Setari Cookie-uri

Totul despre somnul tau: Cum dorm oamenii astazi

Indicele Philips pentru Sanatate si Bunastare (Philips Index for Health and Well-being) este un studiu realizat in peste 20 de tari din intreaga lume. O parte din acest studiu s-a concentrat pe relatia dintre somn, pe de o parte, si sanatate si bunastare, pe de alta parte.

5. Varsta

Toate tarile incluse in studiu au aratat o tendinta conform careia persoanele peste 55 de ani dorm mai bine si, deseori, mai mult, comparativ cu media din tara lor.

In Marea Britanie s-a constatat cea mai mica diferenta in ceea ce priveste tiparele de somn in randul persoanelor de peste 55 de ani – doar 4% mai mult decat media nationala au spus ca dorm mai bine, in comparatie cu majoritatea celorlalte tari, unde procentul a fost in jur de 10%.

6. Impactul lipsei somnului

Sanatatea fizica a fost indicata ca aspectul vietii cel mai afectat de lipsa somnului in cele zece tari examinate in aceasta analiza. Toate cu exceptia Olandei si Japoniei au clasificat acest aspect ca fiind cel mai important.

Imediat dupa a urmat sanatatea mentala, clasata ca cel de-al doilea sau cel de-al treilea aspect al vietii cel mai afectat de lipsa somnului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.