Scalpul sanatos produce sebum, insa daca secreta mai mult decat trebuie, te vei confrunta cu un par murdar, cu aspect lipsit de stralucire si vitalitate. Cauzele ce duc la aceasta problema, de altfel majora, sunt in primul rand cele ereditare, dar si cele hormonale sau cele culinare. Solutia optima este folosirea unui sampon bio-organic, cu ingrediente naturale, fara parabeni. Nu va face multa spuma si nici nu va emana un miros cu mult parfum, dar promite o curatare profunda, fara alte chimicale nedorite.

Azi, foarte multe femei se confrunta cu parul gras. Li se intampla des sa isi spele podoaba capilara, iar numai dupa cateva ore sa constate ca firul de par este la fel de murdar, cu un aspect lipsit de stralucire. Sebumul scalpului este vinovatul! Acolo este cauza principala, iar cel mai bine este sa alegi un sampon bio-organic pentru ca ritualul spalarii parului sa fie cu adevarat eficient.

foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

Un sampon foarte bun este cel organic, 100% natural, cu ingrediente ce pot regla cu succes secretia de sebum al scalpului cu probleme. Contine ulei esential de chiparos si salvie, precum si ienupar. Parul va fi mult mai neted, mult mai bine hranit, cu aspect sanatos. Din compozitia sa nu lipsesc nici apele florale concentrate, pentru o curatare blanda, prietenoasa, foarte proaspata.

Nu ocoli nici samponul cu argila pentru uz frecvent. Parul poate ramane curat mai mult de patru zile si numai ai nevoie de balsam, care oricum l-ar fi incarcat mult mai mult. Pentru ca are in compozitie argila verde, (cunoscuta ca tratament eficient si in tratarea tenului gras, acneic), va fi cu adevarat folositoare si pentru ingrijirea parului gras. Va regla functia glandelor seboreice si in mai putin de doua saptamani poti scapa de efectul negativ al excesului de sebum.

Foloseste extract in otet de mere bio pentru limpezirea parului

Poate iti amintesti ca deseori bunica ta iti limpezea parul cu otet de mere. Azi, magazinele cu produse bio-organice vand extracte in otet de mere bio, iar unul dintre cele mai bune este cel cu lavanda si rozmarin, ideal pentru indepartarea sarurilor insolubile formate pe firele de par la contactul cu samponul. Cel de la SabioCosmetics este un produs natural, ce va lasa firul de par foarte suplu, foarte fin si in acelasi timp matasos. Previne si caderea acesuia, iar matreata va fi doar o amintire. Un aport considerabil il aduc uleiurile de lavanda si rozmarin, pentru a oferi parului un parfum delicat.

Despre samponul cu chiparos si salvie pe ecotrend.ro

Madalina Racorean

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: