Anul acesta se pare ca avem parte de o toamna insorita, vesela si frumoasa, care inca ne incalzeste cu razele soarelui si ne face diminetile mai frumoase. Daca lucrurile continua in aceasta nota armonioasa, m-am gandit sa va propun cateva retete pentru masti de fata cu frcute de toamna delicioase.

Mastile de fata naturale sunt pentru unele dintre voi un trend, iar pentru altele sunt adevaratul ritual de ingrijire al tenului, momentul de rasfat pe care vi-l acordati o data sau de doua ori pe saptamana.

Fructele de toamna sunt delicioase, dar au si o multime de proprietati atat pentru organismul nostru cat si pentru ingrijirea tenului daca le utilizam corect in prepararea mastilor realizate acasa.

foto: fata fercita, Shutterstock

In continuare o sa va prezint cateva retete ce au ca si element central un fruct de sezon:

Masca de fata cu struguri

Ai nevoie de:

    O lingurita zeama de lamaie 10 boabe de struguri O lingurita de miere

Se zdobesc boabele de struguri foarte bine si se amesteca cu mierea si zeama de lamaie pana cand devine o pasta omogena ce se aplica pe tenul curatat in prealabil. Se mentine timp de 20 de minute dupa care se clateste cu apa calduta.

Este o masca excelenta pentru tenul gras.

Masca de fata cu prune

Ai nevoie de :

    Cateva prune bine coapte (3-4) O lingurita ulei de migdale O lingurita apa de trandafiri

Prunele se zdrobesc foarte bine fara sa inlaturati coaja. Se amesteca cu uleiul de migdale pana cand pasta devine omogena si poate fi aplicata pe ten. Se mentine timp de 20 de minute dupa care se clateste cu apa de trandafiri.

Este o masca excelenta pentru hidratarea intensiva a tenului.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: