Setari Cookie-uri

4 Moduri simple de a inlocui tristetea cu bucuria

Singura modalitate de a fi cu adevarat fericita este sa iesi din mintea ta si sa oferi o mana de ajutor sufletului tau. Iata 4 variante pentru a ne elibera mintea si a inlocui grijile cu bucuria.

3. Alatura-te unei echipe care face voluntariat

Alege o cauza nobila, care este apropiata de sufletul tau si incearca sa iti iei treaba si taskurile cat mai in serios. Alatura-te grupului, comunica deschis, deschide-ti inima si transforma acest voluntariat intr-o lectie care la final te invata cum sa gasesti bucuria si pacea interioara.

Voluntariatul poate fi o modalitate de a pune pauza la toate problemele pe care le ai si de a iti indrepta atentia catre altcineva care are mare nevoie de ajutorul tau. Te vei simti implinita in momentul in care vei intelege cat de apreciat este efortul pe care il depui.

Vei fi o alta persoana!

4. Fa-ti griji cu un scop

Probabil ca nu iti mai vezi capul de griji, insa ai atat de putine strategii pentru a le trata. Medicul psihiatru Edward Hallowell are un exercitiu care a ajuns cunoscut in intreaga lume. Iata care este acesta:

Citește și:

Aseaza-te la o masa/ birou, cu o foaie de hartie si un creion in mana. Imparte foaia in trei coloane si scrie in prima coloana toate grijile pe care le ai. In a doua coloana scrie cel mai rau lucru care ti se poate intampla daca lucrurile pentru care iti faci griji devin realitate. In a treia coloana scri trei sau patru strategii pentru a face fata celor mai dificile situatii si incercuieste strategia cea mai buna (si pe care crezi ca o poti gestiona).

Un plan de actiune este un antidot pentru ingrijorare.

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.