poveste scrisa de Alice Nastase Buciuta Sursa: Coffechat

In jurul meu, mai mult de jumatate dintre prietenele si cunostintele mele de sex feminin sunt singure. Desi normalitatea ar fi sa traim in pereche, eu aud tot mai des de femei care, momentan, sunt in asteptarea sau in cautarea iubirii.

Eu am reusit sa identific cateva cusururi care, in marea majoritate a cazurilor, ii tin pe barbati departe. In primul rand, nu-si gasesc perechea cu usurinta femeile care sunt neingrijite sau grase, pentru ca ingalarea sau lacomia tradusa intr-o greutate prea mare sunt defecte peste care este greu de trecut. La fel, cele care au defecte fizice respingatoare si care nu pot fi mascate. Dar am observat ca nu-si gasesc pe cineva nici cele care, desi sunt dragute, suple, dichisite, au deja tot felul de tabieturi si hachite formate in singuratate, cele care, din pricina varstei sau a altor presiuni sociale, au intrat intr-un soi de febra a cautarii si par barbatilor ori prea disponibile, ori prea disperate. Si nu par prea atractive nici femeile extrem de puternice, invatate sa decida singure, care au functii sau joburi foarte importante, care nu stiu sa devina mici, slabe, pisicoase, macar din cand in cand…

De ce sunt singura?- le tot aud intrebandu-se, ridicand ochii disperati spre cer. Iar, cel mai adesea, isi raspund singure ca n-au avut noroc. Eu le sfatuiesc, insa, sa nu mai caute si sa nu mai astepte. Sa-si elibereze inima si sa incerce sa se bucure de toate avantajele, nenumarate, ale singuratatii. Pentru ca eu stiu ca asta e singura metoda de-a chema dragostea la tine. Cand nu te mai gandesti deloc la asta, cand esti frumoasa, senina, eleganta numai si numai de dragul tau, atunci dragostea va pogori din cer, ca un fulger… La mine asa s-a intamplat.

Foto: Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: