Setari Cookie-uri

Adopta o alimentatie echilibrata si in zilele incarcate!

A fi mama s-ar putea sa fie cel mai solicitant job pe care il vei avea, dar il iubesti cel mai mult. Pentru ca te daruiesti copiilor, tinzi sa uiti de propria ta persoana.

A fi mama s-ar putea sa fie cel mai solicitant job pe care il vei avea, dar il iubesti cel mai mult. Pentru ca te daruiesti copiilor, tinzi sa uiti de propria ta persoana. Fiind mereu in graba, un pranz linistit poate parea un lucru greu de realizat. Nu trebuie sa uiti, insa, sa ai grija de sanatatea si organismul tau, pentru ca acest lucru se reflecta asupra intregii familii.

In cadrul campaniei “Pentru o viata echilibrata”, Elena Casapu, Specialist Maggi in Nutritie, iti ofera cateva sfaturi pentru zilele incarcate:

Serveste micul dejun alaturi de copiii tai: prima masa a zilei reprezinta momentul in care te incarci cu energie pentru intreaga zi. Laptele cu cereale, un sandwich cu branza sau omleta sunt bune atat pentru tine, cat si pentru copilul tau.

Planifica-ti un pranz echilibrat, chiar si la birou. Uneori s-ar putea sa fie mai devreme de pranz, alteori dupa-amiaza. Important este sa te straduiesti sa nu sari peste masa de pranz si sa o servesti aproximativ la aceeasi ora in fiecare zi. Si, nu in ultimul rand, bucura-te de pauza de masa! Evita sa mananci deasupra tastaturii de calculator, la birou.

Pentru a evita sa mananci prea mult seara, poti servi dupa-amiaza un fruct si un iaurt degresat.

Dupa o zi lunga de munca, serveste o supa sau o salata delicioasa pentru o digestie usoara. Daca simti ca ti se face foame pe timp de noapte, poti manca legume cu branza degresata sau humus.

Planifica cu o seara inainte meniul pentru ziua urmatoare. Incearca sa iti portionezi preparatele pentru pranz in mod corect. Dar, in limite orientative, iata cateva indicatii:

O portie de legume sau garnituri inseamna:
- 3 linguri cu varf de legume gatite - cca 60 - 80g de morcov, mazare
- legume verzi: 2 buchete de broccoli sau 8 buchetele de conopida
- salata: 3 tulpini de telina, 2 cm de castravete, o rosie medie, 7 rosii cherry
- un castron mic cu salata de legume
- o minge de tenis de orez gatit

Carne
-o portie de carne alba sau de vita nu trebuie sa depaseasca dimensiunile palmei
-o portie de carne de porc are dimeniunile unui pachet de joc de carti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.