Setari Cookie-uri

Despre nutritia corecta

Multe femei traiesc intr-o dieta permanenta, sau cel putin incearca din rasputeri sa faca asta. In realitatea, ele reusesc pentru o scurta perioada de timp si apoi, fara exceptie, se intorc la vechile obiceiuri. Devin frustrate si fara chef de viata.. sau mai rau, se scuza si dau vina pe metabolismul lor complicat. Am sa incerc sa explic de ce femeile procedeaza astfel si cum ar trebui de fapt sa procedeze. Pentru a supravietui, orice organism viu are nevoie constanta de suplimenti nutritivi. Oamenii nu sunt scutiti de la acesta regula.

Fructele, legumele si radacinile contin numai intre 3 si 12% carbohidrati. Comparati asta cu cerealele, orezul, painea si alte alimente care contin intre 60-75% ! Toata imaginea se schimba instantaneu.
Mancand aceste alimente, declansam reactii hormonale diferite si fortam corpul sa produca cantitati mari de insulina.

Rolul principal al insulinei este sa micsoreze nivelul de zahar din sange, sa transporte glucoza in celule si sa stocheze surplusul de glucoza in depozitele de grasime. Astfel, persoanele care mananca acesti carbohidrati, se ingrasa repede si devin predispusi la probleme de sanatate cum ar fi diabetul, probleme cardiovasculare, dezechilibru hormonal, etc

Cantitatea scazuta de proteine in alimentatie, este a doua problema importanta a dietei noastre moderne.

Surplusul de carbohidrati si grasimi nu lasa camere libere si pentru depozite de proteine. Absenta acestor proteine duce la pofte excesive si creeaza deficiente de aminoacizi, deficiente care au ca rezultate degradarea parului, exfolierea unghiilor, probleme de piele, imunitate scazuta, pierderea musculaturii, scaderea puterii fizice, probleme hormonale, energie putina etc etc.

Proteinele sunt macronutrienti esentiali si trebuie sa se gaseasca in alimentatia noastra zilnica.

Persoanele care au un aport corect de proteine, se vor simti satui dupa fiecare masa, nu vor avea pofta de dulce si nu vor experimenta sentimentul de foame brusca. In combinatie cu fructe si legume proaspete, proteinele sunt digerate si absorbite complet, permitand corpului sa mentina si sa recompuna orice tesut.

Alegeti proteinele animale mai degraba decat cele vegetale, pentru ca sunt mai complete si sunt mai usor asimilate de corp.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.