Chiar daca ne place sa recunoastem sau nu, cei mai multi dintre noi se afla in cautarea sufletului pereche si ne dorim sa ne intalnim jumatatea la un moment dat in viata. Tocmai de aceea ne avantam in relatii noi iar si iar, chiar daca am fost raniti in trecut. Iubirea ne impinge de la spate si imbraca viata in culori vesele. Se intampla, totusi, sa ne trezim prinsi in relatii cu oameni care nu ne mai fac fericiti, in ciuda faptului ca ii iubim, si sa asteptam sa se intample o schimbare ca prin minune. Ca orice minune, rar se intampla acest lucru si, de regula, fara martori. De altfel, unii dintre noi, in ciuda faptului ca isi doresc o relatie sau chiar o casnicie, nu sunt inca pregatiti pentru acest pas, motiv pentru care toate relatiile lor sunt sortite esecului, pana cand ajung la gradul de maturitate emotionala necesara pentru a trai o poveste de dragoste echilibrata. Iata care sunt semnele care iti arata ca iubitul tau se afla (sau nu) in acest punct al vietii sale.

1. Te iubeste pentru calitatile tale, dar iti accepta partile negative fara sa te faca sa te simti vinovata pentru ele.

Nimeni nu e perfect si toti avem defecte de caracter. Ascunderea acestora la nesfarsit din teama de a pierde pe cineva din cauza acestora nu este sanatoasa, nu este posibila si nimeni nu trebuie sa fie nevoit sa faca acest lucru. Ele fac parte din personalitatea fiecaruia dintre noi si ascunderea acestora de catre partener inseamna ca niciodata sa nu poti fi tu cu adevarat in fata persoanei iubite.

2. Este alaturi de tine atunci cand ai nevoie de el, chiar daca acest lucru nu ii este intotdeauna la indemana.

O relatie presupune sacrificii si compromisuri. In plus, pentru c viata este atat de imprevizibila, nu stii niciodata pe ce carari te va purta. Oamenii trec tot timpul prin situatii dificile, dureroase si prima persoana la care trebuie sa apeleze atunci cand astfel de evenimente nefericite se intampla este jumatatea lor. Daca omul pe care il iubesc si in care au incredere este alaturi in astfel de situatii, totul devine mai usor.

3. Te consulta atunci cand trebuie sa ia decizii.

Asa cum spuneam mai sus, o relatie inseamna un parteneriat si, prin urmare, este absolut necesar ca cei doi sa se consulte atunci cand au de luat o decizie. Desigur, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa iti intrebi partenerul ce camasa sa porti sau ce suc sa bei. Parteneriatul, printre altele, presupune faptul ca te consulti cu jumatatea ta atunci cand trebuie sa iei o decizie majora care va avea impact asupra ambilor parteneri. Un astfel de gest nu este doar o dovada de dragoste, ci si una de respect.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: