Setari Cookie-uri

10 sfaturi pentru a slabi rapid si sanatos

Afla care este cea mai sigura cale pentru a scadea in greutate

4. Mananca dupa ce faci miscare

In general, avem tendinta sa supraestimam numarul de calorii arse in timpul unui antrenament. Desi ni se pare ca am muncit din greu si am ars 500 de calorii cu ochii inchisi, cel mai probabil numarul acestora este mult mai mic.

5. Regula rosu, portocaliu, verde

La fiecare masa, asigurati-va ca exista pe farfurie una dintre aceste culori. Mai mult de atat, pentru a faca mancarea sa arate apetisanta, puteti amesteca fara grija legume de diverse culori, ca de exemplu ardei gras verde cu rosii sau ardei rosu cu salata verde, si orice alta combinatie de culori din legume care va atrage atentia.

6. Reduceti portia de mancare

Acest lucru nu inseamna sa numarati fiecare boaba de mazare de pe farfurie, ci mai degraba sa fiti foarte atenti la semnalele pe care le transmite stomacul. Mancati fara graba si mestecati incet. Astfel, veti descoperi destul de repede momentul in care stomacul este satisfacut si nu veti mai manca mai mult decat trebuie. Pentru ca nu stim sa ascultam asa cum trebuie aceste semnale, multi dintre noi au obiceiul sa consume mai mult decat este necesar si sa aiba senzatia neplacuta de foarte plin.

Citește și:

7. Beti multi apa

Asa cum spuneam la inceput, apa este foarte importanta. Un organism hidratat corespunzator functioneaza mult mai bine iar acest lucru contribuie la arderea mai rapida a caloriilor. In plus, daca veti bea o cantitate suficienta de apa, stomacul va avea senzatia de satietate mai des si mai mult iar acest lucru va reduce de la sine dimensiunea portilor de mancare si, implicit, numarul de calorii.

8. Mancati nesarat

Desigur ca multi dintre noi nu sunt atrasi de aceasta idee si asociaza mancarea nesarata cu episoadele de boala. Cu toate acestea, consumul redus de sare poate contribui semnificativ la scaderea in greutate. Din cauza acesteia in exces, organismul retine apa si devine mult mai dificil sa arda caloriile. Mai mult de atat, extremitatile se pot umfla din cauza consumul excesiv de sare si ne poate face sa ne simtim infometati mai des.

Citește și:

9. Condimentati mancarea

Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul Britanic de Nutritie, mancarea picanta poate reduce senzatia de foame. Este foarte important sa nu exagerati cu piperul sau ardeiul iute in mancare pentru a evita arsurile sau crizele de gastrita insa un strop din acestea pot da mai rapid senzatia de satieitate.

10. Renuntati la bauturile carbogazoase

Oricat de light si fara calorii ar fi acestea, nu sunt ajutoarele de nadejde ale persoanelor care incearca sa scape de kilogramele in plus. Acest lucru este pus pe seama indulcitorilor artificial care pacalesc organismul iar acesta isi reduce dinc apacitatea de a regla aportul de calorii.

foto prima pagina shutterstock femeie cu mar

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.