Setari Cookie-uri

Cool hunt: Bistro Montignac

Am trait Montignac mult timp din viata mea. De fapt, daca ma gandesc bine, principiile alimentatiei propuse de el imi sunt atat de bine infiripate in minte incat astazi le aplic in mod inconstient, de parca portocala mi s-ar impotmoli in gat daca as savura-o dupa masa si nu inainte.

Am "trait" Montignac mult timp din viata mea. De fapt, daca ma gandesc bine, principiile alimentatiei propuse de el imi sunt atat de bine infiripate in minte incat astazi le aplic in mod inconstient, de parca portocala mi s-ar impotmoli in gat daca as savura-o dupa masa si nu inainte.

Nu stiu sa va spun daca dieta propusa de Montignac este cea mai grozava din lume. As avea curaj sa afirm ca, daca decizi sa urmezi un regim de slabire, acesta ar fi cel mai sanatos si cel mai echilibrat pe care l-am incercat (si le-am cam incercat pe toate).

Principiile de baza ale dietei Montignac sunt destul de simple, dar le poti aprofunda la infinit. Ideea esentiala este sa inveti sa diferentiezi carbohidratii buni de cei rai. Montignac a ierarhizat carbohidratii (glucidele) in functie de indicele lor glicemic (capacitatea de a stimula productia de insulina si, prin urmare, de a te ingrasa) si a dat liber la proteine si lipide.

Aceasta impartire propusa de el a fost o adevarata binecuvantare pentru adeptii dietelor disociate care tanjeau dupa o cereala, fie ea si integrala, complet neprocesata si lipsita de zahar. Pentru cei care traiau intr-o permanenta dieta si numarau cronic calorii, Monti a fost o schimbare extraordinara. Mai multe despre dieta Montignac puteti citi aici.

Singurul minus al dietei Montignac este ca te cam obliga sa mananci acasa. Desi autorul a dedicat in cartea sa un capitol intreg mancatului in oras, mie una mi-a fost dificil sa adaptez dieta Montignac vietii mele sociale. Sigur, as fi putut manca la nesfarsit legume cu pui la gratar si cafea neindulcita, dar atunci cand ceream paste integrale al dente unui ospatar sau piure de quinoa ma intalneam cu priviri pierdute.
N-o mai lungesc. Incerc sa va explic de ce un restaurant care serveste mancare tip Montignac este o locatie cu adevarat deosebita si prezinta un interes major pentru persoanele care tin dieta lui Monti sau care pur si simplu vor sa urmeze un stil de viata sanatos.

Prin urmare, atunci cand am aflat ca restaurantul cu pricina exista, am decis sa-l vizitam. Cand spun „am”, ma refer la mine si la Madalina, complice intr-ale gatelilor tip Montignac, partenera de diete si rezolutii sanatoase.

Restaurantul este situat in apropiere de piata Amzei, fix deasupra clubului The Jack’s. Niste afise (putin cam prea) discrete te conduc pana la etaj.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.