Mitul sufletului pereche este descris superb in Banchetul lui Platon. Acesta spunea ca in vremuri antice, oamenii erau fiinte androgine, adica aveau trasaturi feminine si masculine deopotriva, cu doua capete, patru maini sipatru picioare dar o singura inima.

Invidiosi pe fericirea lor, zeii i-au separat si i-au blestemat sa-si duca toata existenta in speranta ca, la un moment dat, isi vor intalni cealalata jumatate.

1.Sufletul pereche este ceea ce aspiram noi si am vrea sa intelegem despre noi, este ceea ce consideram a fi perfectiune, puritate si nemarginire la propria noastra fiinta.

2. Sufletul tau pereche este acel barbat cu care comunici liber si cu care te intelegi de minune, fara sa faceti vreunul dintre voi un efort pentru a comunica mai bine.

3. Intelegerea dintre doua suflete pereche este intuitiva, nu fortata. Nu esti nevoita sa-i explici un lucru de mai multe ori.

4. Poate prietenele noastre ne sunt suflete pereche si barbatii sunt doar acei oameni cu care te distrezi.

5. Oare ce faci daca iti intalnesti sufletul pereche….la momentul nepotrivit?

6. Indiferent din ce sunt facute sufletele pereche, a lui si al meu sunt la fel.

7. Sufletele pereche se intalnesc de regula intr-un moment de ratacire, cand ambele cauta vindecare. Poate fi vorba de o pierdere sentimentala, de o suferinta in dragoste.

8. Probabil ca un suflet pereche adevarat e cea mai importanta persoana pe care ti-e dat sa o intalnesti in viata, pentru ca-ti darama toate prejudecatile si te obliga sa te trezesti

9. . Suprematia dragostei umane este uniunea unui singur suflet in doua trupuri.

10. Sufletul pereche nu este o persoana care vine in viata ta si te iubeste asa cum vrei tu sa fii iubit, ci o persoana care te iubeste asa cum ai nevoie sa fii iubit.

11. Cred in sufletele pereche, mai ales ca am crescut vazandu-i pe parintii mei cat de mult se iubesc. Intotdeauna au sustinut ca au fost casatoriti si in vietile lor trecute.

12. Cand traiesti bucuria ca exista o fiinta asemenea tie, un suflet pereche, cu aceleasi ganduri si preferinte, ea poate deveni o stare sufleteasca permanenta, dincolo de spatiu si de timp.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: