Setari Cookie-uri

Alimentatia grupelor sanguine

Suntem ceea ce mancam, dar ar trebui sa mancam ceea ce suntem.

Ca grasimi ori uleiuri, recomandam uleiul de masline si semintele de dovleac ori nucile care sunt bogate in proteine si grasimi vegetale.

Ca bauturi recomandate (evident in cantitati moderate) sunt vinul rosu si berea.

A se evita:

Consumul de fasole uscata, de carne de porc, produsele lactate (sau consumate in cantitati mici), produsele din grau (datorita glutenului care incetineste metabolismul si ingrasa), fructe precum pepene galben, banane, mure. Trebuie reduse bauturile alcoolice rafinate, cafeaua, sucurile sintetice ori ceaiul negru. O alternativa la cafea benefica pentru aceasta grupa sanguina o reprezinta ceaiul verde.


Grupa A

Stramosii agrupei A au fost primii vegetarieni, astfel ca “posesorii” aceste grupe sanguine vor manca predominant fructe si legume.

Caracteristici generale

* Aceste persoane au un tub digestiv sensibil, astfel ca alimentele greu digerabile trebuie evitate.

* Sistemul imunitar este tolerant, insa nu suficient de puternic, deci va trebui sa aveti grija in aceasta privinta, sa eliminati alimentele suprapreparate specifice alimentatiei moderne, cu multe condimente, conservanti si E-uri.

* Rezista stresului datorita capacitatii mari de relaxare si detasare.

* Necesita o alimentatie predominant vegetariana (spun predominant, nu exclusiv) pentru a-si mentine tonusul energetic in fiacre zi.

* Aceste persoane sunt predispuse la diabet si boli cardiace.

Alimente recomandate

Pentru ca digera mai greu carnea si grasimile animale sunt recomandate toate alimentele din regnul vegetal. Legume si fructe consumate zilnic si in stare proaspata asigura nutrientii ce mentin sanatatea persoanelor cu aceasta grupa.

Totusi carnea si proteinele animale nu trebuie sa lipseasca din alimentatie, recomandate fiind carnea de pasare si pestele, preparate fara condimente din comert si daca se poate la gratar.

Ca uleiuri si grasimi recomandam ca si in cazul grupei 0 uleiul de masline. Semintele de dovleac si arahidele sunt de asemenea indicate.

Fainoasele se vor consuma moderat.

Cei cu aceasta grupa ar trebui sa bea in fiecare dimineata un pahar cu apa la temperatura camerei in care au stors o jumatate de lamaie. Astfel isi vor ajuta organismul sa elimine toxinele.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.