Setari Cookie-uri

Spectatorul vietii tale: Influenta meditatiei asupra creierului

In trecut meditatia era considerata o disciplina spirituala ciudata practicata doar de calugarii, ascetii si pustnicii de pe teritoriul Asiei. Treptat, aceasta metoda de relaxare a creierului a luat amploare, multe vedete de la Hollywood fiind adeptele meditatiei.

Stai timp de un minut si incearca sa iti gasesti cea mai buna pozitie a corpului, apoi relaxeaza-ti mintea. Desi e greu pentru inceput, nu te mai gandi la nimic. Inchide ochii. Daca ai nevoie de ajutor, poti folosi cateva melodii pentru relaxare.

4. Focalizeaza-ti mintea


Meditatia, un mod de relaxare

Alege un obiect sau orice altceva si centreaza-ti atentia asupra acestuia. Poate fi vorba de respiratie, concentrandu-te sa respiri corect, intr-un ritm usor, natural, sau despre o imagine, un obiect, care se poate gasi fie in fata ta fie in imaginatia ta: poti medita atat cu ochii inchisi cat si cu ei deschisi, depinde de tine.

Scoate un sunet suav, linistit, un “UM” continuu, interupt doar pentru a inspira.

Mintea este o masinarie care rataceste, aceasta nu are limite, bariere sau obstacole de trecut. Meditatia nu presupune golirea gandurilor, ci linistirea mintii folosind tehnica de concentrare asupra unui singur lucru. Putem spune ca meditatia este o abordare a calmului, un mod de a fi.

5. Incheierea meditatiei


Nu exista un moment concret in care trebuie sa inchizi meditatia. Tu singura iti vei da seama cand este necesar sa te opresti. Pentru inceput, sunt indicate intre 15 si 20 de minute de relaxare, acum depinde de tine si de starea de spirit pe care o ai.

Sfat: incearca sa nu fii intrerupta in timpul meditatiei deoarece orice mic amanunt care iti poate atrage atentia iti va distruge momentul in care esti in contact cu propria persoana.

Mai jos te las cu o melodie speciala care sa te ajute in procesul de meditatie:




Poti citi si:


Mersul chi, pasii care te slabesc
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.