Despartirile nu sunt niciodata usoare, indiferent ca vorbim de relatii care au durat cateva luni sau, si mai rau, cativa ani. Indiferent cat de mult dor astfel de situatii, este de preferat o scurta perioada de tristete de una singura decat o indelungata suferinta si singuratate in doi. Imediat ce se termina o relatie, multi oameni se agata de speranta firava si nociva ca poate, poate lucrurile se vor innoda.

Adevarul dureros este ca lucrurile n-ar mai fi niciodata la fel, chiar daca acest lucru s-ar putea intampla. Pe moment, probabil ca e imposibil de crezut dar atunci cand o relatie ajunge la final, exista un motiv bun pentru asta si cu siguranta, o posibilitate de mai bine in viitor. Toate lucrurile pe care ai contat la un moment dat in viata, planuri, dorinte, se naruiesc dupa cuvintele totul s-a terminat intre noi.

foto kuvona / Shutterstock

Cel mai mare soc are loc in primele 60 de secunde care par ca se tarasca ca un secol. Durerea, furia si confuzia sunt sentimente absolut naturale care apar dupa o despartire insa cel mai important e sa stii cum sa le gestionezi, sa nu te lasi acaparata de ele si sa le lasi sa treaca prin tine, fara sa afecteze cine esti tu, ca persoana.

Oricat de dor ti-ar fi de fostul tau prieten, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le eviti cu disperare atunci cand trebuie sa treci peste o despartire.

    Sub nicio forma, nu il suna, nu il cauta pe Facebook, mess, Whatsapp sau la telefon. Nu trece pe langa locuinta lui sau locul de munca decat daca trebuie si trebuie neaparat si nu exista alta cale pe pamant. Nu incerca sa iei legatura cu prietenii lui sau cu familia pentru a afla ce face.
Sfaturi pentru a trece peste despartire

1. Sterge numarul lui de telefon, profilul de Facebook, adresa de mail sau orice alta modalitate de a lua legatura cu el. In cazul in care se va intampla ceva de maxima urgenta, cum ar fi sfarsitul lumii, daca va vrea sa ia legatura cu tine, va gasi o modalitate

2. Da-ti voie sa simti tot ce trebuie sa simti. Nu incerca sa te impiedici durerea sau nevoia de a plange. Pentru o scurta perioada, e normal sa simti astfel de lucruri. Da-ti voie sa plangi, sa fii trista si mai ales, ai rabdare cu tine. In astfel de momente, tu esti cea mai buna prietena a ta.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: