

* Sunt persoane energice, cu un metabolism bazal ridicat si necesita o suplimentare a alimentatiei cu minerale: Ca, Fe, P, etc. precum si cu vitamine.

Alimente recomandate

Baza alimentatiei este reprezentata de proteine: carnea de pui, de vita, pestele (este foarte indicat pentru grupa 0 in special pentru continutul de fosfor de care cei cu aceasta grupa au mare nevoie). Aceste alimente se vor consuma in stare cat mai proaspata si fara conservanti. Este indicata evitarea preparatelor industriale ca mezeluri, salamuri etc.

Acesti oameni au mare nevoie de iod pentru a-si intari functia tiroidiana, astfel ca alimentele cu origine marina le sunt necesare: fructe de mare, peste, sare de mare etc. Este bine pentru aceste persoane sa manance sarat.

In privinta fructelor, acestea sunt recomandate in cantitati mari, reprezentand o alternativa la produsele fainoase. La fel si legumele, toate consumate proaspete, in salate de legume sau de fructe, sucuri ori pur si simplu consumate ca atare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.