50% dintre respondenti prefera mancarea gatita acasa pentru masa de pranz servita la birou Comunicat de presa Potrivit unui studiu efectuat de Maggi, referitor la obiceiurile si preferintele romanilor pe aceasta tema, 68% dintre cei care au raspuns la acest studiu servesc pranzul la birou, in timp ce 32% merg la restaurant, cantina sau opteaza pentru fast-food. 50% dintre persoanele care iau pranzul la birou prefera mancarea gatita acasa, in timp ce 21% dintre ei aleg sa comande preparate de la firme de catering. Aproximativ 70% dintre respondentii care iau pranzul la birou servesc un singur fel de mancare. Legumele si fructele sunt prezente in meniul de pranz al respondentilor care iau masa la birou, 60% dintre acestia declarand ca le consuma de doua-trei ori pe saptamana. “E important ca masa de pranz sa fie servita la aceeasi ora in fiecare zi. Acest lucru contribuie la mentinerea unui ritm constant pentru organism. Studiul arata faptul ca 60% dintre respondenti tin cont de acest aspect. Cei care intampina greutati in a stabili un program de masa consecvent pot trece pranzul in calendar ca pe orice alta intalnire pe care o au programata pentru ziua respectiva. Pentru a separa activitatile de lucru de momentul pranzului, masa nu trebuie servita pe birou. Astfel, veti evita tentatia de a verifica e-mail-uri, de a raspunde la telefon sau de a naviga pe site-uri. E important sa privim pranzul ca pe un moment de relaxare si detasare”, declara Elena Casapu, nutritionist Maggi. Intrebati ce vedeta ar prefera sa le pregateasca masa de pranz, 77% dintre participantii la studiu aleg sa fie rasfatati de un bucatar faimos. In topul preferintelor respondentilor se afla insa si vedete precum Jennifer Aniston si Jerry Seinfield.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: