Setari Cookie-uri

Praf de fericire: 4 moduri de a reduce stresul

Cum poti avea o viata linistita, plina de fericire si zambete?

Cum poti avea o viata linistita, plina de fericire si zambete?

Problemele ajung sa puna stapanire pe noi, durerea ne copleseste, cuvintele ne dor iar inima este obosita. Stresul este una din principalele cauze ale nefericirii. Pana si relatia de cuplu are de suferit din cauza acestei probleme. Ce este de facut?

Iata 4 moduri de a reduce stresul:


4 moduri de a reduce stresul

1. Cere ajutor



Familia, prietenii si cei apropiati sunt singurul sprijin pe care il ai. Nu iti fie teama sa ceri ajutor cand ai nevoie. Descarca-te in fata lor, plangi, tipa, spune tot ce ai pe suflet si asteapta sa primesti sfaturi.

Partenerul de viata iti poate fi de mare ajutor deoarece el este cel care te cunoaste cel mai bine.
Daca vii stresata de la munca, poarta o conversatie cu el, povesteste-i ce ti se intampla. El iti va fi alaturi, te va sustine si iti va oferi sprijinul si puterea de care ai nevoie.

Socializarea cu cei din jurul tau elimina oxitocina, un hormon care combate stresul si scade tensiunea arteriala. Fie ca petreci timpul cu prietenii, cu familia sau cu iubitul, fie iti iei un animal de companie, nu uita ca nu esti singura si ca poti face fata problemelor inainte ca acestea sa puna stapanire pe tine.

2. Rasfata-ti interesele


Praf de fericire: Rasfata-ti interesele


Uneori, cel mai bun mod de a scapa de probleme, este de a gandi pozitiv si a iti forta creierul sa fie optimist. Ofera o mai mare atentie hobby-urilor tale. Iti place sa gatesti? Atunci ia cursuri de gatit. Mergi la shopping, alearga prin parc, plimba-te, mergi in excursii neplanificate, mergi la cinema sau la un stand up comedy, bucura-te de viata.

Rasfata-ti interesele si invata sa zambesti mai mult. Iubeste ce trebuie sa iubesti si ignora lucrurile care trebuie ignorate.

3. Fa o schimbare in regimul alimentar



Alimentele iti pot veni in ajutor in momentele dificile. Consumate pe termen lung, acestea reusesc sa linisteasca si sa calmeze chiar si cea mai stresata persoana. Elimina din alimentatia ta produsele fast food, semipreparatele, grasimile sau alimentele grase.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.