4 Lucruri pe care să le faci pentru a reduce stresul zilnic

4 Lucruri pe care să le faci pentru a reduce stresul zilnic

Stresul este o stare extrem de comună, aproximativ 70% din populația globului se confruntă cu această experiență. Există, totuși, câțiva pași simpli pe care îi poți face pentru a reduce stresul pe tot parcursul zilei.  

Iată cinci moduri prin care poți diminua stările de tensiune și aduce un sentiment de calm în sufletul tău.

1. Începe cu exercițiile fizice

Exercițiile fizice sunt una dintre cele mai eficiente modalități de a îți menține nu doar corpul sănătos, ci și mintea. S-a demonstrat științific că mișcarea reduce stresul, anxietatea și depresia, îmbunătățește calitatea somnului și crește stima de sine.

Până și o plimbare de 30 de minute este suficientă pentru a crește nivelul de endorfine din corpul tău.

Nu trebuie nepărat să mergi la o sală de fitness sau să îți cumperi echipamente scumpe pentru a profita de aceste beneficii. Dacă îți este greu să te motivezi să faci mișcare, încearcă să te antrenezi cu un prieten sau un membru al familiei.

2. Dormi suficient

Somnul este o funcție esențială ce permite corpului și minții să se liniștească și să se reîncarce. Este atât de important încât chiar și lipsa ușoară de somn poate avea efecte negative asupra sănătății fizice și mentale - nivel de stres crescut, iritabilitate, furie sau chiar creșterea riscului de a dezvolta probleme ale inimii.

Sfatul nostru: dormi cel puțin 8 ore pe noapte.

3. Mănâncă sănătos

Deși te simți tentată să cauți o gustare cu zahăr sau o cafea puternică atunci când ești stresată, dacă o pui în practică această acțiune îți va face mai mult rău decât bine.

Când corpul tău este hrănit cu alimente nesănătoase, acesta ajunge să nu aibă substanțele nutritive esențiale de care are nevoie pentru a te menține energizată și a întări sistemul imunitar.

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri