Setari Cookie-uri

Despre nutritia corecta

Multe femei traiesc intr-o dieta permanenta, sau cel putin incearca din rasputeri sa faca asta. In realitatea, ele reusesc pentru o scurta perioada de timp si apoi, fara exceptie, se intorc la vechile obiceiuri. Devin frustrate si fara chef de viata.. sau mai rau, se scuza si dau vina pe metabolismul lor complicat. Am sa incerc sa explic de ce femeile procedeaza astfel si cum ar trebui de fapt sa procedeze. Pentru a supravietui, orice organism viu are nevoie constanta de suplimenti nutritivi. Oamenii nu sunt scutiti de la acesta regula.

Dar in aceasta era moderna si in societatile dezvoltate, foametea este de domeniul istoriei. Asa ca, prin urmare, corpul nu poate folosi acele depozite pentru stari de urgenta. Ceea ce corpul face, e sa stocheze din ce in ce mai multe grasimi, fara nici o oportunitate de a le folosi. Aici incep sa apara problemele. Cu alte cuvinte, nu e nevoie sa stocam grasimi pentru ca nu vom fi niciodata nevoiti sa le folosim. Multi oameni mananca mult peste nevoile reale ale corpului.

Unul din cele mai evidente motive de supra-alimentare este compozitia si valoare biologica a alimentelor pe care majoritatea lumii le consuma. Consumate in forma naturala si adecvat selectata, ar fi foarte greu sa te supra-alimentezi. In forma neprocesata, alimente ca si fructele si legumele sunt extrem de satioase, potolesc foamea si elimina poftele. Procentajul mare de apa si fibre din aceste alimente le confera un volum mare dar un aport caloric foarte scazut.

In combinatie cu sursele potrivite de proteine si uleiuri, fructele si legumele crude ofera un regim perfect de alimentare, plin de proteine esentiale, uleiuri, carbohidrati buni, vitamine, minerale si enzime. Ofera tot necesarul de macro si micronutrienti, incluzand fibrele si apa intr-o combinatie aproape perfecta. Nutrientii obtinuti prin acest tip de alimentatie sunt cei de care corpul are nevoie pentru a functiona la nivel optim, fara surplusul caloric stocat si transformat in grasimi.

Haideti sa indentificam cele mai intalnite probleme in regimul nostru modern de alimentatie.

Acestea sunt:

-consumul extra de carbohidrati sub forma de zaharuri si cereale.
-slabul aport de proteine de calitate.
-cantitatea mare de alimente prelucrate fata de cele proaspete.

Cu privire la carbohidrati, trebuie mai intai sa intelegem cu reactioneaza corpul uman la ei.
Alimentele care au fost disponibile vreme de mii de ani au determinat forma actuala a sistemului nostru digestiv si hormonal. Am evoluat si ne-am dezvoltat in jurul acelorasi alimente si corpul nostru inca reactioneaza foarte bine la ele. Mancand acelasi tip si cantitate de mancare ne ajuta sa traim perfect fara sa ne ingrasam si fara sa ne inbolnavim. Insa cand incetam sa mancam astfel, si introducem mai multi carbohidrati si alimente prelucrate, totul se schimba. Sistemul nostru hormonal se schimba si corpul incepe sa devina o masina de stocat grasimi, extrem de vulnerabil la boli.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.