Fiecare dintre noi are zonele sale erogene care, prin mangaiere si sarutare, pot aprinde simturile si un astfel de preludiu va aduce cu siguranata o noapte incendiara. De altfel, exista femei care pot ajunge la orgasm prin stimularea acestor zone, cu precadere a sfarcurilor. Prin urmare, astazi va invitam sa descoperiti o serie intreaga de zone erogene, unele dintre ele bine cunoscute de toata lumea in timp ce altele sunt destul de ignorate.

Cu toate acestea, e bine de stiut faptul ca ceea ce functioneaza pentru un anumit partener, nu va functiona pentru toti oamenii, pentru ca suntem excitati de lucruri diferite.

foto shutterstock cuplu pe plaja

Spre exemplu, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca pentru femei, ceafa este zona erogene foarte importanta, in timp ce barbatii nu acorda foarte multa importanta acestui loc. Si diferentele intre ceea ce le place doamnelor si ceea ce le place domnilor nu se opresc aici. In timp ce peste 80% dintre femei sunt excitate prin sarutarea si atingerea sfarcurilor, doar putin peste 50% dintre barbati isi considera pieptul zone erogene.

Chiar si asa, indiferent de gen, etnie sau orientare sexuala, in general organele genitale (in mod evident), urechile, coapsele si buzele sunt considerate cele mai erogene zone. La polul opus, zonele considerate cel mai putin senzuale sunt coatele, fluierele picioarelor, genunchii, nasul si fruntea. In ciuda numeroaselor puncte erogene de pe trupul femeilor, singurele care raspund atat la vibratii cat si la presiune sunt clitorisul si sfarcurile.

1. Linia de deasupra zonei inghinale

Evident ca organele genitale joaca cel mai important rol in timpul contactului sexual, insa atunci cand vine vorba de preludiu, anumite puncte din aceasta zona a corpului sunt ignorate cu desavarsire. Este vorba intai si intai de linia de deasupra regiunii pubiene, respectiv chiar deasupra locului in care incepe sa creasca parul. Pielea este foarte subtire aici si, prin urmare, este foarte delicata la atingeri si sensibila la saruturi.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: