Setari Cookie-uri

Pune-ti metabolismul la treaba

Cu cat functioneaza mai bine metabolismul nostru, cu atat ne simtim mai pline de energie si aratam mai suple. Iata sase trucuri care te vor ajuta sa iti pui metabolismul la treaba.

5. Bea ceai

Termogeneza este un proces prin care corpul tau produce caldura si implicit arderea unui numar mai mare de calorii. Anumite alimente, precum ceaiul verde, contin substante nutritive termogene naturale. Savurand in mod regulat ceai verde in timpul zilei, poti creste arderea grasimilor cu 10 pana la 16%.

6. Redu consumul de alcool.

Atunci cand bei, corpul tau este ocupat cu metabolizarea alcoolului, ceea ce scade capacitatea acestuia de a metaboliza grasimile si carbohidratii, determinand incetinirea metabolismului.

7. Verifica-ti tiroida

Tiroida domina ceilalti hormoni ai corpului tau si regleaza metabolismului. Hormonii T4 si T3 sunt produsi de tiroida pentru a creste activitatea celulara si metabolismul. Problemele apar atunci cand tiroida este subperformanta si nu creeaza o cantitate suficienta din acesti hormoni, incetinind metabolismul.

Citește și:

8. Imbratiseaza frigul.

Ori de cate ori te afli intr-un mediu mai rece, corpul tau poate incepe sa tremure. Acesta este modul in care organismul tau isi poate creste temperatura interna. Dar chiar si atunci cand nu va tremuri in mod vizibil, corpul tau continua sa se mentina cald. Organismul uman are mai multe tipuri de grasime, unul fiind grasime alba, care stocheaza energie suplimentara si este asociat cu obezitatea, iar celalalt este grasime bruna, care arde energie chimica pentru a crea caldura. Studiile au aratat ca expunerea in mod regulat la temperaturi mai reci poate duce la cresterea procentului de grasime bruna si la accelerarea metabolismului.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.