Acneea este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale tenului, fiind intalnita la femei si barbati de orice varsta.

Cu toate stim cat de stresant poate fi sentimentul de a crede ca toata lumea se uita la tine; In ciuda eforturilor depuse, exista persoane care nu reusesc sa scape de aceasta problema. Din fericire, ne vin in ajutor toate produsele cosmetice aparute in ultimii ani pe piata - acestea fac minuni si chiar reusesc sa acopere foarte bine cosurile, fara a avea un aspect inestetic.

Fondul de ten corector cu actiune de nivelare 16h de la Dermablend [Corectare 3D] de la Vichy (dermablend.vichy.ro) este un produs revolutionar, cu o acoperire ridicata a imperfectiunilor in relief.

Cum trebuie sa aplici fondul de ten in cazul ai un ten acneic?

Tenul acneic este unul destul de sensibil si are nevoie de o atentie speciala. Asta inseamna ca trebuie demachiat de fiecare data (atat seara pentru a indeparta machiajul, cat si dimineata inainte de a aplica machiajul), curatat foarte bine si hidratat.

Iata care sunt pasii necesari pentru machiajul tenului acneic:

Pasul 1: Curatare

Inainte de aplicarea fondului de ten, este necesar sa curatam foarte bine nu doar fata, ci si zona gatului. Putem folosi o crema demachianta si discuri demachiante sau o crema spuma. Aceste produse trebuie sa fie potrivite tenului.

Sfat: A nu se folosi unghiile sau perii tepoase in curatarea tenului; intotdeauna aplicam o picatura de crema pe degete, apoi masam doar cu varfurile degetelor intreaga fata, insistand foarte mult in zona T (frunte, nas si barbie).

Pasul 2: Nu uita de hidratare

Dupa curatare este timpul hidratarii. Pentru acest pas este recomandata o crema hidratanta (nu foarte grasa) cu efect anti-inflamator, care nu astupa porii si lasa pielea sa respire.

Dupa ce am aplicat-o pe fata, continuam si cu zona gatului.

Pasul 3: Folosirea fondului de ten

Incepem prin a pune o cantitate mica de produs pe degete, apoi continuam cu aplicarea fondului de ten pe fata cu varful degetelor. Pentru o aplicare uniforma si o dozare corecta a produsului, incepem din centrul fetei catre exterior.

Pentru o mai buna acoperire, aplicam din nou, daca este necesar, pe zonele predispuse la imperfectiuni sau cu cicatrici.

Sfat: Intindem produsul cu grija din centrul fetei spre exterior. Pentru a evita efectul neplacut de masca, aplicam fondul de ten si pe zona mandibulei, coborand usor pe gat.

Fondul de ten corector cu actiune de nivelare 16h de la Dermablend asigura o acoperire perfecta intr-un singur strat. Un mare plus al acestui produs este faptul ca se adapteaza perfect texturii tenului si niveleaza defectele prin umplerea imperfectiunilor pielii si uniformizarea texturii. Acesta ofera o acoperire perfecta intr-un strat fin fara a incarca tenul.

Sfat: In cazul in care ai tenul foarte gras, foloseste o pudra translucida pentru a estompa excesul de sebum.

foto prima pagina: nizas, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: