Desi a trecut aproape o jumatate de an de la aparita in cinematografe a peliculei 50 Shades of Grey, atat filmul, cat si cartea sunt obiecte de controversa nu doar pentru cinefili, ci si pentru oamenii care practica cu adevarat stilul de viata BDSM.

In timp ce unii sunt de parere ca 50 Shades of Grey este maculatrua si pune intreaga comunitate BDSM intr-o lumina eronata, altii, neinitiati, o considera in continuare o superba poveste de dragoste.

De aceea, astazo vom incerca sa separam impreuna nu doar practicile uzuale BDSM, cat mai degraba implicatiile emotionale ale acestora si cum sunt portretizate, mai mult sau mai putin eronat, in cartea, respectiv filmul, anterior mentionate.

1. “Supusii” nu sunt persoane slabe.

Fani ai productiei sau nu, trebuie sa recunoastem ca personajul Anna Steel are profunzimea si taria de carcter a unei cutii de carton, lucru care nu poate fi pus pe seama lipsei sale de experienta.

In fapt, potrivit lui Cassie Fuller, experta in domeniu, in viata de zi cu zi, persoanele care indeplinesc acest rol intr-o relatie dau dovada de caractere foarte puternice atunci cand, de buna voie si din dorinte proprii, isi lasa partenerii sa preia control pentru a numite perioade de timp partenerilor acestora.

foto shutterstock femeie in sutien

2. Legatura dintre dominant si supus este bazata pe incredere.

Iubirea nu este un sentiment absolut esential intr-o legatura BDSM. Trebuie sa recunoastem ca de multe ori, iubirea nu este un sentiment absolut esential nici intre oamenii care nu au astfel de gusturi sexuale iar acest lucru nu trebuie sa socheze pe nimeni.

In 50 Shades of Grey, Anna primeste un contract de la Christian cu datoriile si obligatiile fiecaruia dintre ei insa in ciuda acestui lucru, Christian il incalca de cateva ori. Or astfel de lucruri nu au loc intr-o relatie BDSM adevarata. Astfel de gesturi duc la incalcarea celui mai important criteriu intr-o astfel de legatura: increderea.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: