Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de griji: 4 trucuri pe care sa le incerci cand nimic nu functioneaza

De prea multe ori incercam sa scapam de grijile noastre fara sa le intelegem cu adevarat. Problema este ca grijile sunt ca niste copii mici: cand nu sunt ascultate, devin mai puternice. 

Daca si voi sunteti ca mine, urasti sa auzi persoane care iti spun "Nu iti mai face griji!". De parca ar fi atat de usor.. de parca eu nu am incercat deja.

Am gasit pe tinybuddha un material foarte interesant in care sunt prezentate cateva trucuri pe care sa le incerci cand ti se pare ca nimic nu mai functioneaza.

1. Incearca sa descoperi care este cauza grijilor tale

Ingrijorarea iti poate distrage atentia din momentele neplacute ale vietii tale sau din propriile tale emotii intense. Si te poate ajuta sa simti ca iti doresti sa te protejezi sau sa iti dai seama ce este cu adevarat important pentru tine. Desi ingrijorarea nu poate schimba nimic in realitate, poate promite sa te ajute sa te simti mai puternica si mai sigura pe tine.

Iti faci griji pentru ca ai impresia ca te ajuta sa gasesti modalitati mai eficiente de a face fata nesigurantei intr-o lume in care sunt atat de multe lucruri pe care nici macar nu le mai poti controla.

Citește și:

2. Simte frica

In anumite momente, ingrijorarea este o incercare de a evita lucrurile de care iti este teama. Insa daca ajungi sa simti frica ingrijorarea devine inutila.

Intr-adevarat, frica poate fi foarte inconfortabila; acesta este si motivul pentru care o evitam. Cand accepti sa simti frica de orice rezultat pe care incerci sa il eviti, acesta isi pierde puterea asupra ta.

Cel mai bun mod de a face asta este sa intelegi de ce iti este frica, ce te sperie cu adevarat.

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.