Setari Cookie-uri

7 Moduri pentru a nu te mai simti niciodata trista, stresata sau deprimata

Vrei sa scapi de toate starile neplacute? Atunci urmeaza aceste sfaturi foarte simple si eficiente:

Daca nu faci asta pentru tine, fa-o pentru sufletul tau.

Vrei sa scapi de toate starile neplacute? Atunci urmeaza aceste sfaturi foarte simple si eficiente:

1. Cel mai important truc: fa exercitii fizice.

Activitatile fizice activeaza receptorii dopaminei din creierul tau si ajuta la eliberarea serotoninei si endorfinelor. Acest lucru te ajuta sa te distantezi de sentimentele de depresie si stres si sa te concentrezi pentru a fi cea mai buna versiune a ta.

2. Fa o lista cu lucrurile pe care le ai de facut.

Oricat de mica ar fi sarcina, finalizarea acesteia este cea care conteaza cu adevarat pentru ca iti da un sentiment de implinire. Asadar, in fiecare dimineata fa o lista cu lucrurile pe care vrei sa le faci si de fiecare data cand finalizezi un task, taie-l de pe aceasta lista.

3. Mananca sanatos.

Este extrem de important sa ai grija de tine, de corpul tau, de mintea ta. Alimentele semipreparate, prajite, de tip fast food nu ar trebui sa se gaseasca in meniul tau zilnic. In schimb, indreapta-ti atentia asupra preparatelor sanatoase - si incearca sa consumi cat mai multe fructe si legume crude.

Citește și:

4. Asculta muzica buna.

Acest obicei este mult mai frumos decat cred alti oameni. Ascultarea muzicii potrivite provoaca momente emotionale importante in creierul unei persoane, facandu-l sa aiba anumite stari.

5. Alege sa fii creativa.

In momentul in care incepi sa devii mai creativa, creierul tau incepe sa munceasca. Astfel, dispar toate acele stari de neliniste, anxietate, stres, depresie. Creativitatea nu se limiteaza doar la arte - poate fi orice, incepand cu ore de gatit, dans, scris si multe altele.

6. Alege sa fii optimista.

Atunci cand adopti activ un comportament pozitiv, inveti sa fii mai relaxata, mai linistita pentru ca reusesti sa vezi partea plina a paharului de fiecare data si in fiecare situatie. Incearca sa fii mai atenta la ceea ce gandesti si la modul in care privesti viata.

7. Nu uita de yoga si de meditatie.

Citește și:

Yoga si meditatia te fac sa te simti bine din interior in exterior. Te calmeaza si te ajuta sa faci fata stresului. Chiar si 5 minute de meditatie zilnica te pot ajuta sa iti imbunatatesti stilul de viata, sa devii mai prezenta, sa iti controlezi mai bine gandurile si sa preiei controlul asupra vietii tale.

foto main: PopTika, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.