In ciuda tuturor opiniilor contrare, mult timp am crezut ca poate exista prietenie intre o femeie si un barbat, chiar si atunci cand cei doi sunt tineri si fara obligatii. Ca hormonii sunt vax, ca instinctele de imperechere sunt vanare de vant si ca astea nu au cum sa afecteze doi oameni rationali de sexe opuse. Viata mi-a demontat aceasta teorie apoi m-a trimis la colt si mi-a aratat ca sunt cea mai fraiera din curtea scolii.

Eu si bunul meu amic Daniel am crescut impreuna. Stateam in acelasi bloc, eu la 4, el la 7. Plecam amandoi la scoala, ne faceam temele impreuna si bateam frateste mingea in spatele blocului.

Prin clasa a 8a, lucrurile au inceput sa se schimbe. Nu ma mai baga in seama, isi facuse alti prieteni iar atunci cand intamplator vorbea cu mine, era foarte rautacios. Singura data cand a fost dragut l-am prins cu tigara in parcul de langa scoala si m-a rugat sa nu il parasc. In ziua aceea, ne-am intors amandoi acasa, ne-am facut temele, am mancat, era ca si cum nu se schimbse nimic.

sursa foto shutterstock prietenie intre fata si baiat

A doua zi a avut insa o atitudine la fel de rece si, sincer, incepea sa ma calce pe nervi. Mie mi se urcasera fumurile de adolescenta la cap si tanjeam parca dupa o sarutare si o strangere de mana iar el nu facea altceva decat sa fuga dupa minge si sa se joace la calculator cu prietenii lui. Imatur, imi spuneam eu, inghitind cu obida a regret.

Am intrat la licee separate pentru ca Dan visa la cariera in IT iar eu am facut meditatii la matematica sa pot trece capacitatea. Inevitabil, m-am indragostit de cineva si aproape ca l-am uitat. Ne intalneam cand si in cand in bloc, ne salutam din varful buzelor apoi ne ignoram cu desavarsire.

Cu prima iubire a venit si prima dezamagire in dragoste dar pentru ca nu aveam cui sa-i spun, m-am dus la el la usa cu lacrimi in barba si i-am povestit de la cap la coada cum l-am vazut pe iubitul meu ca o strangea in brate pe toapa de Mihaela de la 11D si e clar ceva intre ei. A ras de mine cu gura pana la urechi dar mi-a pus in brate o portie mare de inghetata si m-a ascultat pana la capat, tocand verzi si uscate despre marea mea suferinta in dragoste.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: