Fiecare femeie isi doreste un ten luminos, perfect si fara cusur. Rutina de ingrijire si stilul de viata sunt principalii factori care influenteaza sanatatea pielii. Stresul, lipsa somnului, alimentatia necorespunzatoarea, poluarea, razele ultraviolete ale soarelui, fumatul excesiv si consumul de alcool genereaza probleme la nivelul tenului.

Ofera-i tenului tau frumusete si stralucire cu aceste trucuri minunate pe care le poti incerca acasa:

1. Exfoliaza: Pielea ta va reflecta mai multa lumina

Tenul arata radiant atunci cand este suficient de neted pentru a reflecta lumina. Scapa de celulele moarte ale pielii cu ajutorul exfoliantului. Este indicat sa folosesti un astfel de produs o data pe saptamana, dupa demachierea de seara.

In cazul in care ai un ten mai gras, aplica un exfoliant de doua ori pe saptamana.

Sfat: dupa folosirea exfoliantului, nu uita sa hidratezi foarte bine tenul.

2. Curata bine fata in fiecare seara

Pe parcursul zilei tenul trebuie sa faca multor provocari: murdarie, poluare, praf, bacterii. Incearca sa incluzi in rutina ta de seara si demachierea.

Foloseste demachiant (acesta impiedica astuparea porilor si curata bacteriile), un gel care nu usuca tenul si o crema hidratanta.

Sfat important: nu omite zona sprancenelor (o zona in care se strang foarte multe impuritati).

3. Maseaza-ti tenul

Masajul facial imbunatateste circulatia sangelui, stimuleaza muschii fetei, reducand aparitia cearcanelor si a ridurilor, si ofera o senzatie de relaxare profunda. Ca un beneficiu suplimentar, un masaj facial bun ajuta la reducerea stresului.

Pentru ca rezultatele sa fie vizibile, este necesar sa masezi tenul in fiecare zi (fie dimineata, fie seara, inainte de a merge la culcare), dupa demachiere, pentru aproximativ 10 minute.

4. Machiajul poate face minuni

Invata sa oferi luminozitate tenului tau cu ajutorul machiajului. Iata care sunt pasii necesari:

a) Dupa o demachiere in profunzime aplica un produs hidratant;

b) Alege fondul de ten potrivit pentru tine ( pentru ten mixt sau normal foloseste un fond de ten light, iar pentru tenul uscat/sensibil iti recomandam un fond de ten cremos). Pentru un look cat mai natural, incearca sa aplici o cantitate mica de fond de ten, care sa nu incarce tenul;

c) La final aplica apa termala; aceasta ajuta la fixarea machiajului.

Afla mai multe despre machiajul tenului fara luminozitate din clipul de mai jos:

foto interior si prima pagina: Danil Nevsky, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: