Setari Cookie-uri

Revolutie in bucatarie

La ora actuala oferta de carti de bucate este extrem de generoasa: de la carti de retete cu specific romanesc, italienesc, frantuzesc, englezesc, la carti cu retete raw food... insa niciuna dintre aceste carti de bucate nu ne invata cum sa gatim gustos, hranitor si cu adevarat sanatos in acelasi timp!

O scurta privire in cartea "Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos"

O alta reteta de salata de cartofi cu maioneza!

Cui ii lipseste de pe masa, in zilele de sarbatoare, salata de cartofi cu maioneza? Stiati insa ca pentru a fi hranitoare aceasta trebuie preparata din cartofi cu coaja fina roz/rosie pe care nu o indepartati dupa fierbere? In plus, este bine sa folositi sare de tip brut, marina, masline naturale fara aditivi (maslinele naturale sunt verzi-maronii) si sa pregatiti maioneza cu ulei extravirgin de masline.

Mamaliga in varianta sanatoasa

Mamaliga este mancarea romanului, o constanta in alimentatia multora dintre noi. Insa putini sunt cei care stiu ca mamaliga nu mai e demult un aliment hranitor, ba mai mult, are incarcatura glicemica ridicata, ceea ce o face sa fie contraindicata suferinzilor de diabet sau obezitate. Potrivit dr. Menci, pentru a transforma mamaliga intr-un aliment sanatos, tot ceea ce trebuie sa facem este sa optam pentru malai integral, bogat in tarate si sa adaugam faina de hrisca sau amarant.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.